Aktuális témák kapcsán szólalt meg az SBTC Sport Kft. ügyvezetője

Gabi

Árki Gábor a salgótarjáni klub hivatalos weboldalán mondta el gondolatait az elmúlt időszakban történteket összefoglalva.

Még a tél folyamán változott az ügyvezetői posztot birtokló személy kiléte az SBTC Sport Kft.-ben, Szemán Norberttől Árki Gábor kapta meg az említett pozíciót. A közelmúltban NB III-asssá váló salgótarjániak elmúlt időszaka kapcsán a fekete-fehérek hivatalos weboldala közölt egy interjút a sportvezetővel, most pedig mi is megjelenítjük az aktuális témákat érintő anyagot.

– Pár hónappal ezelőtt vette át az SBTC Sport Kft. ügyvezetői posztját elődjétől, Szemán Norberttől. Milyen tapasztalatokkal gyarapodott a mögöttünk hagyott időszakban új posztján?

– Mindenekelőtt szeretném megköszönni Szemán Norbert munkáját, az átadás-átvétel gördülékenyen ment, folyamatosan tartottuk a kapcsolatot, korábban már Diósgyőrben is dolgoztunk együtt – kezdte Árki Gábor. Szerencsés helyzetben vagyok, hiszen fél évet már eltöltöttem Salgótarjánban, és érdeklődéssel követtem a klub fejlődését. Ismerem a munkatársakat, a klub alkalmazottait, így nem sok meglepetés ért, tudtam, hogy mit vállalok, felkészülten érkeztem.

– Mint egykori labdarúgó, jelenlegi sportvezető hogyan éli meg ezt a jelenlegi nem szokványos élethelyzetet?

– Sokan elmondták már, hogy a jelenlegi helyzetben nem a sport a legfontosabb, hanem az, hogy megóvjuk a magunk és egymás egészségét, ugyanakkor nyilván senki nem éli meg jól ezt a helyzetet. Nehéz, hogy nem folytathatjuk a megszokott életünket ugyanúgy, mint korábban. Ez az időszak az élet minden területén nehézséget okoz, a sportban is.

– Magát az SBTC-t, mint klubot mennyire viselheti meg ez az időszak?

– Nekünk is meg kellett hoznunk olyan döntéseket, amelyek szükségesek voltak az életben maradáshoz. Tavasszal, a jobb idő beköszöntével még hangsúlyosabbá tettük volna az utánpótlásban folyó szakmai munkát. Kidolgoztuk a terveket, megvolt a menetrend, de sajnos ez a folyamat most kicsit csúszni fog.

– A közelmúltban lezárásra került a megyei első osztály, illetve a különféle utánpótlás sorozatok is. Bár ez a döntés fájó pont lehet, jó hír, hogy a felnőttcsapat nevezhet az NB III következő kiírására.

– Egy ilyen határozat ugyanolyan fájó a gyerekeknek, mint a felnőtteknek. Mi egyértelműen azon dolgozunk, hogy fellépjünk az NB III-ba, és meg is tettük a lépéseket, hogy a következő szezont már egy osztállyal följebb kezdjük. Beadtuk a licence kérelmünket, amit elbíráltak. Bár még nem kaptunk hivatalos értesítőt, azt gondolom, ezzel nem lesz gond. A közeli jövőnket mindenféleképpen a harmadik vonalban képzeljük el.

– Mik a legfrissebb információk a korábbi Öblös-pályán felépülő sportcetrummal és a Tóstrandon tervbe vett stadionnal kapcsolatban?

– A korábbi Öblös-pálya elkészült, a használatbavételi engedélyeknél tartunk, a kérvényeket beadtuk. Amint minden engedély a birtokunkban lesz, utána birtokba vehetjük majd a létesítményt. Ezután a kormány és az MLSZ döntéseivel összhangban, valamint a szabályokat betartva, elkezdjük az edzéseket az utánpótlásban. Egész Salgótarján büszke lehet a pályára és a pálya melletti főépületre is, régi vágya volt már az itt élőknek, hogy a gyerekek a lehető legjobb körülmények között sportolhassanak. Szerettünk volna egy ünnepélyes átadót, azonban erre most nincs lehetőség. A tóstrandi projekt sajnos a jelenlegi járványügyi helyzetben nem aktuális, de dolgozunk rajta, hiszen óriási szüksége van rá a városnak és a térségnek egyaránt.

– Milyen célokkal rendelkezhetnek majd a koronavírus miatt kialakuló gazdasági helyzet utáni távolabbi jövőben?

– Szerintem nincs ma az országban olyan szakember, aki erre pontos és egyértelmű választ tudna adni. Először el kell indulnia az egész országnak, helyre kell állnia a gazdaságnak. Ennek függvényében fogunk tudni mi is tervezni. A meglévő és a lehetséges szponzoraink is nehézségekkel küzdenek, hasonlóan az ország szinte minden kisebb és nagyobb vállalatához. Ma még nem látjuk, hogy az eddig rendelkezésünkre álló támogatásokkal továbbra is számolhat-e a klub.

Next Post

Héhalmon már meg is kezdték a csapatedzéseket

Győri Zoltán vezetőedző szerint több játékosa is jelentős súlyfelesleggel vágott neki az újbóli közös munkának. Mint ismert, az MLSZ hivatalosan lezárta a korábban felfüggesztésre kerülő amatőr bajnokságokat. A döntés apropóján az előttük álló napokban megszólaltjuk majd a megye egyes csapatok edzőit. A szakembereknél arra voltunk kíváncsiak, mi a véleményük a […]
error: Content is protected !!