Négy meccset rendeznek vasárnap a nyugati megye háromban

Gabi

A Legéndet fogadja a Patak, Nagyorosziban nyerne a Tereske, Ipolyszögre hivatalos az Érsekvadkert II, Nógrádsápon hozná a kötelezőt a Romhány.

Mint tudvalevő, ebben az évben már nem lesz kötelező játszaniuk a csapatoknak. A megye egyben és egy osztállyal lejjebb már nem is rendeztek egyetlen egy meccset sem a hétvégén, a legalacsonyabb vonal keleti-csoportjában pedig csak egyet. A nyugati-régióban a leglelkesebbek a gárdák, négy mérkőzést is tető alá hoznak ugyanis a hétvége utolsó napján. Nézzük meg, mire számítunk a közelgő csörtékkel kapcsolatban!

Megyei III. osztály, Nyugati-csoport, 15. forduló:

2020. november 22. (vasárnap), 13.00:

Patak SE (1.)-Legéndi SE (10.)

Vezeti: Kovács Máté (Pál Adrienn, Bangó Rómeó)

A továbbra is parádés idényt futó, egy körrel ezelőtt idegenben sima sikert arató házigazdákra tekinthetünk egyértelmű favoritként, nincs benne a levegőben, hogy képesek lennének váratlant húzni a mostanában nem tündöklő látogatók. Ráadásul míg a veretlen éllovas meccsben van, addig a vendégek pihenéssel töltötték az előző hétvégét, így ilyen tekintetben is lépéshátrányban lehetnek a másfajta kávéháznak nevezhető másik oldalhoz képest. Gyakorlatilag minden épeszű tényező a patakiak sikerét vetíti előre, kellő odafigyeléssel egy simább diadallal is előrukkolhatnak. Nem is engedhet meg magának egy botlást Bella Sándor alakulata, piszok nehéz kilencven perc előtt állnak a korábban az élbolyhoz tartozó, szépen lassan viszont a mezőny második felébe alászálló legéndiek. Szóval maradjunk annyiban, komoly bravúrként jegyeznénk fel a látogatók részéről, ha bármilyen formában meg tudják tréfálni ellenfelüket, kis túlzással ódákat zenghetnénk Bujnyik János fiairól, ha rácáfolnak a papírformára.

Nagyoroszi HBB SE (13.)-Tereske KSE (6.)

Vezeti: Szakal Tamás (Béres Krisztián, Urbán Viktor)

Ezen mérkőzést megelőzően is kellő nyugalomban jelölhetjük meg esélyesként az egyik csapatot, nevezetesen a tabellán előrébb felelhető vendégeket, főnixmadárszerű feltámadásra szükségeltetik az immáron hat fellépés óta nyeretlen hazaiaktól ahhoz, hogy kikecmeregjenek a gödörből. Mint az említett statisztikai adatból kitűnik, nem tündökölt mostanában Garazsi József brigádja, és ugyan ráférne már a sikerélmény a megtépázott önbizalmú gárdára, vélhetően erre nem most vasárnap kerül sor. A valószínűleg még mindig éremszerzésben gondolkodó látogatók is csak a három pontot tartják elfogadhatónak saját szemszögükből, ami érthető is, kötelező jelleggel illene diadalmaskodnia Babicz András társulatának. Egyébként igen változatos csatával melegítettek a tereskeiek, egy nyolcgólos döntetlennel, mely csörtét akár be is húzhattak volna, végül viszont a reminek is örülhettek, mivel a 92. percben egyenlítettek. Visszatérve az aktuális menetre, csak az ismerősebb helyszínbe kapaszkodhatnak bele az egyhetes pihenő után ismét ringbe szálló nagyorosziak, nem szabadna hibáznia a másik oldalnak.

A 16. fordulóból előrehozott mérkőzésen:

2020. november 22. (vasárnap), 13.00:

Ipolyszögi SE (11.)-Érsekvadkert SE II (2.)

