,,Ott tartunk, ahol kell”

Gabi

A nyugati megye hármas mezőny negyedik helyén álló Dejtár edzője, Németh Krisztián elégedett csapata őszével, de a szezon végén mindenképpen dobogóra várja együttesét.

Eredményes őszi szereplést tudhat a háta mögött a most futó szezonnak kétéves kihagyást követően nekivágó Dejtár. A jelenleg a nyugati megye hármas bajnokság negyedik pozícióját elfoglaló alakulat joggal reménykedhet egy éremszerzésben a folytatásban. Az ez idáig kilenc győzelmet és három vereséget elkönyvelő társulat eddigi szereplése kapcsán Németh Krisztián edzőt kérdeztük.

– Hogyan tekint vissza az őszre?

– Ott tartunk, ahol kell – vágott bele Németh Krisztián. Mint tudniillik, három évig nem volt csapat Dejtár községben, mielőtt múlt nyáron újjáalakult. Nagyon szépen köszönöm az emberek, kiváltképp a polgármester és a csapat támogatását, mert ők akarták, hogy így legyen. Azt mondom, le a kalappal a srácok előtt az ősz folyamán és az előkészületek során elvégzett munka miatt! Minden elismerésem az övék! Hétköznapi melók mellett csinálják a dolgukat, és még edzésekre is eljárnak.

– Voltak kifejezetten szép eredményeik is, három rangadón viszont fontos pontokat hullajtottak.

– Nagyon jó életkorban vannak a srácok, és jó játékosok alkotják a keretet. Voltak olyan rangadók, amikor alulmaradtunk, de ez egyrészről annak volt betudható, hogy még nem kovácsolódtunk teljesen össze, másfelől pedig, hogy meg akarták mutatni saját maguknak és a közönségnek. Emiatt kissé görcsössé vált a játékunk. Bár hozzáteszem, a Bernece és a Patak elleni derbiken irányítottunk és többet birtokoltuk a labdát, ezzel együtt szertelenek és fegyelmezetlenek voltunk. Fegyelmezettebbnek és a kapu előtt határozottabbnak kell lennünk. Nagyobb koncentrációval értékesíthetjük az adandó helyzeteket, így pedig meg tudnánk nyerni a kiélezett mérkőzéseket.

– Külön említést érdemelnek a csapatot rendre buzdító drukkerek.

– Nagyon jó szurkolótáborunk van. Akik azért jönnek ki, hogy jó focimeccseket lássanak, jó közösségben és kellemes hangulatban. Látszik, hogy hiányzott a helyieknek a futball. Érdekes lehet ez a vélemény, de kellett itt ez a kis szünet, hogy mindenki át tudja értékelni magában, hogy igenis falusi szinten is szükség van erre a hétvégi szórakozásra. Mint a drukkereknek, mint a játékosoknak. Megsüvegelendő az a buzdítás, amit kapunk szimpatizánsainktól. Szerintem magasabb osztályban, NB III-tól fölfelé is megirigyelhetnék ezt, és mi csak megye háromban vagyunk. 

– Van olyan embere, akit külön is ki tudna őszi teljesítménye miatt?

– Nem szeretek egyénileg senkit kiemelni. Itt a csapatról van szó. Ahogy ide kell sorolni a szponzorokat, az önkormányzatot, és a szurkolókat is. Ők mindannyian hozzátartoznak a Dejtár SE-hez! Itt említeném meg, a hazai mérkőzések előtt a játékosok előbb kimennek, és ők festik fel a pályát önszorgalomból, hétköznapokon pedig rendben tartják a sporttelepet. 

– Mit gondol az elég masszívnak nevezhető pontvadászatról?

– Akár furán is hangozhat, de lehet, jót tett a falusi futballnak, hogy egycsoportossá tették a megye kettőt. Kicsit megcsonkították a másodosztályt, régebben nagyobb volt a létszám. Ez betudható az utánpótlásnevelésnek, ami kapcsán nagyon kötik az ebet a karóhoz. Erős a bajnokságunk. Résen kell lenni. Az első hat helyezett közül bárki odaérhet a dobogóra. Az egymás elleni eredmények fognak dönteni, hogy az adott hétvégéken éppen melyik csapat van jobb formában.

– Miképpen hangolnak a bajnoki folytatásra?

– Bár a COVID közbeszólt, nem álltak le a srácok. Egy héten egy-két alkalommal kijárnak a kisméretű műfüves pályára mozogni. Január 31-ére meghívott Mátyás Zsolti barátom egy BSE U19 elleni edzőmeccsre. Február 6-én Zebegényben játszunk. Utána pedig, ha az időjárás is engedi, be kell pótolnunk az ősszel elmaradt négy találkozót. 

– Mi a véleménye a februári tétmérkőzésekről?

– Valahol számítottam erre, ezt diktálja a józan paraszti ész. A rosszban a jó, hogy nem kell edzőmeccseket lekötni. Egyből a mély vízben mutathatja meg mindenki, hogy tudta pótolni ezt a nagy kieső időt.

– Mivel lenne elégedett a szezon végén?

– Mindenféleképpen a dobogóra várom a csapatot!

Next Post

Így néz ki az őszi szezon álomcsapata a keleti megye háromban

Hat együttesből kerültek be kiválasztottak az alkalmi tizenegybe. Ugyan még jócskán tart a téli szünet a megyei harmadosztály keleti-csoportjában, a pihenőt kihasználva, a 2020/2021-es idényből eddig lezajló mérkőzéseken nyújtott egyéni produkciók alapján összeállítottuk az őszi szezon álomcsapatát.  Lássuk, szerintünk, hogyan fest a bajnokság válogatottja az évadból már lejátszott találkozókon felvonultatott […]
error: Content is protected !!