Egyoldalú és ki-ki meccsek is tarkíthatják a keleti megye hármat

Gabi

Ecsegen sem lassítana a Mátramindszent, a Somos ellen javítana az Ipolytarnóc, a Karancskeszivel szemben győzne a Varsány.

Vasárnap a tizenhetedik kört fogják megrendezni a keleti megye háromban. Az aktuális forduló valamennyi mérkőzésére a hét utolsó napján kerül sor.  Nézzük meg, mire számítunk mi az aktuális program kapcsán!

NEXT Therm Megyei III. osztály, Keleti-csoport, 17. forduló:

2021. március 28. (vasárnap), 15.00:

Ecseg SE (7.)-Mátramindszent SE (1.)

Igazi rangadó nélküli hétvégében lesznek érdekeltek a mezőny csapatai, hűen demonstrálja ezt a megállapítást, hogy ez a párharc tűnik előzetesen a forduló legérdekesebb csörtéjének. Alapjáraton véve, általában nehezen elképzelhető, hogy a hetedik helyezett képes lehet megállítani a veretlen éllovast, ez pedig most sincs másként, a látogatók vannak annyira jók, hogy favoritként kelhetnek útra. Gyorsan hozzá kell viszont tenni, hogy semmiképpen sem nézhetik le a tavasszal még hibátlan másik oldalt az előző körben meccs nélkül maradó ‘mindszentiek, vélhetően a legjobb arcukat kell előhúzniuk a cilinderből ahhoz, hogy igazolják a várakozásokat. Az tuti, hogy az említett szereplési mutatójuk miatt önbizalommal telve húzhatnak kesztyűt az ecsegiek, nem titkoltan azzal a szándékkal, hogy így vagy úgy, de borsot törjenek a listavezető orra alá. Ez a törekvés finoman szólva is nemes feladatnak ígérkezik, hiába vannak ugyanis valóban remek szériában a házigazdák, ezúttal emberükre találhatnak. A Jelenlegi formáján túl az ismerősebb helyszínre is alapozhat Moravcsik Ferenc legénysége, benne van a pakliban, rágós falatnak bizonyul majd az elszánt brigád. Ezzel együtt, ugyan semmiképpen sem sétagalopp vár a vendégekre, maximális fordulatszámon pörögve nem ismerhetnek pardont, akár simább, akár nehezebb keretek között, de begyűjthetik az újabb fontos pontokat.

Ipolytarnóc SE (2.)-Somos-Építők KC II (9.)

A papírforma szerint ezzel a párosítással sincs nehéz dolgunk, a realitás azt diktálja, hogy esélyesként készülődhetnek a tabellán jóval előrébb fellelhető hazaiak. Csúnya fiaskóval hangolt Gál Ádám csapata, így kellőképpen fűtheti a bizonyítási vagy a rajta esett csorba kiköszörülésére készülő gárdát. Némiképp speciális helyzetben szállhatnak ringbe a somosiak, hiszen az előző két hétvégét egyaránt kihagyták. Egyelőre jókora talány, hogy vajon milyen hatással volt rájuk az említett kényszerszünet, egyrészről kieshettek a ritmusból, másfelől viszont már eléggé kiéhezhettek az újbóli játékra. Egyben van a mezőny, ezért egy huszáros folytatással akár még a negyedik pozíciót is megcsíphetnék a vendégek, ehhez azonban tényleg igen eredményes jövőbeli szériára volna szükség a részükről. Ezúttal az esélytelenek nyugalmával vághatnak neki soros fellépésüknek a látogatók, a magasztosabb célokkal rendelkező ‘tarnóciaknak nem szabadna hibázniuk, ha komolyan gondolják, hogy még nem tettek le a végső elsőségről sem, sőt nem csak most, hanem az előttünk álló időszakban sem botolhatnának meg. Maradjunk annyiban, szerintünk a házigazdáknak állhat a zászló, komoly fordulatként könyvelnénk el, ha bármilyen csínytevésre képesek lennének a látogatók.

Varsány SE (4.)-Karancskeszi KSE (15.)

