Változatos programmal zárták az őszt a nyugati megye három dobogósai

Gabi

Romhányban javítana a Patak, az Ősagárddal szemben vigasztalódna a Becske, a Hontot fogadja a Kétbodony.

Megyei III. osztály, Nyugati-csoport, 15. forduló:

2019. november 23. (szombat), 13.00:

Romhány SE-Patak SE

Csalódott, egyúttal búfelejtésben reménykedő gárdák viaskodásáról szólhat ez a kilencven perc, mindkét résztvevő fájó fiaskóval esett túl legutóbb erőpróbán, elképzelésük szerint pedig hamar vissza is térnének a helyes ösvényre. A hat veretlenül megvívott mérkőzés után idénybeli második vereségüket elszenvedő romhányiak és az előző két körben már őszi bajnokként előbb ikszelő, majd nemrégiben meglepően sima keretek között alulmaradó vendégek összecsapásán utóbbi alakulatra tekinthetünk esélyesként, bár gyorsan hozzátennénk, maximális fordulatszámon pörögve akár el is kaphatják riválisuk grabancát a szó szoros értelmében bármire képes, otthonukban azonban még inkább bármire képes hazaiak, akik nyilván nem adnák olcsón a bőrüket. A látogatóknak persze nincs izgulni valójuk, hiszen korábban imponáló magabiztossággal végrehajtott menetelésük miatt komoly előnyre tettek szert, ettől függetlenül azonban mérget vehetünk rá, hogy terveik szerint győzelemmel abszolválnák az őszi idény zárását. Maradjunk annyiban, közelebb lehetnek az üdvösséghez a patakiak, nem árt viszont résen lenniük, adott esetben egy kifejezetten érdekes csörte is benne lehet a pakliban, akár meglepetést okozhatnak a házigazdák.

KSE Becske-Ősagárd LK

Ebben a párosításban is javítani akaró társulatok mérhetik össze tudásukat, azzal az eltéréssel, hogy ennek a találkozónak azért megvan az egyértelmű favoritja, illene nyerniük a tabellán jóval előrébb tanyázó, egyben acélosabbnak tűnő becskeieknek, akik ugyan öt eredményes forduló után igen csúnya mélyütésbe szaladtak bele az előző körben, ezúttal reális sansz kínálkozhat arra, hogy feledtessék múltkori kisiklásukat. A vendégek nem sziporkáznak ebben a szezonban, és bár nemrégiben kis időre határozott életjeleket adtak magukról, azóta gyorsan visszaestek a földre, a legutóbbi két küldetésükön rendre csúnya pofonokkal szembesültek. A realitások talaján maradva, nem mostani kirándulásukon gyarapítják majd tovább pontjaik számát a látogatók, szemszögükből már azt is megsüvegelendő tettként könyvelhetnénk el, ha meg tudnák nehezíteni a másik oldal dolgát, otthonukban nem ismerhetnek pardont az említett vereségtől függetlenül még mindig a dobogó legalsó fokát elfoglaló hazaiak, akiknek vélhetően már hiányzik az otthonuk, utoljára ugyanis még október közepén játszhattak saját pályájukon, mivel az előző időszakban kétszer sem ment el hozzájuk kisorsolt ellenfelük, most viszont akár több tekintetben is kiadhatják magukból minden dühüket és felülkerekedhetnek a roppant nehéz túra elébe néző ősagárdiakon.

2019. november 24. (vasárnap), 13.00:

Kétbodony SE-Szondy SE Hont

A forduló legérdekesebbnek tetsző mérkőzésen képviseltethetik magukat az egyaránt szép sikerekkel hangoló felek, bár a kétbodonyiak valamiért azért több eséllyel felruházva készülődhetnek, nagy butaság volna leírni a korábbiaknál jóval masszívabbnak tűnő látogatókat, akik ezúttal is előhozakodnának egy minél jobb végkifejlettel. Az immáron kilenc küldetés óta veretlen házigazdák az első félév legkiemelkedőbb diadalát érték el a múlt hétvégén, a korábban veretlen őszi bajnokot idegenben elintéző brigád önbizalmával nem is tehát probléma, mérhet vehetünk rá, Baráth Péter fiai mellébeszélés nélkül folytatnák eredményes hadjáratukat. Ehhez persze lesz egy-két szavuk a fontos pontokat gyűjtő, a dobogó legalsó fokával még szemezgető vendégeknek is, akik elképzeléseik szerint apait-anyait beleadva tréfálnák meg a még az aranyéremről sem lemondó ellenlábasukat, legjobb énjüket bemutatva pedig rágós falatnak is bizonyulhatnak. Összességében, az ismerősebb helyszín mindenképpen a házigazdák malmára hajthatja a vizet, ez a tényező sokat nyomhat a latba, csak teljes erőbedobással hívhatnák fel magukra ismét a figyelmet a kezdősípszót kellő elszántsággal váró látogatók.

Ipolyszögi SE-Rétság VSE

Lehangolt alakulatok birkózhatnak egy jót ebben a párharcban, az előző fordulókban menetelő, egy ki nem állástól elvonatkoztatva utoljára még szeptember közepén kikapó ipolyszögiek nemrégiben egy sokkszerű betlin estek túl, de akkor mit szóljanak a vendégek, akik talán a mezőny leggyengébb formájában vegetáló csapataként egyaránt alulmaradtak az elmúlt hat fellépésükön, ráadásul párszor még a góllövés sem jött nekik össze. Előzetesen komoly talánynak tűnik, melyik megsebzett legénység milyen állapotban tud nekiveselkedni a kilencven percnek, az otthonuk miatt azt mondanánk, valamivel több esély mutatkozhat a hazaiak sikerére, akik elsősorban abban bízhatnak, hogy csak egy mezei kisiklás volt az említett blama. Hozzátennénk azonban, előbb-utóbb kikecmereghetnek a szakadékból a nagy számok törvényében bízó vendégek, akik ugyan már jó ideje botladoznak, nyilván unják már a gyenge szereplést, kellő elhivatottsággal pedig búcsút intenének Canossa-járásuknak, éppen ezért, az sem volna meglepetés, ha egy kiegyenlített viaskodás bontakozna ki ebből a maga nemében érdekes menetből.

