Színes műsor vár az élbolyra a nyugati megye három tavaszi nyitányán

Gabi

Felsőpetényben győzne a Patak, a Keszeg ellen nyerne a Kétbodony, Tereskére hivatalos az Érsekvadkert II.

2020. március 7. (szombat), 15.00:

MNG Megyei III. osztály, Nyugati-csoport, 16. forduló:

Romhány SE (8.)-Szondy SE Hont (6.)

Kiegyenlítettnek ígérkező ütközettel indíthatják el a második félév küzdelmeit a táblázaton egymáshoz igen közel fellelhető résztvevők, abszolút nyílt találkozó keretein belül dönthetik el az érdemi kérdéseket a gárdák. Perpillanat pusztán két hely és egyetlen pont van a csapatok között, egy esetleges siker segítségével meg is előznék közvetlen vetélytársukat a házigazdák, amennyiben viszont a hontiak nyernek, ellépnének riválisuktól. Jól tudhatják a felek, a folytatásban csak akkor reménykedhetnek egy dobogós pozícióban, ha most egy pozitív végkifejlettel rukkolnak elő, a vesztes oldal nagy valószínűséggel elköszönhet a nemesebb törekvésektől. Komolyabb mozgás sem itt, sem ott nem volt a télen, a már megszokott állományaikra támaszkodhatnak a társulatok. Előzetesen nem igazán tudjuk elbillenteni sem ide, sem oda a mérleg nyelvét, talán az ismerősebb környezet némiképp a romhányiak malmára hajthatja a vizet, egyébként bármi megtörténhet majd a pályán, kis dolgok határozhatják meg, melyik legénység örülhet a lefújáskor. Ősszel: Szondy SE Hont-Romhány SE 1-1.

2020. március 8. (vasárnap), 15.00:

Felsőpetény SE (11.)-Patak SE (1.)

Egyértelmű esélyesként várhatják a kezdősípszót a kellő magabiztossággal éllovas vendégek, bár egy laza kézlegyintéssel nem intézhetik el lelkes ellenfelüket, mindenképpen illene nyerniük. Komolyabb változást egyik armada játékoskeretében sem hozott a tél, nagyjából a már megszokott garnitúrájukra számíthatnak a felek a folytatásban is. A mezőny tagjai közül leginkább a házigazdák bánhatták, amikor lepergett az idény őszi része, hiszen legutolsó öt bajnoki fellépésükből négyet is behúztak, remek mérleggel a hátuk mögött mehettek pihenőre. Nyilván a következő hetekben is hasonló szereplésben bízik az alsóházi brigád, nem eszik azért azonban olyan forrón a kását, most vasárnap kemény fába vághatják fejszéjüket. A látogatók egy sikeres kupamanőverrel hangoltak, semmi okuk nem lehet a panaszra, komolyabb félnivaló nélkül készülhetnek soros erőfelmérőjükre. Maradjunk annyiban, a hazaiak elsősorban a saját pályájuk által kölcsönözendő előnyökben reménykedhetnek, amúgy minden más érdemi tényező a listavezető mellett szól, komoly kalapemeléssel illethetnénk a vendéglátókat, ha bármilyen formában meg tudnák fricskázni a jóval acélosabbnak tetsző másik oldalt. Ősszel: Patak SE-Felsőpetény SE 3-2.

Kétbodony SE (2.)-Keszegi SE (13.)

Alapjáraton véve, azt is mondhatnánk, ennek a párosításnak is adott a toronymagas favoritja, nem feltétlenül tennénk azonban ilyen elhamarkodott kijelentést. Könnyen lehet ugyanis, alsóházi pozíció ide vagy oda, akár még rágós falatnak is bizonyulhatnak a holtszezonban négy új embert igazoló, ráadásul immáron korábban játékosként, a BSE, a Szécsény, illetve a Berkenye színeiben is megforduló Miklián Norbert vezetésével készülő látogatók. Persze, a minél fényesebb éremért iparkodó kétbodonyiaknak nem szabad törődniük ellenlábasukkal, amennyiben valósak a szándékaik, hogy még a végső elsőségről sem tettek le, mellébeszélés nélkül kellene felülkerekedniük a bajnokság második felében megtalálható vendégeken. Ahogy a tabellán látott helyezések, a számukra ismerős környezet miatt fórok is azt vetítik előre, hogy a házigazdák közelebb lehetnek az üdvösséghez, kérdés, mennyire értek már össze az egészen biztosan nem feltartott kezekkel ringbe szálló keszegiek, akik rögtön az elején felhívnák magukra a figyelmet egy kiugró eredménnyel. Ősszel: Keszegi SE-Kétbodony SE 2-5.

Ipolyszögi SE (4.)-Erdőkürt SK (9.)

Nem feltétlenül lefutott csörtével van dolgunk, öt hely és ugyanennyi pont választja el egymástól a második félévtől minél pozitívabb teljesítményt remélő résztvevőket. A dobogósoktól kissé lemaradva, nagyon egyben van az élboly, amit hűen tükröz az a tény, miszerint egy esetleges győzelem segítségével felzárkóznának mostani riválisuk nyakára az erdőkürtiek. Szóval vízválasztóként is jellemezhetjük a kilencven percet, mivel egy hazai siker pedig azt jelentené, vélhetően egyszer és mindenkorra leszakították magukról a másik oldal. Ősszel mindkét brigád roppant változatos lépkedett, szélsőséges skálán mozgó produkciókkal rukkoltak elő. Éppen ezért, komoly talány, ezúttal melyik énjüket húzzák elő a cilinderből, akár még egy igazi adok-kapok is kisülhet a meccsből, de egy lagymatag a labdázgatás is. Mi inkább az első verzióra tippelnénk, kellőképpen megizzaszthatják egymást a gárdák. Összességében talán az otthonukból kifolyólag vélekedünk úgy, egy hangyányival az ipolyszögieknek állhat a zászló, az sem volna viszont eget verő fordulat, ha nem üres kezekkel konstatálnák a lefújást a vendégek. Ősszel: Erdőkürt SK-Ipolyszögi SE 1-2.

