Távozott a Tereske KSE éléről Kiss Balázs

Gabi

A megye hármas csapatot szép eredményekhez segítő sportember személyes okok miatt köszönt el a nyugat-nógrádi klubtól.

A Tereske KSE csapata kisebb kihagyás után a 2015/2016-os szezonban tért vissza a nógrádi foci vérkeringésébe, az eltökélt Kiss Balázs vezetésével. Rögtön ezt követően ezüstérmet szerzett a gárda a megye három közép-csoportjában, majd két negyedik helyezést maga mögött tudva, a legutóbbi idény végén ismét a dobogó középső fokáig menetelt az együttes, már a nyugati-régióban. Az említett sportember lelkiismeretesen segítette övéit, több szerepkörben, elnök és edző is volt, nemrégiben azonban úgy döntött, távozik a klubtól. Cikkünk főszereplőjét odébbállása kapcsán kérdeztük.

– Miért határozott úgy, hogy leteszi a lantot?

– Elsősorban a családom miatt – mondta Kiss Balázs. Csak köszönettel tartozom nekik, hogy az elmúlt időszakban mellettem álltak és segítettek, amíg a klubnál ténykedtem. Időközben elköltöztem a faluból, a jövőben pedig jobban szeretnék a családomra koncentrálni. Végül is ez volt a döntés oka.

– Milyen emlékekkel búcsúzik?

– Voltak pozitív és negatív dolgok is, de azért előbbiből sokkal több akadt ebben az időszakban. Pusztai Attilával közösen, aki nagyon sokat segítettem, két éremszerzés részesei is lehettünk. Meg szeretném köszönni a Nógrádifutball internetes portálnak, hogy nagyon pozitívan álltak hozzám, és ahol tudtak, segítettek. Az MLSZ Nógrád Megyei Igazgatóságánál megköszönöm Gálné Kövér Georgina és Fodor Ernő hozzáállását, akik szintén segítettek.

– Mire tekint vissza a legszívesebben és a legfájóbb szívvel?

– A tavalyi ezüstérem volt a legszebb történés, mert nem gondoltuk volna, hogy odaérhetünk a dobogó középső fokára. Azt szívesen elfelejteném, amikor otthon kikaptunk a Kétbodonytól, ami azt jelentette, lecsúsztunk a harmadik helyről. Nagy érvágást jelentett nekünk, amikor Molnár Péter és Szabó Gergő eligazolt. 

– Utólag esetleg valamit másképpen csinálna?

– Kicsit szorosabbra kellett volna fognunk a gyeplőt!

– Meglátása szerint mit tartogathat a jövő az egyesület számára?

– A téli átigazolási időszakban mindenkinek zsebbe kell nyúlnia, szóval szerintem új emberekre Tereskén sem lehet majd számítani, de egyébként is úgy voltunk vele, nem is kellene. Új vezetőséggel és edzővel vág neki a tavasznak a csapat. Én azt mondom, ha összefog a társaság és normálisan összeállnak, akkor meglehet az első három hely egyike. Mi Pusztai Attilával nagyon szépen előkészítettük a bablevest, amit már csak el kell fogyasztani! Az nem lesz mindegy, ez majd milyen mértékben történik!

– Előfordulhat, hogy egyszer még visszatér?

– Mielőtt végérvényesen eldöntöttem, hogy lemondok, úgy voltam vele, lehet, később még akár majd ismét csinálhatom majd, de mivel a távozásom mellett előfordultak olyan események, amire nem számítottunk, így azt mondom, nem látok rá esélyt, hogy a későbbiekben még újra szívesen csináljam ezt a feladatot. Azonban sosem lehet tudni, mit hoz a jövő…

Next Post

Ismét szlovák harmadosztályú csapatot tréfált meg az SBTC

A megye egyes éllovas szerdai edzőmérkőzésén a Füleket fektette két vállra. Szerdán negyedik téli előkészületi találkozóján képviseltette magát a megye egyben listavezető SBTC, soros hangolódásán ismét szlovák harmadik vonalbeli ellenfél várt a fekete-fehérekre, akik ezúttal az említett liga Közép-csoportjának hetedik helyén telelő Füleket fogadták a Tóstrandi Sporttelepen. A házigazdák végül […]
error: Content is protected !!