Visszatér a nógrádi futballba a Kálló

Gabi

A következő szezonban a megye háromban versenyezhet majd az előző szezon közepén az egy osztállyal feljebbi küzdelmektől visszalépő csapat.

Az előző szezon során a megye kettes pontvadászat kellős közepén döntöttek úgy a Kálló SE illetékesei, hogy visszaléptetik a csapatot a bajnokságból. Úgy tűnik, nem tartott sokáig az együttes tetszhalott állapota, nemrégiben ugyanis kiderült, benevezett a klub a legalacsonyabb osztály következő évadbeli küzdelmeire. Kisebb csavar a sztoriban, hogy a szóban forgó társaság nem otthonában, hanem a közeli Szirákon fogja majd fogadni ellenfeleit. A visszatérés kapcsán az elszánt brigád edzőjét, Horváth Lászlót kérdeztük.

– A mögöttünk hagyott évadban a bajnoki küzdelmek kellős közepén döntöttek a visszalépés mellett. Most viszont úgy határoztak, ismét benevezik a csapatot. Mit tudna elmondani az elmúlt időszak történéseit illetően?

– Sajnos a kállói önkormányzat semmiben sem támogat, a pályát és az öltözőt sem használhatjuk – kezdte Horváth László. Nagyon alánk tett a polgármester úr, nem tudom, miért akarja megszüntetni az egyesületet, a focicsapatot! Ezért is kellett visszalépnünk szezon közben a megye kettőtől. Mi akkor még fogadtuk volna az aktuális ellenfelet, de ezt nem tehettük meg, mert már nem volt öltözőnk, nem használhattuk. Aztán a közelmúltban összeültünk a sziráki polgármester asszonnyal, akivel megbeszéltük, hogy az összes hazai meccsünk az ottani pályán lesz megtartva.

– Miért éppen Szirákra esett a választásuk?

– Körbejártjuk a környéket, de senki nem tudott segíteni. Fontos érv, hogy négy sziráki lakos is focizik a csapatunkban. Ráadásul most még további játékosokat is leigazolunk a faluból. Ez is közrejátszott abban, hogy megkaptuk az engedélyt az ottani polgármester asszonytól. Azt mondta, amellett, hogy ingyen és bérmentve kiadja nekünk a pályát, még támogatást is ad nekünk. A következő időszakban Kálló néven Szirákon fogunk focizni.

– Mennyire fog hasonlítani a játékoskeret a legutóbbi állományra?

– Majdnem ugyanaz lesz. Ketten eligazoltak. Úgy gondolom, az új szerzeményekkel megint erős csapatunk lesz!

– Mi lehet majd a gárda célja?

– Az első félszezonban arra törekszünk, hogy összeszokjon a társaság. A végén pedig mindenképpen meg akarjuk nyerni a bajnokságot! Minden egyes meccsen győznénk!

– A későbbiekben akár ismét lehet szó magasabb osztályról is?

– Egyértelműen az lebeg a szemeink előtt, hogy minél hamarabb visszatérjünk a megye kettőbe! A sziráki polgármester asszony mindenben támogat, amiért hálásak vagyunk, ahogy a helyettesének is. Erre tudunk alapozni. Köszönöm a sziráki önkormányzat segítségét, hogy el tudunk indulni a következő szezonban.

Next Post

Heves megyei első osztályú ellenfelénél nyert a Karancslapujtő

Romhányi Tamás együttese idegenben hagyta helyben az Andornaktályát. Szombaton újabb előkészületi találkozón lépett fel a Karancslapujtő KSE, Romhányi Tamás társulata az előző csonka szezonban a Heves megyei első osztály negyedik helyén záró Andornaktályához látogatott. A gyakorló meccs első félidejében öt gól született, a szünetig eléggé kiegyenlített mérkőzésen voltak érdekeltek a […]
error: Content is protected !!