Tereske KSE (7.)-Érsekvadkert SE II (5.)

A forduló legérdekesebbnek tűnő mérkőzésének keretein belül csaphatnak össze a csapatok, igazi rangadónak nézünk elébe, ahol a szó szoros értelmében bármi megtörténhet. Nem csak a tabellán elfoglalt pozíciók miatt várhatunk kemény menetre, növeli a tétet, hogy szomszédvári rangadóról beszélünk. Több szempontból is fontos tehát ez a párbaj, az esetleges győztes harcolhat tovább a dobogó legalsó fokáért, a vesztes fél viszont végérvényesen elköszönhet a nemesebb törekvésektől. A ‘vadkertiek két sikeres gyakorló meccsel, míg a házigazdák több előkészületi találkozóval és egy Megyei Kupa továbbjutással hangoltak, lelkiállapotok terén sem itt, sem ott nem lehet probléma. Abszolút megegyező esélyekkel húzhatnak kesztyűt a társaságok, pusztán az ismerősebb helyszínből kiindulva mondanánk azt, hogy a labda útjára indulását megelőzően valamivel több sansszal illethetjük az immáron Babicz András által irányított tereskeieket, amúgy egyik oldal irányába sem tudnánk elbillenteni a mérleg nyelvét. Ki-ki meccsen dőlhetnek el az érdemi kérdések, férfias birkózásra van kilátás, kis dolgokon múlhat, melyik legénység örülhet majd a hármassípszó hallatán. Ősszel: Érsekvadkert SE II-Tereske KSE 4-4.

Nézsa SE (12.)-Rétság VSE (10.)

Ebben a párbajban is akármi előfordulhat, teljes mértékben háromesélyesnek néz ki ez a viaskodás, akár egy izgalmas menet is kisülhet a találkozóból. Az alsóházban szerénykedő brigádok közül a házigazdák voltak aktívabbak a téli időszakban, neveztek a Megyei Kupára is, ahonnan rögtön el is búcsúztak. Mindkét oldalon jegyezhettünk fel játékoskeretbeli változásokat a szünet alatt, érkezők és távozók terén is volt élet az együtteseknél, egyelőre még nem tudhatjuk, az említett módosulások miképpen csapódnak majd le az együttesek tavaszi produkcióiban. Komolyabb ambíciókat már egyik társaság sem dédelgethet a folytatás kapcsán, leginkább a becsületük a tét, illetve hogy lehetőségeikhez képest azért pár pozíciót előrébb kússzanak a tabellán. Ezúttal előzetesen nem igazán tudnánk egyik csapat irányába sem letenni a voksunkat, megtippelhetetlen a csörte, csupán a saját pályájuk billentheti kicsivel a mérleg nyelvét a nézsaiak javára, az sem volna azonban égbekiáltó történés, ha zsebre tennék a pontokat a harcos látogatók, nem jutunk tehát előrébb, tényleg a sötétben tapogatózunk, nüanszok dönthetnek. Ősszel: Rétság VSE-Nézsa SE 5-2.

Ősagárd LK (14.)-Legéndi SE (15.)

A tabella két utolsó helyezettje is ádáz harcot vívhat majd a pontokért, vélhetően a sereghajtó legéndiek és az őket éppen csak megelőző házigazdák is úgy vágnak neki az erőpróbának, hogy tisztában vannak vele, most egy közvetlen vetélytárssal szemben tehetnek szert önbizalomnövelő eredményre. Az ősagárdiak egy edzőmérkőzésen vannak túl, amit be is húztak, velük ellentétben a látogatók jóval többet mozogtak a holtszezonban, ahol ráadásul szép skalpokat is szereztek. Bujnyik János fiai remek lelkiállapotban készülődhetnek, előbb gyakorló meccsen tréfálták meg a Bercelt, majd nemrégiben a szintén megye kettes Szent Imre DSE-t ejtették ki a kupasorozatból. Persze, ezek a végkifejletek mit sem érnek majd vasárnap, az tuti, hogy egy ugyancsak felspannolt, három pontban reménykedő riválissal lesz dolguk, mely tényező még inkább erősítheti azt a sejtést, hogy nyílt ütközetben nézhetnek egymással farkasszemet a résztvevők. A hazai pálya előnye adott, maximális fordulatszámon pörögve viszont borsot törhetnek az ősagárdi orrok alá a kellő elszántsággal útra kelő vendégek. Ősszel: Legéndi SE-Ősagárd LK 1-4.

Szabadnap: KSE Becske.

Next Post

Megvannak a Szécsény-Szendehely mérkőzésen piros lapot kapó játékosok büntetései

Kiderült, mennyi időt kell kihagyniuk a megye egyes bajnokin kiállított személyeknek. Mint arról már beszámoltunk, a megyei első osztály tizenhetedik fordulójában gól nélkül lepergő Szécsény VSE-Szendehely FC bajnokin ugyan találatok nem estek, piros lap annál több, a hazaiaktól három, míg a vendégektől egy embert küldött le idő előtt a pályáról […]
error: Content is protected !!