A papírforma lesz középpontban a nyugati megye háromban?

Gabi

Csitáron sem lassítana az Érsekvadkert II, szomszédvári rangadót vív a Dejtár, Legéndre látogat a Felsőpetény.

A következő hétvégén a tizenkilencedik kört fogják lebonyolítani a nyugati megye háromban. Szombaton egy, vasárnap pedig öt meccset rendeznek meg. Két találkozót elhalasztottak. Lássuk, mire számítunk mi a közelgő összecsapások kapcsán!

Megyei III. osztály, Nyugati-csoport, 19. forduló:

2021. március 20. (szombat), 15.00:

Dejtár SE (4.)-Nagyoroszi HBB SE (13.)

Szomszédvári csörtét hoznak tető alá a szombati játéknap egyetlen párosításában. Alapjáraton véve kijelenthető, nem tudjuk elképzelni, hogy nem húzzák be a pontokat a házigazdák. Ezzel együtt, az ördög nem alszik, ne feledjük, egy körrel korábban kalapemelést érdemlő döntetlennel rukkoltak elő a komoly gödörből fölálló látogatók. A dejtáriak lendületbe jöttek, az előző két fellépésén is szép győzelmeket könyvelhetett el Németh Krisztián armadája. A cél adott, menne tovább a megkezdett úton az éremért ácsingózó gárda. A vendégek már nem rendelkezhetnek vérmesebb reményekkel, elsősorban a becsületük a tét, illetve hogy tisztességesen befejezzék ezt a szezont. Az esélytelenek nyugalmával készülődhet Garazsi József együttese, a realitás azt diktálja, még a múltkorinál is jóval nagyobb meglepetésnek számítana, ha meg tudná fricskázni a közvetlen élbolyhoz tartozó riválisát az alsóházi alakulat. Nem ismerhetnek pardont a hazaiak, nem bakizhatnak, kellő odafigyeléssel pedig akár egy könnyedebb diadalt is előhúzhatnak a cilinderből.

2021. március 21. (vasárnap), 15.00:

Csitár SE (14.)-Érsekvadkert SE II (1.)

A papírforma ezen találkozót megelőzően is kristálytisztának tűnik, egyértelmű favoritként kelhetnek útra a remek szériában állomásozó, a mögöttünk hagyott hétvégén a korábban a mezőny egyedüliként veretlen Patakot legyűrő vendégek. Közhely, de az egyre magabiztosabb mérleggel büszkélkedő ‘vadkertiek múltkori diadala akkor ér még inkább sokat, ha most sikerül behúzni a kötelezőt. A házigazdák pihenéssel töltötték az előző hétvégét. Tervei szerint minél előbb ismét rálépne a helyes ösvényre Ferencz Gábor legénysége, vélhetően viszont nem most tudja majd megszakítani negatív sorozatát az előző három mérkőzésén nyerni nem tudó társaság. Pusztán az ismerősebb helyszín szól a csitáriak mellett, egyébként kijelenthetjük, kiemelkedő cselekedetként kerülne be a köztudatba, ha bármilyen formában meg tudnák lepni az erősebbnek kinéző másik oldalt. A látogatók ambíciói a napnál is világosabbak, szeretnének bajnokok lenni, és ugyan jó úton haladnak, pár csatát azért még be kell húzniuk, először is a vasárnap délutáni matinét.

Legéndi SE (12.)-Felsőpetény SE (6.)

Ellentétes előjelekkel hangoló csapatok mérhetik össze tudásukat ezen a nem feltétlenül lefutott mérkőzésen. A tavasszal még nyeretlen, legutóbbi két küldetésükön rendre csúnya pofonokba beleszaladó legéndiekre ráférne már némi sikerélmény, ezzel együtt bizonyos tekintetben fordulatként könyvelhetnénk fel, ha éppen most intenek búcsút eredménytelenségüknek, hiszen mostanában nem sziporkáztak. A szerteágazó teljesítményekre képes vendégek győzelemmel hangoltak, ráadásul egy huszáros folytatással akár még előrébb is léphetnek a tabellán, ehhez az kell, hogy állandósítani tudják pozitív formájukat. Egy hangányival esélyesebbnek véljük Laczkovszki Zsolt garnitúráját, gyorsan hozzátennénk azonban, nem szabad egy kézlegyintéssel elintézni a hazaiakat, akik otthonukban tartogathatnak egyet s mást a tarsolyukban, apait-anyait beleadva pedig rágós falatnak bizonyulhatnak. Szóval maradjunk annyiban, nem írható le Bujnyik János legénysége, valamelyest viszont közelebb lehetnek az üdvösséghez a látogatók, akik valós tudásukat bemutatva ismét gyarapíthatják bajnoki egységeik számát.

