Visszatér a futball Nógrádsápra

Gabi

A focicsapat újjáélesztésében döntő szerepet játszó polgármester, Pintér Bertalan szerint a legfontosabb, hogy a falu labdarúgást szerető közönsége szórakozni tudjon majd a mérkőzéseken.

Az elmúlt időszakok során rendre felbukkant egy-egy negatív hír, ami arról szólt, bizonyos településekről eltűnt a labdarúgás. Szerencsére azért alkalomadtán ellenkező jelenséggel is találkozhatunk, példának okáért, a közelmúltban jutott el hozzánk az üdvözülendő információ miszerint a megye kettőből tavaly októberben kizárásra kerülő Nógrádsáp SE ismét visszatér a nógrádi futball vérkeringésébe. A pozitív fejleményeket illetően a focicsapat újjáélesztésének fő mozgatórugójának a település polgármestere, Pintér Bertalan számított, akit meg is szólaltattunk a friss történések kapcsán.

– Miért döntött úgy, hogy ismét életet lehel a település focijába?

– Igény van erre a lakosság részéről – kezdte Pintér Bertalan. Sokan szeretjük a futballt. Sajnos korábban tönkrement nálunk a foci, aminek különböző okai voltak. A helyi focisták hozzáállása is közrejátszott, illetve úgy gondolom, sportvezetésbeli problémák is voltak. A lényeg, hogy volt és van rá igény, hogy újraindítsuk a labdarúgást! Ezért be fogunk nevezni a megye háromba.

– Mennyire ment zökkenőmentesen az egyesület újjáélesztése?

– Teljesen! Csak sok utánajárás kellett, míg találtunk egy megfelelő csapatot.

– Ki lesz a csapat edzője, illetve mit lehet tudni a játékoskeretről?

– Egy váci fiatalember, Hanusz Péter vette át a gárdát. Sikerült szerezni egy komplett csapatot. Ő szedte össze a társaságot. Zömében váci játékosok fogják alkotni az állományt, és természetesen a korábban Nógrádsápon futballozó embereket is szívesen fogadjuk a csapatban, ők is játszhatnak majd. Mi biztosítjuk a szállítást, a felszerelést, illetve a pályát.

– Újoncként mi lehet majd az együttes célja a következő évad során?

– Szórakoztatni a helyi lakosságot! Alapvetően ezzel a törekvéssel hoztuk létre ismét a gárdát, hogy vasárnap délutánonként le lehessen menni a pályára kicsit szurkolni a játékosoknak, és hogy valami örömet hozzon az emberek életébe a csapat. Nincsenek olyan célkitűzéseink, hogy hányadik helyen zárjon a társaság. Az a lényeg, jó szórakozási lehetőség legyen egy-egy meccs.

– Korábban jó darabig szerepelt az egyesület a megye kettőben. Mit gondol, hasonló tervekkel rendelkezhetnek a jövőben?

– A megye kettő tulajdonképpen azért volt szerencsétlen számunkra, és ezért is mentünk tönkre, mert ugyanakkora távolságokra kell utazni, mint a megye egyben. Túl nagyok a távolságok. A játékosoknak novemberi mérkőzések esetén már már délelőtt el kell esetleg indulni, és késő este érnek haza, mert a megye távoli pontjaira is el kell menniük. Nyilván utazási költség tekintetében is jelentősebb több az eggyel magasabb osztály. Nem volt szerencsés, hogy a korábban működő nyugati, keleti, illetve déli régiós bajnokságokat összevonták egy csoportba.

Next Post

Biztosan kijelenthető, hogy a következő idényben a megye egyben szerepelne a Nőtincs

Az eltökélt csapat vezetőedzője, Nyikos József nem elégszik meg az állóvízzel, egy osztállyal följebb is minél jobb eredmény érne majd el legénységével. A következő szezonnal kapcsolatos nevezési időszakig még mintegy három hét hátra van, ettől függetlenül nagyjából már sejthető, melyik klub hol szeretne majd indulni a 2020/2021-es kiírásban. Az biztos, […]
error: Content is protected !!