Kettős emberhátrányban szerzett pontot Balassagyarmaton az SBTC

Gabi

Nem tudta kihasználni a BSE, hogy a szünet előtt két salgótarjáni játékost is kiállított a bíró.

Múlt vasárnap játszották a nógrádi derbit az NB III Keleti-csoportjában, a két hét szünet után ismét pályára lépő BSE az öt vereséggel hangoló SBTC-t fogadta a Kövi Pál Sportközpontban. Hiába az előzmények, tudvalevő volt, egy ilyen presztízsmeccsen bármi megtörténhet, kemény mérkőzésre volt kilátás.

Kisebb hazai lehetőséggel indult a meccs, majd kétszer is nagyot kellett védenie Baloghnak, előbb Bocsi közeli próbálkozásánál, majd Szabó Tibor távoli bombájánál. Aztán elérkeztünk a 32. percig, amikor egy szöglet után Szabó Norman ugrott a legmagasabbra és bólintott pár lépésről a kapuba.

A következő említésre méltó momentum megint egy szép Balogh-védés volt, majd még nehezebb szituációba kerültek a salgótarjániak: a szünet előtt Bocsit, majd nem sokkal később Sárközit is leküldte a játéktérről a bíró második sárga lapos figyelmeztetéseket követően. Hab a tortán, a pihenő alatt a vendégek mestere, Rubint Richárd is a kiállítás sorsára jutott.

Kimondható, a folytatás előtt még a legelvakultabb Stécé-szimpatizánsok sem adtak volna egy árva garast sem arra, hogy nem ‘gyarmati gólparádé lesz a csörte vége. Ehhez képest a valahonnét komoly erőtartalékokra szert tevő fekete-fehérek kilenc emberrel is egyenlítettek: egy bal oldalról beívelt szabadrúgást Simó Attila csúsztatott tizenkét méterről  jobb alsóba.

Volt még hátra bő fél óra, mentek is előre a házigazdák, de átütőerő nélkül. Jó pár beívelés által próbáltak veszélyeztetni a vendéglátók, inkább kevesebb, mint több sikerrel. Két ízben azért nagyon közel jártak az újabb gólhoz az Ipoly-partiak, de Puporka előbb Hamar, majd Katona közeli kapura tartó labdájánál is hatalmas hárítást mutatott be, így megúszták a rendületlenül, utolsó leheletükig harcoló látogatók.

Egy-egy lett az ütközet vége. A két piros lap után már-már csodaszámba ment, hogy egy döntetlent el tudott csípni idegenben a ráadásul edzőjét is elveszítő SBTC, ez az egy pont győzelemmel is felér a mostanában bukdácsoló alakulat szemszögéből. A maga nemében kiemelkedő találkozó volt, elsősorban nem is a foci szépsége, inkább az izgalmak miatt. Igazi rangadót láthatott a jó hangulatot teremtő szépszámú nézősereg. Több szempontból is érdemes lesz megtekinteni videós összefoglalónkat!

NB III Keleti-csoport, 16. forduló:

Balassagyarmati VSE-Salgótarjáni BTC 1-1 (1-0)

Balassagyarmat, Kövi Pál Sportközpont, 700 néző. Vezette: Mencsik L. (Szarvas L., Farkas D.)

Balassagyarmati VSE: Balogh – Molnár, Lami, Benkő-Bíró, Fejes – Szabó N., Király Á. – Kicsi (Katona, 78.), Király O. (Klinger, 61.), Szita – Hamar. Vezetőedző: Nagy Tibor.

Salgótarjáni BTC: Puporka – Boros, Simó A., Szeles, Bocsi – Szabó T. (Nemes, 46.), Hegedűs, Sárközi – Tarlósi M., Gazdag (Fülöp A., 46.), Bata (Bakos, 83.). Vezetőedző: Rubint Richárd.

Sárga lap: Király Á., Szabó N., Kicsi, Király O., Fejes, Lami, ill. Boros, Szeles, Bakos, Tarlósi M.

Piros lap: Bocsi (40.), Sárközi (45.), Rubint (a szünetben-mindhárman Salgótarjáni BTC)

Gól: Szabó N. (31.), ill. Simó A. (55.)

Nagy Tibor: Tudtuk, hogy nehéz mérkőzés lesz. Ennek ellenére  az első félidőben sikerült kettős emberelőnybe kerülnünk. Ami nagy probléma, hogy a kreatív labdarúgóim nincsenek. Belementünk egy adok-kapokba, ahelyett, hogy járattuk volna a labdát. Kértem a játékosoktól, hogy vezessék rájuk, próbáljunk kettő az egyeket kialakítani. De egy olyan játékostól kérem ezt, akiről tudom, hogy nem tudja megcsinálni. Most is azt mondom, a legnagyobb baj, hogy az első négy emberem közül egy sincs itt, aki kreatív és tud meglepetést hozni. Ezért ilyen ad hoc mezőnyfölény volt. Ívelgettünk be a szélekről, de azokra sem érkeztünk, és a beadások sem voltak. Az a baj, hogy egy-két ember a félidőben azt hitte, hogy megvan a mérkőzés. Ennek ez a következménye, ez várható volt!

Rubint Richárd: – Boldog vagyok, hogy megszereztük ezt az egy pontot, de azt is hozzá kell tenni, ha az első félidőben vezetünk három-nullra, senki nem szólhatott volna semmit. Aztán sajnos egy pontrúgásból, a semmiből kaptunk egy fölösleges gólt. Az első félidőben biztosan jobbak voltunk. Aztán, ami történt, az olyan, mint amikor főszerepet akar játszani egy játékvezető, szinte vicc, amit csinált a pályán. Az első piros lap előtt fél percig tartotta a partjelző a zászlót, hogy les van, kiabált is rá, mégsem fordult meg. Aztán született belőle egy fölösleges kiállítás. A másodikra inkább nem mondok semmit. A harmadikra, vagyis az enyémre sem, mert fölösleges. Aztán kijött az, hogy mi egy csapat vagyunk. Lehetett látni a pályán, hogy keményen dolgoztunk. Szereztünk egy gólt pontrúgásból, majd szívvel, akarattal sikerült megszerezni ezt az egy pontot. Gratulálok a csapatnak, mert ez tényleg férfimunka volt! Megyünk tovább! Sajnos megint két-három játékossal kevesebben vagyunk. Nem lesz egyszerű a következő meccsen kiállni, de megpróbálunk minél többet kihozni! Biztos vagyok benne, hogy ez az egy pont sok erőt ad nekünk, mert ez egy férfimunka volt!

A bajnokság aktuális állása:

Next Post

Továbbra sem lehet megállítani a Berkenyét

Az Érsekvadkerten is felülkerekedett a veretlen éllovas. Az előző hétvégén Bánkon csapott össze az Érsekvadkert és a listavezető Berkenye. A vendégek számítottak a megye egyes bajnokság tizenegyedik fordulójában lejátszott meccs esélyesének, de semmiképpen nem mehettek biztosra. Egy korai góllal szemszögükből tökéletesen megadták a mérkőzés alaphangját a látogatók, már az ötödik […]
error: Content is protected !!