Vezeti: Gecse Zoltán (Reviczki János, Rácz Dániel)

A két résztvevő megegyezésének értelmében előrehozták a viaskodást ugyan a sorsolás szerint csak később csapott volna össze a két együttes, mivel az önkényes halasztgatások újdonsült szabályrendszere miatt egyik legénységnek sem volna kivel játszania, ezért logikusnak tűnik a lépés. Ez a hétvége a papírformának kinéző párharcokról szólhat a csoportban, ezt a vélekedést pedig abszolút erősíti ez a találkozó is, határozottan több sansszal illethetjük a vendégeket a kezdősípszót megelőzően. Az ipolyszögieket a mögöttünk hagyott időszakban bemutatott szereplésük kapcsán is nyugodt szívvel elláthatóak a szeszélyes jelzővel, előszeretettel ül fel a hullámvasúra Takács Gergely armadája, egy pozitív végkifejletet általában egy vereség követ. A legutóbbi fordulóban hasonló kaliberű riválissal szemben vállalható pofont szedtek be a hazaiak, amennyiben pedig nem történik komoly meglepetés, ismét fejet kell majd hajtaniuk. A látogatók pihenővel hangoltak, amit bánhattak, hiszen korábban tükörsimán nyertek, így tarthatnak tőle kiestek a ritmusból. Persze Ettől függetlenül a napnál is világosabb lehet, mi lesz a ‘vadkertiek célja, így vagy úgy, de zsebre tennék a pontokat, amennyiben pedig jobbik arcukkal rukkolnak elő, learathatják igyekezetük gyümölcsét.

A 17. fordulóból előrehozott mérkőzésen:

2020. november 22. (vasárnap), 13.00:

Nógrádsáp SE (16.)-Romhány SE (7.)

Vezeti: Kalmár Petra (Szolik Milán, Keresztes László)

Ezen párosítás résztvevői sem tétlenkedtek, ugyan az eredeti tervek szerint csak az őszi idényt elbúcsúztató körben találkoztak volna a felek, mivel mindkét brigád ellenfél nélkül maradt erre a hétvégére, előrehozták közös fellépésüket. Toronymagas favoritként tekinthetünk a romhányiakra, elvileg csak az lehet kérdés, hány góllal nyernek. Nem számíthatnak egyszerű menetre a házigazdák, akik az elmúlt időszakban rendre megszorították aktuális ellenfelük dolgát, reményeik szerint pedig ezúttal is minél rágósabb falatnak bizonyulnának. Egy hét szünet általában még nem feltétlenül szokott számítani, a Seres-alakulat viszont az előző két hétvégét is kihagyta, ez a tekintetükben nem túl szívderítő adalék pedig nem a malmukra hajtja a vizet, kisebb talány, milyen hatással volt ez a pauza a szezonban amúgy masszívan lépegető együttesre. Egyébként vesztett pontok tekintetében remekül állnak a látogatók, bánhatják, hogy a legtöbb mérkőzésük nekik maradt el ősszel, lesz majd mit bepótolniuk a második félévben. A mostani találkozónál maradva zárszóként megállapíthatjuk, nem ismerhetnek pardont a vendégek, komoly kalapemelést érdemelnének a nógrádsápiak, ha bármilyen formában borsot tudnának törni jóval erősebbnek tűnő vetélytársuk orra alá.

Next Post

Videós értékelések a Mátramindszent-Ipolytarnóc meccsről

A két csapat edzője állt kameránk elé a lefújás után. Szombaton az ősz rangadóját rendezték a keleti megye háromban, a tizenötödik körben a második helyen álló Ipolytarnócot fogadta az éllovas Mátramindszent. Ugyan az első félidő után két góllal vezettek a vendégek, végül kettő-kettes döntetlennel pergett le az ütközet. A lefújás […]
error: Content is protected !!