Ez a mérkőzés az iméntiekben már kivesézett találkozókhoz hasonló módon vezethető fel. Adott egy toronymagas favorit, a kérdés már csak az, vajon képes lesz-e váratlant húzni a tabellán jóval hátrébb fellelhető társulat. A dobogó legalsó fokára vágyódó hazaiak nem tudtak bajnokit vívni a múlt hétvégén, így mostani erőpróbájukon tudnák kijavítani a két körrel beszedett pofont. Az említett meccsükön nem túl szívderítő mélyütésbe szaladt bele Báránkó Gábor együttese, szóval tényleg lenne mit szebbé tenni azon a bizonyos renomén. A karancskesziek sincsenek kellemesebb lelkiállapotban, az előző két fellépésükön rendre kikaptak, úgy tűnik, ismét belekerültek egy gödörbe. A realitás azt mondatja velünk, nem aktuális kirándulásukon térnek vissza a helyes ösvényre a látogatók, igazi főnixmadárszerű feltámadásként jellemezhetnénk, ha képesek lesznek most megtáltosodni. A saját pályájuk által támogatott varsányiak számára minden adott lehet, hogy gyarapítsák egységeik számát, amennyiben jobbik arcukat mutatják be, elbánhatnak ellenfelükkel, járna a kalapemelés a vendégeknek, ha bármilyen tekintetben meg tudnák tréfálni a határozottabban acélosabbnak kinéző vetélytársukat.

Feláldozhatók SE (Karancsság)(10.)-Héhalom SE II (5.)

Nem feltétlenül lefutott viaskodás keretein belül birkózhatnak egy jót a résztvevők, kiegyenlített csatorozásnak nézünk elébe. Egyaránt fájó vereséget követően veselkedhetnek neki újabb küldetésüknek a felek, a hazaiak két körrel ezelőtt szedtek be egy pofont otthonukban, míg ellenfelük az elmúlt hétvégén maradt alul egy presztízsmeccsen. A legutóbbi fordulóban egyébként nem tudtak pályára lépni a karancsságiak, így most a focira éhesen húzhatnak kesztyűt, egyértelműen azzal az ambícióval felvértezve, hogy minél inkább rágós falatnak bizonyuljanak. A látogatók még talán a dobogó legalsó fokával is szemezgetnek, ehhez persze egy mellébeszélés nélküli szereplésre lesz szükség tőlük az előttünk álló hetekben, már most vasárnap sem szabadna megbotolniuk. A bármire képes alakulatként jellemezhető vendéglátók leginkább a számukra ismerős környezetben reménykedhetnek, ez az adalék mellettük szól. Persze ettől függetlenül, apait-anyait beleadva felülkerekedhetnek riválisukon a fiatalos héhalmiak, Farkas Ferenc már biztos tudja a nyerő taktikát, a kérdés az, hogy csapata éppen milyen lábbal kel ki az ágyból. Összességében változatos csörtére számítunk, ahol ugyan kicsivel közelebb lehetnek az üdvösséghez a vendégek, az sem volna ördögtől való cselekedet a házigazdáktól, ha nem üres kezekkel konstatálnák a lefújást.

Doboskút SK Nógrádsipek (12.)-Magyargéci Zöld Sasok SE (6.)

Abszolút ellentétes előjelekkel melegítő társaságok nézhetnek egymással farkasszemet ezen a mérkőzésen. A házigazdák idegenbeli sikerrel hangoltak, ezzel szemben a másik oldal otthonában futott bele egy nagy fiaskóba. Az tuti, hogy a szeszélyes ‘sipekiek ezúttal is tartogatnak egyet s mást a tarsolyukban, terveik szerint mennének tovább a megkezdett úton, jobbik énjükkel előrukkolva pedig le is arathatják igyekezetük gyümölcsét. Az említett vereségük miatt rögtön távolabb is kerültek a bronzérmes pozíciótól a ‘géciek, alaposan össze kellene kapniuk magukat ahhoz, hogy ismét reális sanszuk legyen esetleg arra, hogy odaférkőznek a dobogóra. Ez a mostani párharc egyébként tipikusan olyan találkozónak nevezhető, ahol az ismerősebb helyszín billentheti el a mérleg nyelvét, ezt a lépésfórt meglovagolhatják a házigazdák. Nyilván komoly butaság volna azt mondani, hogy nincs esélyük a látogatóknak, ki tudja, lehet éppen képesek lesznek maximális fordulatszámon pörögve tenni a dolgukat, amennyiben pedig valóban így lesz, két vállra fektethetik vetélytársukat. Úgy véljük, mindent összevetve nincs kiemelkedő favorit, igazi ki-ki meccsel van dolgunk, ahol kis dolgok dönthetnek, megizzaszthatják egymást az érintettek.

