Pénteken sem pihennek a nyugati megye háromban

Gabi

A Rétságot fogadja az Érsekvadkert II, a Kétbodony ellen tér vissza a Patak, az Őrhalommal szemben sem lassítana a Bernece.

Rendhagyó módon három nap alatt két fordulót fognak lezavarni a nyugati megye háromban. Pénteken a huszonegyedik körre kerül sor. Hat mérkőzést bonyolítanak le, kettőt elhalasztottak. Lássuk, mire számítunk mi a közelgő összecsapások kapcsán!

Megyei III. osztály, Nyugati-csoport, 21. forduló:

2021. április 2. (péntek), 16.00:

Érsekvadkert SE (1.)-Rétság VSE (10.)

Egyértelmű esélyesként húzhatnak kesztyűt a kellő magabiztossággal éllovas házigazdák, nem szabadna hibáznia a tavasszal még hibátlan éllovasnak. Ugyan korábban határozott életjeleket sugároztak magukról a vendégek, a múltkori fellépésükön kellemetlen mélyütésbe szaladtak bele, lenne honnan felállniuk. Vélhetően könnyebb ellenfelet is el tudtak volna képzelni maguknak búfelejtés gyanánt a rétságiak, piszok nehéz kilencven perc előtt állnak, ahol igazi bravúrnak minősülne, ha bármilyen formában képesek volnának meglepni a másik oldalt. A hazaiak, szünettel estek túl az előző fordulón, korábban viszont rendre szép sikereket tehettek zsebre, önbizalom terén tehát jól áll Gubik Ákos elszánt legénysége, kisebb kérdés csak az lehet, vajon kizökkentek-e a bajnoki ritmusból. Ettől függetlenül kijelenthető, pénteken is illene nyerniük a ‘vadkertieknek, számukra ismerős környezetben nem ismerhetnek pardont, ismét fontos lépést tehetnek a hőn áhított aranyérem irányába. Kategorikusan azért nem írnánk le a vendégeket, biztos tartogat valamit a tarsolyában Havay Zoltán, a realitás viszont azt diktálja, hogy jókora kalapemeléssel illethetnénk a tabellán jóval hátrébb fellelhető brigádot egy csínytevés kivitelezése esetén.

Patak SE (3.)-Kétbodony SE (7.)

Két hét kihagyás után húzhatnak ismét kesztyűt a focira valószínűleg már kiéhezett házigazdák, a napnál is világosabb törekvéssel, így vagy úgy, de legyűrnék két győzelmet követően ismét csatába induló ellenlábasukat. Jó passzban vannak a kétbodonyiak, ebben a naptári évben még csak egyszer maradtak alul, az összes többi erőpróbájukat behúzták. Adott esetben tehát egy érdekes csörte is kisülhet ebből a párosításból, egyelőre talány, milyen hatással volt Bella Sándor legénységre a nem túl szívderítő kényszerszünet. Utolsó küldetésükön az éllovastól szenvedtek vereséget a hazaiak, és mivel azóta nem léptek pályára, így a javítási vágy is fűtheti a minél fényesebb éremszerzésről persze még nem lemondó armadát, maximális fordulatszámon pörögve pedig le is arathatja majd igyekezete gyümölcsét az elszánt alakulat. A látogatók akár még egy előkelőbbnek mondható pozíciót is megcsíphetnek az élbolyban, összességében azonban kimondható, most dicséretes produkcióként kerülne be a köztudatba, ha meg tudnák fricskázni ellenfelüket, szerintünk a patakiaknak állhat a zászló, jobbik arcukat bemutatva akár simább, akár nehezebb keretek között, de felülmúlhatják a nem feltartott kezekkel ringbe szálló vetélytársukat.

Szokolyi Alajos SE (Bernecebaráti-Kemence) (5.)-Őrhalom SE (17.)

Favoritként várhatják a kezdősípszót a legutóbbi két fellépésüket egyaránt behúzó hazaiak, összejöhet a “mesterhármas” az említett aktuális mérkőzéseit rendre otthonában letudó brigád számára. A télen megreformált őrhalmiak kénytelenek voltak kihagyni két fordulót, de a mögöttünk hagyott körben legalább játék nélkül hozzájuthattak a pontokhoz. Ahogy korábban már pedzegettük, csalóka a sereghajtó titulus vendégek kapcsán, az előző időszakban nem egyszer bebizonyította már a fiatalos társaság, hogy bárkire veszélyes lehet, vélhetően ezúttal sem adná olcsón a bőrét a meglepetésben bízva útra kelő armada. A berneceieknél már új szelek fújnak, mérget vehetünk rá, hogy még nem mondtak le arról, hogy zsebre tegyenek valamilyen színű medáliát az idény zárásakor. Ahhoz azonban, hogy valóba így történjen, soros csörtéjüket mellébeszélés nélkül kellene behúzniuk, még akkor is, ha semmiképpen nem intézhetik el egy kézlegyintéssel az utolsó helyezettet. Hiába lehetnek közelebb az üdvösséghez és számítanak egyértelmű esélyesnek a házigazdák, érdemes lesz résen lenniük, ha nem akarnak hoppon maradni, a megszokott elhivatottságával újra rágós falatnak bizonyulhat a Sopotnik-csapat.

Csitár SE (13.)-Felsőpetény SE (8.)

