A Patak húzta be a szomszédvári derbit

Gabi

Pont nélkül maradt a Dejtár.

Az előző hétvégén szomszédvári rangadót rendeztek a nyugati megye hármas mezőny tizenharmadik fordulójában, a Patak a Dejtárt fogadta. Izgalmas derbire volt kilátás, férfias küzdelemnek néztünk elébe.

Remek iramban vette kezdetét a párbaj, mindkét oldalon akadtak lehetőségek. Aztán elég hamar, már a nyitónegyedórában megszerezték a vezetést a Faludi büntetőjével eredményes házigazdák.

Ezt követően is folytatódott a küzdelem, mígnem egy nyilvánvaló gólhelyzetben elkövetett szabálytalanság miatti piros lap után megfogyatkoztak a látogatók. Hamarosan megduplázta előnyét Bella Sándor legénysége, majd kapufával jeleskedett a másik oldal.

A szünethez közeledvén a hazaiak is tíz emberre olvadtak, játékosuk ugyanis összeszedte második figyelmeztetését. A folytatásban is becsülettel tették a dolgukat a felek, mígnem a félidő derekán érkező Oravecz-gól mindent eldöntött. Három-nullás sikert arattak a fontos pontokat szerző patakiak.

Megyei III. osztály, Nyugati-csoport, 13. forduló:

Patak SE-Dejtár SE 3-0 (2-0)

Vezette: Kis Zs. (Szabó T., Bangó R.)

Patak SE: Oláh R. (Szekeres, 75.) – Fritz, Simó (Szabó Z., 69.), Csókási, Kürtössy O. – Várhegyi, Németh L. – Oravecz, Faludi (Szabó L., 69.), Burai – Bogdány. Edző: Bella Sándor.

Dejtár SE: Kopó – Kürtössy L. (Lantos, 76.), Balatoni, Németh K., Varga G. (Smitnya, 46.) – Lázár P. (Gál B., 59.), Trubin, Szilágyi, Csabai (Kónya, 76.) – Gál M., Mátyás L. (Szenecei, 88.). Játékos-edző: Németh Krisztián.

Piros lap: Burai (42., Patak SE), ill. Balatoni (19., Dejtár SE)

Gól: Faludi (11.), Németh L. (25.), Oravecz (69.)

Jók: az egész csapat, ill. Trubin, Csabai

Bella Sándor: – A két szomszédvár csapata maradéktalanul kiszolgálta az erre az összecsapásra kilátogató igen csak szépszámú nézőközönségét. Mindkét csapat jó formában van, így még nagyobb volt a láz a mérkőzés előtt mindkét oldalon. A félidő első felében előbb vezetést szereztünk egy büntetőből, majd emberelőnybe is kerültünk egy kiállítást követően, aztán sikerült növelnünk az előnyt egy újabb góllal. Sajnos az első félidő vége előtt mi is megfogyatkoztunk, így a szünetben kicsit át kellett szervezni a szerkezetet. A folytatásban mintha elvesztettük volna a fonalat egy jó negyedóráig, majd újra erőre kaptunk és ismét betaláltunk, ekkor el is dőlt a mérkőzés. Örülök a győzelemnek, örülök, hogy a cserék jól szálltak be, és büszke vagyok csapatomra nagyszerű hozzáállásukért! Az előtt a szépszámú néző előtt, akik itt voltak és szurkoltak, le a kalappal, mert ők is példát mutattak fegyelemből és szurkolásból! Ami pedig minden más fölé emeli ezt a nem mindennapi meccset, az a mérkőzés utáni közös baráti vacsora. Ez a nap megmutatta, miről is szól az amatőr foci! Gratulálok mindkét csapatnak, a Dejtárnak további sok sikert kívánok!

Németh Krisztián: – Úgy gondolom, hogy jó mérkőzést látott a közönség. Igazi rangadó hangulat volt és a meccs is lüktetett, amit mutat a két kiállítás is. Ahogy mondtam, nem jött jól nekünk az előző fordulóbeli szünet. Nem azt mondom, hogy nem játszottunk jól és nem csináltuk a dolgunkat, mert mezőnyben nem voltunk rosszabbak, elég sok helyzetet kialakítottunk a meccs során, a végén viszont mindig hiányzott a koncentráció. Ami a Pataknak sikerült, nekünk nem, de senkit nem tudok elmarasztalni ezzel kapcsolatban. Ilyenkor látszik meg, hogy mennyire erősek vagyunk, mert ugyanúgy biztatták egymást a fiúk a lefújás után, mindenki mondta, nincs semmi probléma, menni kell tovább. Gratulálok a Pataknak a győzelemhez! Nekünk pedig nem szabad elvesztenünk a hitünket és az akaratunkat sem. Szerintem egy jó, élvezhető mecset láthattak a nézők. Köszönjük szépen a Pataknak a harmadik félidőt, a mérkőzés utáni vendéglátást. Baráti hangulatban tölt el az a két-három óta, egy nagyszerű pörkölttel, pár pálinkával és sörrel kísérve. Szeretném megköszönni a dejtári B-középnek, hogy idegenben hazai hangulatot varázsolt. Nagyon jól esett, és ugyan nem sikerült nekik meghálálnunk, minden idegszálunkkal azon vagyunk, hogy egyszer viszonozni tudjuk nekik ezt a hozzáállásukat, hogy a csapat mellett vannak és kitartanak.

A bajnokság aktuális állása:

Next Post

Eljött az önkényes halasztgatások ideje a megyei fociban

Vélhetően teljesen a feje tetejére fognak állni a bajnokság, ráadásul némelyek visszaélnek az új szabályozási rendszerrel. A közelmúltban gyakorlatilag a magyar amatőr labdarúgás slágertémája volt, hogy folytatódnak-e a különféle küzdelmek vagy sem. Mostanra hivatalosan is eldőlt, hogy mindkét válasz helyes lehet jelen esetben. Új lebonyolítási rendszer lépett ugyanis életbe, ami […]
error: Content is protected !!