Cered VSE (11.)-Kazár KSE (8.)

Vélhetően kellő küzdelem szőheti át ezt az összecsapást is. Változatos élményeket maguk mögött tudva várhatják a labda útjára indulását a gárdák, az előző hétvégén halasztást kérő hazaiak legutolsó fellépésükön kikaptak, ellenfelük viszont remek formában van, az előző két küldetésén egyaránt kiemelkedő bravúrral jelentkezett Koncsik László armadája. Arra mérget vehetünk, hogy fel is tüzelődtek az élcsapatokkal elbánó vendégek, akkor érnek azonban igazán valamit az említett diadalokkal, ha ezúttal egy alsóházi riválissal is ki tudnak babrálni. A jelenleg az alsóházban fellelhető cerediek szemi előtt leginkább az az ambíció lebeghet, hogy lehetőségeikhez mérten minél inkább meginduljanak fölfelé a tabellán, egy sanda gyanúnk szerint Radics István nem túlzottan elégedett a perpillanat birtokolt helyezéssel. Akár vízválasztóként is felfoghatják ezt a kilencven percet a házigazdák, hiszen amennyiben nyerni tudnának, felzárkóznának a másik oldal nyakára. A vendégek egészen biztosan hallani sem akarnak erről az eshetőségről, sőt csak arra gondolnak, hogy folytatják hadjáratukat, akár még a mezőny negyedik fokára is odaférkőzhetnek. Zárszóként annyit mondanánk, szerintünk egyáltalán nincs esélyese ennek a menetnek, tényleg akármi megtörténhet a játéktéren.

Cserhát TSE Felsőtold (13.)-Ludányhalászi SE (16.)

Vérbeli alsóházi rangadó keretein belül viaskodhatnak a pontokért az együttesek. A párbaj érdekessége, hogy az előző két fordulóban egyik brigád sem tudott játszani, így kisebb pihenő után léphetnek újra pályára a társulatok, azonos célokkal, mindenképpen gyarapítanák pontjaik számát. Elég közel vannak egymáshoz a csapatok a tabellán, mégis bátorkodunk esélyesként megjelölni a házigazdákat, akik amennyiben jobbik arcukat mutatják be, felülkerekedhetnek a sereghajtón. A ludányiak kapcsán megállapítható, nyilván úgy érezhetik, egy közvetlen rivális ellenében megtörhetik a jeget, kiemelkedő elszántsággal pedig okozhatnak kellemetlenségeket, ehhez azonban tényleg apait-anyait bele kell majd adniuk. A felsőtoldiak is nagyon várnak már egy újabb győzelemre, rájuk is férne már egy sikerélmény, az utolsó helyezettet pedig meg is leckéztethetik, önbizalomnövelő jelleggel bírna számukra egy pozitív eredmény. A házigazdák kapcsán elmondható, hogy otthonukra is támaszkodhatnak, ezért csak megerősítenünk a vélekedésünket, miszerint ebben a leosztásban nekik állhat a zászló, dicséretes tettként könyvelhetnénk el a látogatók irányából, ha nem üres kezekkel fejeznék be a meccset.

Szabadnap: Karancsalja MSE.

Next Post

A megye egy vasárnapi eredményei

Újabb mérkőzéseket rendeztek meg az aktuális fordulóban. START HIBO Megyei I. osztály, 17. forduló, vasárnap: Karancslapujtő KSE-Palotás SE 2-3 Mátraterenye SE-Pásztó SK 2-1 Nőtincs SE-Építők KC 2-0 Rimóc SE-Érsekvadkert SE 4-2 Még szombaton történt: Héhalom SE-Berkenye SE 1-3 Mohora SE-Szécsény VSE 0-0 Diósjenő SE-Szendehely FC-elhalasztva
error: Content is protected !!