Bravúros pontot szerzett a BSE

Gabi

A karanténból pénteken kiszabaduló nógrádi együttes sokáig vezetni is tudott az erős csapattal kiálló Kisvárda kettő ellen.

Kisebb szünet után múlt vasárnap a harmadik vonal Keleti-csoportjának tizenegyedik fordulójában volt érdekelt a BSE. Igen érdekes időszak után várhatták a kezdősípszót a házigazdák. Mint a Diósgyőr ellen esedékes kupameccs előtti kötelező vizsgálaton kiderült, egy játékosuk és egy stábtagjuk is koronavírussal fertőzött, ezért gyakorlatilag az egész keretnek hatósági karanténba kellett vonulnia.

A szóban forgó napok alatt értelemszerűen edzést sem végezhettek az Ipoly-partiak, így miután pénteken letelt a vesztegzár, szombaton találkozhatott újra először az állomány. Az előzmények nem tükrében nem volt komoly realitása, hogy akár pontszerzésre is képes lehet Nagy Tibor legénysége soros vetélytársa, a Kisvárda második számú csapata ellen.

A várakozásokkal szemben, rögtön a labda útjára indulását követően látható volt, mégsem lesz olyan egyszerű dolguk a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei társulatnak, egy ezer fokon égő nógrádi alakulattal találták szemben magukat. Az első félidő a házigazdákról szólt, jegyezhettünk is fel kisebb-nagyobb lehetőségeket, a gól viszont elmaradt, így egállal fordultak a felek.

A folytatásban villámgyorsan megszerezték a vezetést a kék-fehérek, a büntetőterületre betörő Kicsit szabálytalanul buktatták, a megítélt tizenegyest pedig Nagy Tamás szokásához hűen magabiztosan értékesítette. Ahogy telt az idő, egyre inkább aktívabbá váltak a látogatók, már voltak helyzeteik is. Akár a balassagyarmatiak is lezárhatták volna a párbajt, csak rajtuk múlott, hogy ez elmaradt, idejekorán eldőlhettek volna az érdemi kérdések.

Már a 82. percben járt a csörte, amikor Horváth egyenlített, a támadó először a felső lécet találta el négy méterről, a kipattanónál viszont már nem hibázott, ráadásul ollózva továbbította a kapuba a lasztit. A hátralévő pár minutumban már nem módosult az állás, így egy-egyes döntetlennel pergett le az ütközet. Győzelmi esélyeket szalasztottak el a minden dicséretet megérdemlő hazaiak, a mérkőzés előélete alapján azonban így is jókora kalapemelés illeti meg a nagyot küzdő gárdát.

NB III Keleti-csoport, 11. forduló:

Balassagyarmati VSE-Kisvárda Master Good II 1-1 (0-0)

Balassagyarmat, Kövi Pál Sportközpont, 300 néző. Vezette: Jakab Á. (Szarvas L., Deme R.)

Balassagyarmati VSE: Megyeri – Molnár, Benkő-Bíró, Lami, Fejes – Pallagi, Király Á. – Szita, Nagy T., Kicsi (Kovács K., 56.) – Hamar (Klinger, 80.). Vezetőedző: Nagy Tibor.

Kisvárda Master Good II: Odincov – Vass O. (Czérna, 69.), Kravcsenko, Avetiszjan, Luscsik (Sikorszki, 53.) – Khimich, Mihalik, Szőr (Bíró R., 75.), Atamasz – Horváth Z., Jelena. Vezetőedző: Szabó Balázs.

Sárga lap: Nagy T., Fejes, Kovács K., ill. Luscsik, Horváth, Kravcsenko, Khimich

Gól: Nagy T. (47.), ill. Horváth Z. (82.)

Nagy Tibor:Gratulálok a csapatomnak! Nyolc napig otthon ültek, aztán egy Kisvárda ellen így tudtak játszani. Le a kalappal előttük! 

Szabó Balázs: – Úgy gondolom, hogy egy gyenge színvonalú mérkőzés volt, nagyon sok hibával. Mezőnyben folyt a játék, nagyon sok párharc volt. Ebből az első félidőben a Balassagyarmat jobban jött ki, több párharcot tudott nyerni. Pontrúgásokból nagyon veszélyesek voltak. A második félidőben pedig egy buta hibából meg is szerezték a vezetést. Mi kezdtünk, de a 26. másodpercben már tizenegyest hoztunk össze. Utána sikerült picit megújulnunk, feljavult a játékunk, a kontráink mindig veszélyesek voltak. Azt gondolom, a mérkőzés összképét nézve, elégedett vagyok az egy ponttal.

Fotó: www.kisvardafc.hu.

A bajnokság aktuális állása:

Next Post

Fejet hajtott a Tiszaújváros előtt az SBTC

Hiába próbálták megmarkolni a veszett fejsze nyelét az első félidőben kétgólos hátrányba kerülő salgótarjániak, csak szépíteniük sikerült. Az NB III Keleti-csoportjának tizenegyedik körében a Tiszaújvárost fogadta az SBTC. Három győzelem után szállhattak ismét ringbe a házigazdák, hiszen két bajnoki siker után egy héttel korábban a Magyar Kupában is nyertek. Joggal […]
error: Content is protected !!