2015 után újra lesz futball Somoskőújfalun

Gabi

Egy érdekes megoldásnak köszönhetően tér vissza a foci a településre.

A jelenleg rendelkezésre álló információk szerint 1941-ben alakult meg az első focicsapat Somoskőújfalun. Az ezt követő évtizedek során több megyei osztályban, majd NB-s szinten is megfordult az időközben jó pár névváltozáson is túleső egyesület. 2015-ben ismét feljutott a gárda az országos harmadosztályba, ami egy költözés mellett névcserét is hozott maga után, egészen a 2017-es megszűnéséig STC Salgótarjánként versenyzett a klub felnőtt alakulata, a hazai fellépésekre pedig már a megyeszékhelyen került sor.

2018-ban aztán idény közben visszalépett a társaság az NB III-tól, így a szó szoros értelmében megszűnt a futball Somoson. Eltelt egy év, majd 2019-ben megkezdődött egy szerveződés, páran szerették volna, ha visszaköltözik a labdarúgás a községbe. Igen ám, egy illetékes személy nem tudta időben bejegyeztetni az új egyesületet a cégbíróságon, ami az indulás elengedhetetlen feltétele, így dugába dőlt a terv.

A történések után az érintettek abban maradtak, sebaj, majd 2020-ban ismét elindítják a szükségszerű procedúrát, már időben. Nos, bármennyire is hihetetlenül hangzik, a múlt aztán megismételte önmagát, a feladattal megbízott illető nemes egyszerűséggel elfelejtette kivitelezni az új egyesület bejegyzését a bíróságon… A nevezési időszak lejárta azonban rohamosan közeledett, ezzel együtt sejthető volt, hogy lehetetlen megejteni az imént említett manővert.

Itt tartott a nem mindennapi sztori mintegy két héttel ezelőtt. Ekkor pedig egy újabb csavar következett! Mivel a somosiak nem szerették volna, ha ismét lógatniuk kell a lábukat egy szezont, kapcsolatba kerültek az Építők KC vezetőjével, Harmos Lászlóval, akivel gyorsan meg is beszéltek egy jövőbeli együttműködést. A végeredmény: a 2020/2021-es kiírásban Somos-Építők KC II néven fognak versenyezni a megye háromban, így visszatérhet a Föld legnépszerűbb sportja Somoskőújfalura.

Next Post

Így kapott tíz gólt Szlovákiában az SBTC

Megtekinthetőek videón a salgótarjániak súlyos vereségét eredményező találatok. Mint arról szöveges formában már beszámoltunk, múlt szombaton tíz-nullás vereséget szenvedett a szlovák második ligás Podbrezová otthonában edzőmérkőzést vívó SBTC. A házigazdák már az első félidő után is három góllal vezettek, majd a szünet után további hét találatot elérve ütötték ki nógrádi […]
error: Content is protected !!