Kilenc év után tér vissza a foci Karancsságra

Gabi

Nem akármilyen névvel, Feláldozhatók SE-ként vág neki a következő szezonnak a település csapata.

A még korábban lepergő évtizedek során rendre a nógrádi foci térképen találkozhattunk a karancssági csapattal, sőt a kétezres esztendők második felében két alakulata is volt a településnek. Igen ám, sajnos időközben 2011-ben eltűnt a labdarúgás a faluból. Ez a negatív állapot egészen mostanáig állt fenn, a közelmúltban ugyanis úgy határoztak a helység futballszerető polgárai, hogy újra versenyszerű keretek között kívánnak hódolni szeretett sportáguknak, ezért hivatalosan létrehoztak egy új klubot, a Feláldozhatók SE-t. A következő szezon bajnoki küzdemeire már egészen biztosan nevező társulat elnök-helyettesét, Kardos Attilát a pozitív történések kapcsán kérdeztük.

– Miért döntöttek úgy, hogy ismét életet lehelnek a karancssági fociba?

– Egy jó közösség kialakítása miatt gondoltuk úgy, hogy újra beindítjuk a labdarúgást a faluban – mondta Kardos Attila. Nagyon sok fociszerető ember él nálunk, akik nem mellesleg tudnak és szeretnek is együtt focizni. Már ki voltak éhezve az itteni emberek a futballra.

– Mennyire ment gördülékenyen a csapat feltámasztása?

– Egyszerűnek nem mondanám a papírmunkákat, hiszen egy teljesen új egyesületet kellett létrehozunk, amit az elnökünk, Oláh Norbert intézett. A játékosokat nem volt nehéz meggyőznünk, sőt mindenki örömmel fogadta a felvetést. Egyeztettünk az új polgármester asszonnyal, aki örömmel fogadta az ötletet és biztosított támogatásáról. Ahogy a karancssági és a szalmatercsi Roma Nemzetiségi Önkormányzat is, így az elnök úrral arra az elhatározásra jutottunk, hogy belevágunk. Az egyesület megalakulásának díját több civil felajánlás is segítette.

– Mindenképpen említsük meg, hogy egyáltalán nem szokványos néven fog majd versenyezni a csapat.

– A Karancssági SE-t azért nem választhattuk, mert tartozása maradt a klubnak, és semmilyen olyan név nem lehetett, amiben benne van a falu. A KASE SE-t szerettük volna, de azt sem lehetett. Így lettünk Feláldozhatók SE. Az amerikai film alapján, hiszen ott is idősebb színészek léptek újra akcióba és mi is valami hasonlóra készülünk.

– Ki felel majd a társaságért a kispadon?

– Két rutinos edzőnk van, akikre az egész keret felnéz, mert már sokat letettek az asztalra, ha pedig szükséges, akkor beszállnak játszani is. Bartus Norbertről és Bada Aladárról van szó.

– Hogy fog kinézni a játékoskeret?

– A 2009-es megszűnés előtt elég jó csapat volt Karancsságon. Az ott játszó játékosok alkotják a gárda gerincét, kiegészülve helyi fiatalokkal, akik a szomszédos települések ificsapatában játszottak.

– Milyen célokkal várják az új szezont és a későbbi időszakot?

– Célunk egy nagyon jó közösség kialakítása, hogy megtaláljuk az összhangot a fiatalok és az idősebb játékosok között. Nyilván nem szeretnénk pofozógépek lenni. Hosszú távra tervezünk, tehát a későbbiekben akár még a megye kettő is szóba jöhet.

Next Post

Csonkára sikeredett a salgótarjáni Városi Kispályás Labdarúgó Bajnokság ötödik köre

A profiknál rangadót nyert a Határ(SE)-t, négy meccs is elmaradt az amatőröknél. Ismét eltelt egy hét a salgótarjáni Városi Kispályás Labdarúgó Bajnokságban, az elmúlt napokban az ötödik kört rendezték meg a sorozatban. Eléggé csonkára sikeredett az aktuális forduló, kedvezőtlen időjárási viszonyok miatt négy meccs is elmaradt az amatőröknél, a lejátszott […]
error: Content is protected !!