Szenvedve hozta a kötelezőt a Rétság

Gabi

Új edzőjével feltámadt az Őrhalom, de ez csak a tisztes vereségre volt elég.

Az előző hétvégén az Őrhalmot fogadta a biztos győzelem reményében a jó passzban lévő Rétság. A nyugati megye hármas mezőny tizenegyedik körében megvívott mérkőzés előtt nem sok kérdőjel volt. Fontos megemlíteni, immáron új edzővel, Sopotnik Lászlóval vették fel a küzdelmes a lelkes vendégek.

Kimondható, ezúttal méltó riválisként küzdötték végig az összecsapást az apait-anyait beleadó látogatók. Jó darabig nem esett gól a meccsen, mígnem a szünethez közeledvén betaláltak a házigazdák, hogy aztán az első félidő elején meg is duplázzák lépésfórjukat.

Ezt követően sem esett azonban össze a hátrányba kerülő brigád, éppen ellenkezőleg. Hamarosan feljegyezhettünk egy gólváltást, bár kapituláltak, villámgyorsan visszaállították a korábbi különbséget a vendéglátók. Aztán folytatódott ez a tendencia, mindig vissza tudtak jönni a meccsbe az őrhalmiak, egészen az utolsó pillanatokig, amikor a csereként beszálló Dezső Tamás kialakította az együttese öt-hármas sikerét jelentő végeredményt.

Az újabb vereségtől függetlenül csak dicséret illeti az alulmaradó oldalt, ezúttal nem sokon múlott a bravúr, ezzel a hozzáállással pedig előbb-utóbb megfricskázhatja majd valamelyik vetélytársát a fiatalos sereghajtó.

Megyei III. osztály, Nyugati-csoport, 11. forduló:

Rétság VSE-Őrhalom SE 5-3 (1-0)

Vezette: Kovács M. (Szikora D., Kiss D.)

Rétság VSE: Lakatos – Fábián, Ruzsa, Benkocs (Maglódi, 46.), Tövis – Homolya E. (Tőrincsi, 70.), Durján (Zsíros, 63.), Havay B., Rácz A. – Homolya A. (Dezső T., 82.), Pintér (Hekli, 70.). Edző: Havay Zoltán.

Őrhalom SE: Homolya – Kürtössy, Vidó, Vígh, Deák M. – Maglódi, Keresztúri, Gilyen, Bilák (Deme, 46.) – Deák L., Koleszár (Tupi, 63.). Edző: Sopotnik László.

Sárga lap: Pintér, ill. Kürtössy

Gól: Tövis (39.), Havay B. (48.), Homolya A. (51., 62.), Dezső T. (87.), ill. Gilyen (50.), Maglódi (53.), Keresztúri (70.)

Jók: senki, ill. az egész csapat

Havay Zoltán: – Kiváló játékvezetés mellett, nagyon rossz játékkal nyertünk. További sok sikert az Őrhalom csapatának! Hajrá, Rétság!

Sopotnik László: – Először is, szeretném megköszönni a játékosoknak a mai teljesítményt! Viszont a mérkőzésen asszisztáló sporik és köztem komoly nézeteltérés van a lesszabály értelmezése közt, ezért nekik nem tudok és nem is akarok gratulálni. Az első félidőben sikerült visszafogott támadójátékkal meglepni az ellenfelet, de tíz kapura lövésből sem sikerül gól szereznünk, és az ahogyan lenni szokott, a félidő vége előtt az ellenfél egy jogos tizenegyesből megszerezte a vezetést. A második félidőben más taktikával, de továbbra is gólratörő játékkal, több felállást gyakorolva játszottunk, az előre megbeszéltek szerint. Sikerült három gólt rúgni, igaz kaptunk is egyet mert a védelem elaludt egy bedobásnál, ami a mi hibánk. A másik háromból kettő szerintem les volt, a harmadik egy kapussérülést követően esett. Szerintem a döntetlen igazságosabb lett volna, de sikerült elfogadtatni a játékosokkal, hogyha a bíró megadta a gólt, az gól, nem szólunk vissza! Van még pár mérkőzés a szezonból, azokat edzőmérkőzésként játsszuk le, felkészülve a tavaszi idényre. További sok sikert a Rétság csapatának.

A bajnokság aktuális állása:

Next Post

Remek diadalt aratott a Héhalom II

A Karancsalját tréfálták meg a hazai fiatalok. A mögöttünk hagyott hétvégén a Héhalom tartalékcsapatánál vizitált a Karancsalja. A kezdősípszó előtt favoritként tekinthettünk a látogatókra, de azért sejthető volt, hogy nem lesz számukra sétagalopp aktuális fellépésük. Rögtön a meccs elején látszódott, bizony tényleg nem adják olcsón a bőrüket a lelkes házigazdák, […]
error: Content is protected !!