Szokolyi Alajos SE (Bernecebaráti-Kemence) (7.)-Nógrádsáp SE (16.)

Ebben a párbajban is homlokegyenest másmilyen végkifejletekkel melegítő együttesek nézhetnek egymással farkasszemet. Az ősszel jóval masszívabban lépegető berneceiek bakinak beillő döntetlennel hangoltak, ezzel szemben a nógrádsápiak alsóházi csatában tudtak győzni a mögöttünk hagyott körben. Önbizalom terén tehát perpillanat a vendégek néznek ki egyértelműen jobban, mégis a másik oldalt jelöljük meg favoritként, illene kijavítania múltkori botlását a minél előkelőbb felsőházi pozícióért iparkodó gárdának. Fel kell kötniük a gatyát a tabella utolsó előtti helyén fellelhető látogatóknak ahhoz, hogy meg tudják nehezíteni az acélosabbnak tekintendő ellenfelük dolgát, csak maximális fordulatszámon pörögve lehet sansza Hanusz Péter fiainak. A házigazdák célja nyilván egy búfelejtő hadjárat, amennyiben pedig nem történik eget verő fordulat, erre képesek is lehetnek, egyértelműen nekik állhat a zászló. Jókora kalapemeléssel illethetnénk a vendégeket egy esetleges csínytevés kivitelezése esetén.

Ipolyszögi SE (10.)-Kétbodony SE (8.)

Masszív viaskodást vonultathat fel ez a párharc, kellőképpen megizzaszthatják a másikat a résztvevők. Jelenleg hétpontos előnyt birtokolnak ellenlábasukhoz képest a vendégek, akik egy győzelemmel megszilárdíthatnák még éppen felsőházat jelentő pozíciójukat. Persze mint a tabellán elfoglalt helyezésekből leszűrhető, érdemi tétje nincs a csörtének, focizhatnak egy jót a csapatok. Közös a felekben, hogy egyaránt vereséggel fejezték be az előző fordulót, így a tervek is hasonlóak lehetnek, így vagy úgy, de feledtetni az említett botlást. Azt mondanánk, egy igazi ki-ki meccsel van dolgunk, ahol talán az ismerősebb környezet nyomhat valamelyest a latba. Otthonukban kicsivel közelebb lehetnek majd a sikerhez az ipolyszögiek, kérdés azonban, hogy éppen milyen napot fognak ki a mind pozitív, mind negatív értelemben véve bármire képes látogatók. Szóval előzetesen inkább sem ide, sem oda nem tennénk le a voksunkat. Harcos küzdelemre van kilátás, ahol nüanszok határozhatják meg, melyik armada lesz boldogabb a lefújáskor.

Egyházasdengeleg FE (15.)-Keszegi SE (11.)

Ezt a találkozót is hasonlóképpen tudjuk felvezetni, mint az iméntiekben kivesézett párosítást. Nincs kiemelkedő esélyes, ugyan a hazaiak pár hellyel hátrébb tanyáznak a tabellán, otthonukban rágós falatnak bizonyulhatnak. Mindkét oldal fiaskóval hangolt, az egy héttel korábban is alsóházi viaskodásban érdekelt ‘dengelegiek kiegyenlített birkózásban maradtak alul, a vendégek viszont a beszedett gólok számát tekintve sima vereséget szenvedtek. Ráférne már egyébként a sikerélmény Miklián Norbert legénységére, hiszen ebben a naptári évben még csak pontot sem szereztek a keszegiek, valószínűleg jót tenne lelkiviláguknak egy búfelejtető végkifejlet. Erre akár ezúttal meg is lehet a sansz, mert ugyan az borítékolható, hogy számukra ismerős környezetben nem ismernek majd elveszett labdát a hazaiak, mégsem volna eszeveszett fordulat, ha valamilyen úton-módon képesek volnának nyerni a látogatók, Ismét oda lyukadtunk tehát ki, hogy nem tudunk esélyesebb gárdát megjelölni a kezdősípszó előtt, kis dolgok dönthetnek.

A Romhány SE-Őrhalom SE és a Patak SE-Rétság VSE mérkőzéseket későbbi időpontra halasztották.

Szabadnap: Tereske KSE.

Next Post

Semmit sem bíznak a véletlenre Pásztón

A lehető legbiztonságosabb körülmények fogadják a Diósjenőt a szombati bajnokin. Szombaton a Diósjenőt fogadja a Pásztó a megye egyben. A közelgő mérkőzés előtt kijelenthető, hogy a házigazdák a lehető legbiztonságosabb körülmények között fogják megrendezni a meccset. A koronavírusra való tekintettel ugyanis egy egyéni vállalkozó ózongenerátos fertőtlenítést ajánlott fel a klub […]
error: Content is protected !!