Rangadón folytatta jó szériáját az Érsekvadkert II

Gabi

Hiába tett meg mindent a Tereske, végül a továbbra is veretlen házigazdák örülhettek.

Az előző hétvégén Érsekvadkerten játszották a nyugati megye hármas mezőny tizenegyedik körének rangadóját, a helyi tartalékcsapat a Tereskét fogadta. Abszolút nyílt derbinek néztünk elébe, tudvalevő volt, fontos pontokat szerezhet a győztes.

Kiegyenlített mederben indult a csörte, majd egy elrontott vendégziccer után Sipos jóvoltából előnybe kerültek a házigazdák. Hamarosan aztán Váró tizenegyesével egalizált a másik oldal, így minden kezdődhetett elölről.

A szünet inkább a hazaiak tűntek aktívabbnak, de már nem módosult az állás az első félidőben. Egy darabig a küzdelem második felvonásban, ami nem is volt véletlen, hiszen embertelen körülmények között kellett birkózniuk a társulatoknak.

Aztán elérkeztünk az utolsó húsz perchez, amikor a ‘vadkertiek játékos-edzője, Gubik gondolta úgy kezébe veszi a dolgokat, góljával ismét megszerezte a vezetést csapata. A hátralévő időben pedig már nem tudta reagálni a látogatók, így kettő-egyes vereséget szenvedtek.

Megyei III. osztály, Nyugati-csoport, 11. forduló:

Érsekvadkert SE II-Tereske KSE 2-1 (1-0)

Vezette: Csillik L. (Kovács M., Rácz D.)

Érsekvadkert SE II: Puruczki – Hustyava, Farkas, Herczeg, Varga V. – Szabó László, Mácsik (Gubik, 56.), Balga, Szabó Levente (Őszi, 82.) – Sipos, Medvik (Beluczki, 67.). Játékos-edző: Gubik Ákos.

Tereske KSE: Candidó – Váró, Kosik E., Jakubecz, Dohány – Kiss G., Vas, Szabó G., Bacsa (Mészáros, 67.) – Babicz, Dóbiás P. Játékos-edző: Babicz András.

Sárga lap: Farkas, Sipos, ill. Kiss G., Váró

Gól: Sipos (18.), Gubik (71.), ill. Váró (24.)

Jók: az egész csapat, ill. Candidó, Kosik, Váró, Kiss G.

Gubik Ákos: – Sajnos az időjárás nem volt valami kegyes. A mérkőzés előtt elég szép kis eső esett, illetve az ifi játszott előttünk egy mérkőzést, ezért a pálya minősége nem volt túl fényes. Szerintem jól játszottunk, hoztuk a focinkat. Próbáltuk hozni sokpasszos futballt , sikerült is. Bár az első nagyobb helyzet a Tereske előtt adódott, szerencsére a kapusunk bravúrral védett. Utána viszont sorban alakítottuk ki a helyzeteket, és az első félidőben meg is szereztük a vezetést. Aztán egy tizenegyesből egyenlítettek a vendégek. A második félidőben játszottuk tovább a focinkat. Úgy gondolom, a meccs nagy részében dominálni tudtunk. Nagyon sok helyzetet kialakítottunk, de sajnos már csak egy gólt tudtunk szerezni. Szerintem rúghattunk volna többet is, de a kapusuk nagyon nagy bravúrokat mutatott be. Amire számítani lehetett, egy rangadóhoz méltó, nagyon jó mérkőzést játszottunk. Jó meccset láthattak a nézők. A Tereskét továbbra is egy nagyon jó csapatnak tartom. Most mi jöttünk ki győztesen, de úgy érzem, hogy a látottak alapján megérdemelten tartottuk itthon a három pontot. Szeretnék elnézést kérni a vendégektől, hogy kis technikai hiba miatt nem volt meleg víz, és nem tudtak ilyen saras idő után meleg vízzel letusolni, de ez ránk is vonatkozott, nekünk is csak hideg víz volt. További sok sikert kívánok az ellenfélnek.

Babicz András: – Ha rövid és tömör szeretnék lenni, akkor azt mondanám, megérdemelt hazai siker, egy játékra alkalmatlan pályán! De, sajnos ettől kicsit árnyaltabb a kép. Sajnos míg mi kezdünk elfogyni a beharangozóban is vázolt okok miatt, addig a hazaiak tudnak igazolni hét közben egy “Purut” a kapuba, és a megye egyből tudnak visszajátszatni embert… Kezdés előtt huszonöt perccel jutottunk be az öltözőbe, mert ifimeccs volt előttünk, akik nem csak a pályát, hanem az öltözőt is “rendbe rakták”. A pálya a második félidőre játékra alkalmatlanná vált, az elsőben még a két szélén csak-csak lehetett valami összjátékszerűséget produkálni, ekkor mindkét csapatnak voltak szép támadásai, de a másodikban már csak az iszapbirkózás ment. Csak az volt a kérdés, ki talál egy szerencsés gól. Ez egy potya ízű szabadrúgásból össze is jött a hazaiaknak . Olyan kemencei érzésem volt, hogy jobb az ellenfél, de nem feltétlenül fog nyerni, de a szerencse melléjük állt. Ezen a gyönyörű vasárnap délutánon pedig a hab a tortán az volt, hogy nem volt meleg víz az öltözőben… Ez az egész nagyon méltatlan egy Érsekvadkert szintű településhez!

A bajnokság aktuális állása:

Next Post

Idegenben nyert az Ipolytarnóc

A hajrában biztosították be ceredi sikerüket a vendégek. A mögöttünk hagyott hétvégén Ceredre volt hivatalos az Ipolytarnóc a keleti megye háromban. A tizenegyedik kör legérdekesebb mérkőzésének vághattak neki a felek. Nem sokat teketóriáztak a vendégek, Kiss Szabolcs révén már a második percben beköszöntek. Ezt követően kellőképpen akartak a házigazdák, majd […]
error: Content is protected !!