Várhatóak kemény csörték a nyugati megye háromban

Gabi

Romhányban lesz jelenése az Érsekvadkert kettőnek, Kemencén vív rangadót a Patak, Őrhalomban sem lassítana a Felsőpetény.

Szombaton a tizenkettedik kört hozzák tető alá a nyugati megye háromban. Ahogy általában lenni szokott, rendeznek papírformának tűnő, illetve izgalmasnak kinéző mérkőzést is. Lássuk előzetes várakozásainkat!

Megyei III. osztály, Nyugati-csoport, 12. forduló:

2020. október 31. (szombat), 13.30:

Romhány SE (7.)-Érsekvadkert SE II (1.)

Kifejezetten érdekesnek tűnő mérkőzésen képviseltethetik magukat a felek, nem feltétlenül néz ki lefutottnak a kilencven perc. A házigazdák egy meccsel kevesebbet játszva is tapadnak az élbolyhoz, az előző négy fellépésükön egyaránt veretlenek maradtak. A látogatók még pazarabb mutatókat elkönyvelve készülődhetnek, hiszen ebben a szezonban még nem kapott ki Gubik Ákos alakulata. Ezúttal újabb nemes feladatnak vághatnak neki a ‘vadkertiek, akik ugyan valamelyest esélyesnek mondhatóak, az sem volna eget verő meglepetés, ha számukra ismerős környezetben borsot törnének a listavezető orra alá a vélhetően nem feltartott kezekkel ringbe szálló hazaiak.

Szokolyi Alajos SE (Bernecebaráti-Kemence) (2.)-Patak SE (3.)

Az aktuális kör rangadóján viaskodhatnak egy jót a tabellán éppen egymás mellett tanyázó, közvetlen vetélytársakként jellemezhető gárdák, férfias küzdelemnek nézünk elébe. Túlzás nélkül megállapítható, tényleg bármit magában rejthet ez a párbaj, ugyan egyértelműen nyomhat a latba az ismerősebb helyszín, egy nyúlfaroknyival több sansszal illetnénk a korábbi sokkszerű fiaskójukat hamar feledtető berneceieket. Persze mérget vehetünk rá, a vendégek ezer fokon égve próbálják majd még tovább nyújtani idénybeli veretlenségüket, szóval joggal várhatunk kőkemény ütközetet, ahol aztán kis dolgok határozhatják meg, melyik élcsapat teheti zsebre az átlagosnál komolyabb jelentőséggel bíró bajnoki egységeket.

Őrhalom SE (17.)-Felsőpetény SE (5.)

Toronymagas favoritként kelhetnek útra a vendégek, akiknek mellébeszélés nélkül kellene újra diadalmaskodniuk. Méltán említhetjük a mezőny egyik legjobb formában lévő csapataként a felsőpetényieket, akik akkor érnek igazán valamit az öt meccs óta hibátlan szériájukkal, ha ezúttal behúzzák a kötelezőt. Ugyan a hazaiak az előző körben sugároztak némi reménysugarat, végül ismét kikaptak. Sopotnik Lászlón a nemes feladat, hogy a lehetőségekhez mérten minél inkább összerántsa az évad során eddig finoman szólva sem tündöklő brigádot. Valószínűleg nem most szombaton történhet meg az előrelépés az őrhalmiak részéről, azt viszont nyugodt szívvel megállapíthatjuk, kiemelkedő bravúrként jegyezhetnénk fel, ha megállítanák száguldó ellenfelüket.

Keszegi SE (12.)-Kétbodony SE (11.)

Teljes mértékben háromesélyes összecsapással van dolgunk, ahol tényleg bármi előfordulhat. Míg az előző három fordulóban nyeretlen keszegiek leszállóágban vannak, addig a vendégek éppen mostanában kapták el a fonalat, egymás után kétszer nyertek. Ezúttal abszolút megegyező sansszal felruházva tekinthetünk a résztvevőkre, hiába a házigazdák gyengébb periódusa, otthonukban megfricskázhatják a másik oldalt, de az sem volna ördögtől való cselekedet a kétbodonyiak részéről, ha folytatnák eredményes menetelésüket.

Nógrádsáp SE (16.)-Nagyoroszi HBB SE (13.)

Egy győzelemmentes időszak után ismét eljöhet a vendégek ideje, esélyesként kelhet útra Garazsi József armadája. A hazaiak továbbra sem találták meg a ritmust, nyilván nem véletlen, hogy még pontjuk sincs. Persze a nagy számok törvénye alapján előbb-utóbb valakit el fog kapni Hanusz Péter csapata, kérdés, mikor jöhet el a ‘sápiak szemszögéből már igen csak várt alkalom. A kisebb pihenőt követően ismét csatasorba álló látogatók hallani sem akarnak más végkifejletről, mint egy búfelejtő siker, alapjáraton véve pedig nem is ismerhetnének pardont, ha legjobb arcukkal rukkolnak elé, kibabrálhatnak az utolsó előtti helyezettel.

Egyházasdengeleg FE (14.)-Csitár SE (15.)

Klasszikus értelemben vett alsóházi helyosztón mérhetik össze tudásukat a gárdák. Közös az együttesekben, hogy egyaránt ugyanazt a két ellenfelet győzték le ez idáig, más riválisokkal szemben nem tudtak pontot sem gyűjteni. Jól tudhatják a felek, ismét jó alkalom kínálkozik arra, hogy növeljék egységeik számát, mindkét oldal gondolhatja úgy, hogy verhető riválissal találkozik. Sokat nyomhat a latba az ismerősebb helyszín, maximális fordulatszámon pörögve viszont a csitáriak is lebirkózhatnák a hazaiakat, szóval kiegyenlített menetre számítunk, ahol megizzaszthatják a másikat a társulatok.

A Tereske KSE-Rétság VSE mérkőzés a vendégek kérésére később kerül lejátszásra.

Dejtár SE-Legéndi SE-a legéndiek nem állnak ki.

Szabadnap: Ipolyszögi SE.

Next Post

Kiegyenlített birkózásokról szólhat a keleti megye három

Elhalasztották a nagy rangadót, a Feláldozhatókat fogadja a Varsány, az Ecseget látja vendégül az Ipolytarnóc. Szombaton a tizenkettedik fordulót bonyolítják le a keleti megye háromban. A Karancsalja MSE-Mátramindszent SE rangadót elhalasztották, a Somos-Építők KC II pedig nem utazik el a Kállóhoz. Így hat mérkőzésre kerül sor az aktuális körben. Lássuk […]
error: Content is protected !!