Vasárnap is rendeznek mérkőzéseket a nyugati megye háromban

Gabi

Az Érsekvadkert II-Dejtár rangadó színesíti a játéknap programját.

Vasárnap három találkozót fognak bepótolni a nyugati megye hármas küzdelemsorozatban. Kiváltképp érdekesnek ígérkezik az Érsekvadkert II és a Dejtár ütközete. A Felsőpetény az Egyházasdengeleget, míg a Nógrádsáp az Őrhalmot fogadja. Két csörtét nem tudnak megrendezni. Lássuk felvezetőinket!

Megyei III. osztály, Nyugati-csoport, a 15. fordulóból elhalasztott mérkőzések:

2021. február 21. (vasárnap), 10.30:

Érsekvadkert SE II (2.)-Dejtár SE (4.)

Diósjenő, műfüves pálya, zárt kapuk mögött. Vezeti: Nyerges Krisztián (Horváth Sándor, Szolik Milán)

Igazi rangadón csaphatnak össze a felek. Semleges környezetben, a diósjenői műfüves pályán harcolhatnak a bajnoki egységekért az egyaránt az élbolyhoz tartozó csapatok. Az abszolút a korábbi állományukra támaszkodó ‘vadkertiek még nem játszottak mérkőzést ebben a naptári évben, ezzel szemben a másik oldal több gyakorló fellépéssel hangolt, amik összességében jól sikerültek. Ugyan két távozót is elkönyvelhetett Németh Krisztián brigádja, megfelelőképpen ment végbe az érintettek pótlása, így biztos, hogy a jövőben is masszív gárdát irányíthat a tréner. Jelenleg öt pont választja el egymástól a csapatokat a pályaválasztó társulat irányába, ellenfelük viszont egy csörtével kevesebbet vívott meg ez idáig. Kijelenthető, hatványozottan lényeges győzelmet tehetne zsebre a lefújáskor örvendő armada, egyáltalán nem mindegy, milyen végkifejlettel pereg le az érdekesnek ígérkező kilencven perc. Előzetesen sem ide, sem oda nem tudnánk letenni a voksunkat, gyakorlatilag akármi megtörténhet majd a játéktéren, kis dolgok dönthetnek.

2021. február 21. (vasárnap), 14.30:

Felsőpetény SE (6.)-Egyházasdengeleg FE (15.)

Zárt kapuk mögött. Vezeti: Kiss Tamás (Szemesi Zsolt, Kiss Dávid)

Ebben a párbajban a találkozó megrendezése miatt kalapemelést érdemlő házigazdákra tekinthetünk esélyesként. Bár kár tagadni, ezt a véleményt pusztán a tabellán perpillanat elfoglalt helyezésekből kiindulva formáltuk. Komolyabb játékosmozgást sem itt, sem ott nem hozott a tél, a látogatók kerete változatlan maradt, míg ellenfelük egy érzékeny veszteséget jegyezhetett fel. Edzőmeccsek terén sem voltak túlbuzgók a gárdák, a hazaiak egy ízben csúnya pofonba szaladtak bele, riválisuk pedig egyszer sem volt érdekelt gyakorló mérkőzésen. Ősszel a felsőházban tanyázó felsőpetényiek szerepeltek jóval eredményesebben, a mezőny hátsó fertályához tartozó vendégeknek nem igazán jött ki a lépés. A ‘dengelegiek kapcsán korábban is rendre sokat nyomott a latba, labdarúgóiknak milyen kedve volt nekivágni egy-egy idegenbeli túrának, akár ez az adalék is befolyásolhatja majd a küzdelmet, vékony létszámmal nem túl sok jóra számíthat id. Berkes Balázs legénysége. Az ismerősebb környezet előnyei is a hazaiak malmára hajthatják a vizet, közelebb lehetnek az üdvösséghez, kellő elhivatottsággal kibirkózhatják a pontokat.

2021. február 21. (vasárnap), 14.30:

Nógrádsáp SE (16.)-Őrhalom SE (17.)

Zárt kapuk mögött. Vezeti: Nagy Sándor (Reviczki János, Szabó Tibor)

Vérbeli alsóházi rangadó keretein belül húzhatnak kesztyűt az egymáshoz hasonlóan a tabella legalján evickélő alakulatok, a rendező egyesületnek is jár a dicséret, hogy képes megrendezni a találkozót. A mögöttünk hagyott heteket górcső alá véve megállapítható, a holtidényben jó pár edzőmérkőzésen érdekelt hazaiak ugyan végre valahára búcsút intettek jó ideje íródó nyeretlenségi szériájuknak, hamar vissza is tértek a vereségek sorozatához. Az őrhalmiak csak egyszer léptek pályára télen, így vélhetően kiéhezettek már a focira. Elmondható a résztvevőket illetően, hogy mindkét csapatnál komolyabbnak nevezhető változásokat könyvelhettünk el az átigazolási időszakban, érkezők és távozók terén is akadtak mozgolódások. Egyelőre jókora talány, tavasszal vajon mire lehetnek képesek az érintettek. Nyilván közös a gárdákban, hogy elmozdulnának az alsóházból, ehhez a manőverhez viszont jóval pozitívabb eredményekre lesz szükség, mint ősszel. A mostani párharcnak nincs igazi favoritja. Sokat nyomhat a latba, hogy saját pályájukon harcolhatnak a pontokért a nógrádsápiak, az sem volna azonban ördögtől való cselekedet a vendégek részéről, ha nem üres kezekkel kellene konstatálniuk a lefújást. Kiegyenlített összecsapásnak nézünk elébe.

A Rétság VSE-Szokolyi Alajos SE és a Kétbodony SE-Romhány SE mérkőzéseket elhalasztották a pályák állapota miatt. Most már az érintett csapatokon a sor, hogy megpróbáljanak közös nevezőre jutni, mikor pótolják be a meccseket. 

Next Post

Papírforma győzelmet aratott a Mátraterenye

Hiába küzdött a Rimóc, beigazolódott az előzetes várakozás. Szombaton lejátszotta ez évi első tétmérkőzését a Mátraterenye és a Rimóc. Hatvanban bonyolították le az első fordulóból elhalasztásra kerülő meccset. Az előzetesen egyértelmű esélyesnek számító pályaválasztó csapat kezdte jobban az összecsapást, már a 9. percben jött a gól. Az első félidőben egyértelműen […]
error: Content is protected !!