Tereske KSE-Keszegi SE

Ebben a párbajban is megrostált lelkiállapotban tébláboló brigádok találkozhatnak, hogy aztán minél inkább megnehezítsék a másik dolgát, a kiismerhetetlen tereskeiek általában rövid időn belül lerombolják, amit korábban felépítettek, a vendégek pedig már öt küldetés óta várnak egy újabb sikerélményre. Azt követően, hogy a házigazdák két héttel ezelőtt szép pontgyűjtéssel jeleskedtek, a mögöttünk hagyott fordulóban hamar megmutatták, miért is számítanak felemás arcú társaságnak, újabb vereségüknek köszönhetően most már tényleg egyszer és mindenkorra elbúcsúzhatnak egy ideje még elő vérmesebb álmaiktól. Ezúttal talán zsebre tehetnek egy búfelejtő sikert a hazaiak, akik a javításon kívül még inkább motiválhat a tény, miszerint ezzel a kilencven perccel köszönhetnek el a klubot pár éve feltámasztó, majd azóta is lelkiismeretesen szolgáló vezetőjüktől, aki megérdemelne egy minél szebb búcsút. A keszegieknek persze ezzel mit sem kell foglalkozniuk, az előző időszakban több ízben is csak egy karnyújtásnyira voltak egy-egy meglepetéstől, jobbik énjükkel előrukkolva pedig ismét megnehezíthetik riválisuk dolgát, szóval ugyan azt mondanánk, esélyesnek számítanak a vendéglátók, érdemes lesz odafigyelniük, ha nem akarnak megint hoppon maradni.

Felsőpetény SE-Erdőkürt SK

A mezőny második szakaszában fellelhető armadák nézhetnek egymással farkasszemet ezen az abszolút változatosnak ígérkező összecsapáson, önbizalom terén sem itt, sem ott nem lehet gond, a szépen-lassan lendületbe jövő felsőpetényiek az elmúlt négy erőfelmérőjükből négyet is behúztak, a szintén szerteágazó idényben érdekelt vendégek pedig legutóbb tettek szert szép skalpra. Az elmúlt fordulóban idegenben simán nyerni tudó házigazdák evés közben jön meg az étvágy alapon egészen biztosan folytatnák hadjáratukat, nem eszik azonban olyan forrón a kását, bár tényleg olybá tűnik, elkapták a fonalat, nem árt megmaradniuk a realitások talaján. Az erdőkürtiek a szó szoros értelmében bármire képesek voltak az elmúlt hetekben, igen csak szeszélyes társulatról beszélünk, így az ütközet komoly talánya, vajon vasárnap melyik énjét húzza elő a cilinderből Hegedűs Gábor legénységre. Szerintünk egy változatos, kiegyenlített viaskodásra van leginkább sansz, ahol ugyan a számukra ismerős környezetben a kedvet kapó hazaiak malmára hajthatja a vizet, az sem volna eget verő meglepetés, ha nem üres kezekkel konstatálnia a lefújást a minél jobb eredményben bízó másik oldalnak.

Nézsa SE-Legéndi SE

Az alsóházban helyet foglaló, viszont nemrégiben egyaránt remek győzelmeket elkönyvelő csapatok csaphatnak össze ezen a mérkőzésen, ismét egy olyan csörtével van dolgunk, ahol a saját pályájuk miatti előnyök billenthetik el a mérleg nyelvét az egyik irányba, mert amúgy nem lehetne határozott favoritot megjelölni. A nézsaiak idegenbeli sikerrel hangoltak, a látogatók azonban hatványozottan jó kedvvel felvértezve készülhetnek, mivel amellett, hogy egy hónap elteltével tudtak megint nyerni, hatványozottan megsüvegelendő diadalt hoztak tető alá, így kifejezetten felspannolva indíthatják majd ismét útjára a labdát Ezt a párosítást is befolyásolhatja, milyen lábbal kelnek ki az ágyból a gárdák, akár még egy sokgólos örömfoci is kisülhet a birkózásból. Perpillanat a házigazdák javára hat bajnoki egység választja el a feleket, így amennyiben valamilyen úton-módon győzedelmeskednének a vendégek, tavasszal ellenfelüket látótávolságon belül tudva vághatnának neki a második félévnek. Az iménti eshetőségről persze nyilván hallani sem akar Rapavi Péter társulata, terveik szerint mindenáron bedarálnák vetélytársukat a szép őszi zárást zászlajukra tűző hazaiak.

Szabadnap: Érsekvadkert SE II.

Next Post

A megye egy szombati eredményei

Megkezdődött az őszi szezon utolsó köre. START HIBO Megyei I. osztály, 15. forduló, felnőtt, szombat: Cered VSE-Salgótarjáni BTC 1-4 Héhalom SE-Silver Tüzép-Karancsberény 6-0 Berkenye SE-Szécsény VSE 8-1 Bátonyterenyei TC-Unicum FC Mohora 0-3 Megyei I. osztály, 15. forduló, U19, szombat: Zagyvarónai SE-Kálló SE-a kállóiak nem álltak ki. Még pénteken történt: Cered […]
error: Content is protected !!