Ugyan jó pár pozíció, és még több pont választja el egymástól a résztvevőket, mégsem lehet azt mondani, hogy márpedig a felsőpetényieket be fogják húzni ezt a mérkőzést, éppen ellenkezőleg, kiegyenlített birkózásnak nézünk elébe, izgalmas összecsapásra van kilátás. Az előző fordulóban már igen csak várt győzelmet elérő csitáriak terveik szerint mennének tovább a helyes ösvényen, ehhez viszont lesz egy-két szavuk a legutóbbi hétvégén pihenő vendégeknek is, akik idegenben gyarapítanák pontjaik számát. A házigazdák már nem nagyon bízhatnak egy komolyabb előrelépésben a tabellán, inkább részsikerekért hajthatnak, hogy minél több riválisukat keserítsék. A látogatók egy huszáros folytatással még versenyben lehetnek egy előkelőbb pozícióért, ha állandósítani tudnák formájukat, stabilan lecövekelhetnének az élmezőnyben, valamiért azonban jellemző rájuk a kétarcúság. Ez az adalék akár a mostani párbajt is befolyásolhatja, az tuti, hogy saját játékterükön mindenképpen nyernének a hazaiak, apait-anyait beleadva pedig akár össze is jöhet ez az ambíció, hasonló esélyekkel veselkednek neki viszont a csörtének a Laczkovszki-társulat, minden adott lehet tehát egy ki-ki meccshez, ahol aztán kis dolgok dönthetnek.

Ipolyszögi SE (9.)-Nógrádsáp SE (16.)

A maga nemében érdekesnek ígérkezik ez a párosítás, egyaránt győzelemmel melegítő gárdák nézhetnek ugyanis egymással farkasszemet a nem feltétlenül lefutott mérkőzésen. Az előző hétvégén talán a teljes megyei mezőny legkomolyabb meglepetését húzták elő a cilinderből az emlékezetes diadalt elérő vendégek, most viszont már egy újabb erőpróba keretein belül mutathatják meg, hogy nem csak tiszavirág-életű volt a szóban forgó remek produkciójuk, hanem akár hosszabb távon is képesek lehetnek egy eredményesebb teljesítményre. A hóbortos, nehezen kiszámítható házigazdák sima idegenbeli sikert tudhatnak a hátuk mögött, a céljuk pedig adott, ezúttal is elbánnának soros vetélytársukkal. Jó kérdés, hogy vajon éppen melyik énjükkel tudnak majd előrukkolni az érintettek, bár úgy véljük, sokat nyomhat a latba az ismerősebb helyszín. Esélyesebbnek érezzük tehát a tabellán előrébb megtalálható ipolyszögieket, otthonukban minden adott lehet számukra ahhoz, hogy ismét győzedelmeskedjenek. Persze ehhez lesz egy-két szavuk a vendégeknek is, amennyiben tényleg képes lesz a múltkori formáját bemutatni Hanusz Péter alakulata, akár egy változatos ütközet is kibontakozhat a kilencven percből.

Legéndi SE (12.)-Nagyoroszi HBB SE (14.)

Az iméntiekben kivesézett találkozóval ellentétben, ezen menet keretein belül fájó fiaskókkal hangoló társaságok csaphatnak össze a minél jobb eredmény elérése érdekében. Vérbeli alsóházi birkózással van dolgunk, mégis úgy véljük, a saját pályájuk által támogatott legéndiekre tekinthetünk esélyesként, a közelmúlt eseményeiből kiindulva, a vendégek elsődleges feladata, hogy összeverbuváljanak tizenegy embert a meccsre, amennyiben pedig ilyen téren sikerrel járnak, akár egy szoros csörtében is érintettek lehetnek. Komolyabb ambíciókat már egyik armada sem dédelgethet, a házigazdák talán pár helyet még előrébb léphetnek és masszív középcsapattá válhatnak, a már egy ideje nyeretlen másik oldalnak viszont lassacskán meg kell barátkoznia a tudattal, hogy a mezőny leghátsó traktusában fejezi be az idényt. A hazaiak korábban már tanúbizonyságot tettek róla, hogy van egy pozitív arcuk is, amennyiben pedig ezúttal ezt a jobbik énjüket teszik le az asztalra, gyarapíthatják bajnoki egységeik számát. A nagyorosziak nincsenek egyszerű szituációban, kiváltképp Garazsi mester, valahogy pedig fel kellene tüzelnie együttesét, ha nem akar egy újabb kellemetlen élményt zsebre tenni, mert az tuti, hogy ellenfelük csak egy győzelemben gondolkodik.

Az Egyházasdengeleg FE-Tereske KSE és a Dejtár SE-Keszegi SE mérkőzést későbbi időpontra halasztották.

Szabadnap: Romhány SE.

Next Post

Így néz ki a huszadik forduló válogatottja a nyugati megye háromban

Rovatunkban egy csapattá verbuváljuk az adott pontvadászat aktuális körében legjobb teljesítményeket jegyző játékosokat. Az előző hétvégén a huszadik körrel folytatódott az aktuális szezon a nyugati megye háromban. Ahogy azt már korábban megszokhatták a minket követők, a tavaszi idényben is minden forduló után össze fogjuk állítani a pontvadászat soros mérkőzéseinek válogatottját, […]
error: Content is protected !!