Öt mérkőzést rendeznek szombaton a megye háromban

Gabi

Romhányra látogat a Patak, Őrhalomban hozná a kötelezőt az Érsekvadkert II, a Feláldozhatókat fogadja a Karancsalja.

Szombaton kezdetét veszi a tizedik kör a megye háromban. A nyugati-csoportban kettő, a keleti-régióban pedig három mérkőzést hoznak tető alá a hétvége első napján. Nézzük meg, mi mire számítunk a meccsekkel kapcsolatban!

Megyei III. osztály, Nyugati-csoport, 10. forduló:

2020. október 17. (szombat), 15.00:

Romhány SE-Patak SE

A forduló mérkőzése előtt állnak a felek, izgalmas csörtének nézünk elébe. Az előző két körben kétszer is sima sikerrel előrukkoló hazaiak ezúttal egy figyelemreméltó produkcióval kerülnének reflektorfénybe, finoman szólva sem számíthatnak azonban egyszerű menetre a még a komplett idényt tekintve veretlen vendégekkel szemben. Bella Sándor fiai egy körrel ezelőtt hat győztes fellépés után ikszeltek, a céljuk pedig vélhetően adott, így vagy úgy, de a lehető leggyorsabban vissza is térnének a diadalok ösvényére. Érdekes párosítással van dolgunk, igen csak befolyásolhatja a kilencven percet, hogy melyik kelnek ki az ágyból a romhányiak. Ne feledjük, korábban két hasonló kaliberű rivális ellenében egyaránt csúnya pofonba szaladt bele Seres István együttese, az említett erőpróbákon felvonultatott teljesítmények most sem vezetnének sok jóra, legjobb arcukat bemutatva viszont akár meglepetést is okozhatnak a házigazdák. A patakiak valós tudása ismert, a mezőny egyik legacélosabb gárdájáról van szó, ettől függetlenül tényleg nem csak egy laza labdázgatásnak néznek elébe. Maradjunk annyiban, mindent összevetve talán egy hangyányival esélyesebbnek nevezhetőek a látogatók, az sem volna azonban eget verő meglepetés, ha nem üres kezekkel konstatálnák a lefújást a saját pályájuk által kölcsönzött előnyök által is támogatott vendéglátók.

Őrhalom SE-Érsekvadkert SE II

Szavakkal ugyan nehezen jellemezhető, milyen egyoldalú mérkőzésre van kilátás, de azért megpróbáljuk. A jó ideje a pofonok földjén lecövekelő házigazdák ismét az esélytelenek tejes nyugalmával várhatják a kezdősípszót, szemszögükből már az is sikerélménynek minősülne, ha csak gólt tudnának lőni az abszolút másfajta kávéháznak mondható másik oldalnak. Az idényben még legyőzőre nem találó, dobogóra vágyódó ‘vadkertieknek illene mellébeszélés nélkül elbánniuk egyre komolyabb gödörbe kerülő ellenlábasukkal, a meccs teljes egészét komolyan véve pedig akár a találati arányukon is alaposan javíthatnak. A foci örök közhelyein kívül csak a nagy számok törvényébe kapaszkodhatnak bele a bajnokság során még csak pontot sem gyűjtő őrhalmiak, igazi hőstettként könyvelhetnénk el, ha képesek volnának bármilyen jellegű meglepetésre. A mögöttünk hagyott két fordulóban egyaránt sima keretek között nyerni tudó vendégek esetében csupán az az eshetőség merülhet fel, hogy hajlamosak lesznek könnyelműen venni a párbajt, ezen adaléktól függetlenül viszont csak rajtuk múlhat, hányszor mattolják az utolsó helyen vegetáló hazaiak hátsó alakzatát.

Megyei III. osztály, Keleti-csoport, 10. forduló:

2020. október 17. (szombat), 15.00:

Karancsalja MSE-Feláldozhatók SE (Karancsság)

