Változatos csörtéket rendezhetnek vasárnap a keleti megye háromban

Gabi

Az Ecseg ellen javítana a Varsány, Ceredre hivatalos az Ipolytarnóc.

Vasárnap négy mérkőzéssel folytatódik a tizenegyedik forduló a keleti megye háromban. Valamennyi párharc kellő érdekességet rejthet majd magában. Lássuk, mire számítunk mi a közelgő meccsekkel kapcsolatban!

Megyei III. osztály, Keleti-csoport, 11. forduló:

2020. október 25. (vasárnap), 13.30:

Ecseg SE (11.)-Varsány SE (3.)

Helyszín: Magyargéc.

Érdekes élményeket maguk mögött tudó gárdák mérhetik össze tudásukat ebben a párbajban, az előző hétvégén kényszerszünetben érdekelt pályaválasztó társulat kipihenve várhatja a kezdősípszót, ezzel szemben a látogatók sokkszerű betlin estek túl az előző körben. Lenne tehát mit kiköszörülniük azon a bizonyos csorbán a vendégeknek, jókora talány azonban, hogy már túlesett-e az említett fiaskón Báránkó Gábor legénysége. A legutolsó fellépésük alkalmával vállalható vereséget elkönyvelő ecsegieket mindenképpen feldobhatja az a tény, hogy büntetésük leteltével ezzel a küldetésükkel elbúcsúznak ideiglenes játékterüktől, a magyargéci katlantól. Az egyébként kétarcúnak nevezhető házigazdák esetében sokat nyomhat majd a latba, éppen milyen lábbal kelnek ki az ágyból, maximális fordulatszámon pörögve okozhatnak kellemetlenségeket a másik oldalnak. A varsányiak kihasználhatják, hogy egyik legfőbb riválisuk megbotlott szombaton, egy győzelemmel karnyújtásnyira kerülne számukra az ezüstérmes pozíciót jelentő hely, kellő odafigyeléssel pedig nem is szabadna hibáznia a tabellán jóval előrébb fellelhető társulatnak.

Cered VSE (9.)-Ipolytarnóc SE (4.)

Az aktuális forduló legérdekesebbnek tetsző összecsapásának keretein belül birkózhatnak egy jót a résztvevők, adott esetben egy kifejezetten érdekes ütközet is kisülhet a kilencven percből. Önbizalom terén sem itt, sem ott nem lehet probléma, a hazaiak úgy zárták sikeresen legutóbbi két erőpróbájukat, hogy egy héttel ezelőtt igazi diadalt tehettek zsebre idegenben. Nincs persze okuk panaszra a látogatóknak sem, zsinórban hat veretlen meccs után húzhatnak ismét kesztyűt, nem titkoltan azzal az ambícióval, hogy folytassák menetelésüket. Azt nyugodt szívvel kijelenthetjük, ha képes volna állandósítani az előző körben mutatott formáját Radics István együttese, most a dobogóért harcolna a korábban fájó pontvesztésekben is érdekelt brigád. Ettől függetlenül még nem tettek le róla a lelkes cerediek, hogy minél inkább felzárkózzanak a közvetlen élbolyhoz, ahhoz azonban, hogy hosszabb távon learathassák majd igyekezetük gyümölcsét, most is elő kellene valahogy rukkolniuk egy újabb kiemelkedő skalpszerzéssel. Erről persze hallani sem akarnak a ‘tarnóciak, akik jobbik énjüket bemutatva le is gyűrhetik majd vetélytársukat, az sem volna azonban eget verő meglepetés, ha számukra ismerős környezetben megfricskáznák ellenfelüket a házigazdák.

Feláldozhatók SE (Karancsság) (8.)-Doboskút SK Nógrádsipek (13.)

Harcos találkozón nézhetnek egymással farkasszemet a csapatok, ugyan a korábban látott produkciók miatt ki merjük mondani, hogy több sansszal felvértezve szállhatnak ringbe a hazaiak, mérget azért nem vennénk a sikerükre. Az újoncként már jó pár pontot zsebre tevő karancsságiak kijózanító pofonba szaladtak bele az előző körben, hét gólt beszedve maradt alul a minél előbbi javításban gondolkodó armada. A vendégek pihenéssel töltötték az előző hétvégét, az ilyenkor szokásos talány pedig ezúttal is adott, nem tudhatjuk, milyen hatással lehetett Csordás Tibor garnitúrájára az említett kényszerszünet. Azt bátran megállapíthatjuk, nem büszkélkedhetnek eddig elért eredményeikkel a ‘sipekiek, a folytatásban sokkal több kellene ahhoz, hogy meginduljanak fölfelé a tabellán. Úgy véljük, ezúttal egy tipikusan olyan párbajjal van dolgunk, ahol kiemelt jelentőséggel bírhat, hogy az otthonukban fogadják ellenlábasukat a házigazdák, érdemes lesz viszont résen lenniük, ha nem akarnak hoppon maradni, vélhetően minden erejükkel azon lesznek majd a látogatók, hogy megfricskázzák az idényben ilyen leosztásban még veretlen másik oldalt.

Ludányhalászi SE (16.)-Karancskeszi KSE (15.)

A mezőny két legrosszabb formában lévő együttese képviseltetheti magát ezen az igazi ki-ki meccsen, változatos viaskodásnak nézünk elébe, ahol akármi előfordulhat. Joggal várhatják “most vagy soha” hangulatban a mérkőzést a résztvevők, ráférne már a sikerélmény a komoly gödörben állomásozó társaságokra. Ki tudja, egy esetleges siker segítségével pedig talán meg is táltosodna a lefújáskor örvendő csapat. A tisztes keretek között elszenvedett vereséggel melegítő ludányiak immáron hét forduló óta nem tudtak nyerni, de akkor mit szóljanak a csúnya fiaskóval hangoló vendégek, akik eddigi egyetlen sikerüket a nyitányon jegyezhették fel. Nem véletlen tehát, hogy míg a házigazdák az utolsó helyen szerénykednek, addig a vendégek egy pozícióval előrébb tanyáznak. Közös a gárdákban, hogy rendületlenül hisznek a szebb jövőben, azt viszont egyelőre nem lehet megjósolni, vajon tényleg beköszönthet-e egy szebb időszak valamelyik legénysége. Egyelőre azonban maradjunk a jelennél, vasárnap alaposan megizzaszthatják a másikat a felek, ugyan az ismerősebb helyszín miatt egy hangyányival több eséllyel illetnénk a sereghajtót, az sem volna orbitális meglepetés, ha nem üres kezekkel konstatálnák a lefújást a ‘kesziek.

Next Post

Izgalmas vasárnapi játéknapra van kilátás a nyugati megye háromban

A Tereskét fogadja az Érsekvadkert II, Legénden javítana a Bernece, Ipolyszögre hivatalos a Dejtár. Hét mérkőzés maradt vasárnapra a nyugati megye hármas mezőny tizenegyedik fordulójából. Az alábbiakban szemrevételezhető programban találkozhatunk kiegyenlítettnek tűnő csatákkal és simának tetsző meccsekkel is. Lássuk előzetes várakozásainkat! Megyei III. osztály, Nyugati-csoport, 11. forduló: 2020. október 25. […]
error: Content is protected !!