Az igazi rangadót nélkülöző hétvégi csoportműsor legérdekesebbnek tetsző mérkőzésen csaphatnak össze a gárdák, ugyan esélyesnek tekinthetőek a hazaiak, érdemes lesz résen lenniük, ha nem akarnak hoppon maradni. Mindkét résztvevő jó hangulatban készülődhet, a karancsaljaiak egy kisebb megtorpanás után behúzták előző két fellépésüket, a vendégek pedig kiszenvedett győzelemmel hangoltak. Újonc létükre egyébként eddig eredményes szezonban érintettek a kilenc bajnoki küldetésükön pusztán kétszer alulmaradó karancsságiak, nem egyszerű felülkerekedni a lelkes társaságon. Persze kár tagadni, a jóval több rutin és az otthonuk miatt mindenképpen a házigazdáknak állhat a zászló, egy darabig már nem férhet bele több botlás a korábban kétszer is kikapó legénységnek. A Csicsman-alakulat határozott ambíciókkal rendelkezik, minél szebb éremmel zárna az idényt a masszív brigád. Ahhoz azonban, hogy le tudják aratni igyekezetük gyümölcsét a vendéglátók, szépen sorban be kell húzniuk a mostanihoz hasonló erőpróbáikat, járna a dicséret a mezőny friss indulójának, ha borsot tudna törni a nemesebb törekvésekkel bíró ellenfél orra alá.

Magyargéci Zöld Sasok SE-Kazár KSE

Teljes mértékben eltérő mutatókkal melegítettek a felek, a ‘géciek csúnya fiaskóval hangoltak, ezzel szemben a vendégek az önbizalmuknak jót tevő sikert tudhatnak a hátuk mögött. A házigazdák feje ráadásul jócskán főhetett, hiszen azon túl, hogy csupán tíz fővel tudtak kiállni legutóbbi kirándulásukon, folyamatosan elfogytak, így félbe is szakadt a csúfos veréssel befejeződő mérkőzésük. Lenne tehát miért javítania Oláh Róbert társulatának, nyilván nem mondott le a dobogóról a felemás arcú csapat, ahhoz azonban, hogy visszatérjenek a győzelmi ösvényre, sokkal több kell az ezúttal a saját pályája által is feltüzelt társulattól. A kazáriak joggal bizakodhatnak, hiszen az előző három küldetésükből kettőt is megnyertek, szépen lassan lendületbe jött Koncsik László armadája, a rutinos szakember pedig evés közben jön meg az étvágy alapon a lehetőségekhez képest minél feljebb kormányozná legénységét. Persze ezúttal a vendégek is tisztában lehetnek a ténnyel, miszerint egy vélhetően tűzön-vízen át javítani akaró riválissal lesz dolguk, éppen ezért nekik is fel kell venni minden tekintetben a kesztyűt ahhoz, hogy elérjenek egy jó eredményt ebben a változatosnak ígérkező párbajban.

Karancskeszi KSE-Somos-Építők KC II

A mezőny hátsó fertályában fellelhető társaságok birkózhatnak egy jót ezen a háromesélyesnek kinéző találkozón, férfias küzdelem keretein belül rendezhetik el a csapatok egymás között, melyikőjük örülhet a végén. Finoman szólva is ráférne már a sikerélmény a jó ideje bukdácsoló, utoljára még az első fordulóban nyerni tudó hazaiakra, komoly talány azonban, vajon mikor kászálódhat ki a slamasztikából Boros Balázs társasága. A jó formájukat állandósítani még valamiért képtelen látogatók kínkeserves keretek között megszerzett idegenbeli győzelemmel melegítettek, soros mérkőzésükön viszont komolyabb menetre számíthatnak, máskülönben akár kellemetlenségekkel is szembesülhetnek. A mindenképpen búfelejtésben gondolkodó ‘kesziek nyilván most már három ponttal jeleskednének, mérget vehetünk azonban rá, hogy hasonló törekvésekkel húznak kesztyűt a vendégek is, akik valahogy legyűrnék közvetlen riválisukat. A házigazdák mellett szól az ismerősebb helyszín, egy olyan párosításról beszélünk, ahol ez a tényező bizony nem elhanyagolható, sőt lehet, éppen ez az adalék dönti majd el az előzetesen kiegyenlítettnek tűnő viaskodást.

Next Post

Vasárnap csak egy nógrádi csapat lesz érdekelt az NB III-ban

Elhalasztásra került a BSE Eger elleni fellépése, Ceglédre látogat az SBTC. Vasárnap már a tizennegyedik forduló kerül megrendezésre az NB III Keleti-csoportjának aktuális idényében. A szokásoktól eltérően ezúttal nem kettő, hanem egy nógrádi alakulat lesz érdekelt a soros körben. A BSE-Eger mérkőzés kapcsán a megbetegedések által sújtott vendégek halasztási kérelemmel […]
error: Content is protected !!