Nincs megállás a nyugati megye háromban

Gabi

Felsőpeténybe hivatalos az Érsekvadkert II, Nagyorosziban nyerne a Patak, a Tereskével küzd meg a Bernece.

A pénteki játéknapot követően vasárnap már a huszonkettedik kört fogják lezavarni a nyugati megye háromban. Hét meccset rendeznek meg, egy párharcot elhalasztottak. Lássuk, mire számítunk mi a közelgő találkozók kapcsán!

Megyei III. osztály, Nyugati-csoport, 22. forduló:

2021. április 4. (vasárnap), 16.00:

Felsőpetény SE (8.)-Érsekvadkert SE II (1.)

Helyszín: Ősagárd.

Újra favoritként képviseltetheti magát a jó formában lévő éllovas. Ellentétes mutatókkal hangoltak a résztvevők, míg a a Gubik-alakulat hat gólt szerezve diadalmaskodott legutóbbi ellenfelével szemben, addig a házigazdák fájó szívvel gondolhatnak vissza két nappal korábbi erőpróbájukra, hiába vezettek már három találattal is, végül meg kellett elégedniük egy döntetlennel. A kérdés, hogy vajon mennyit vehettek ki az érintettekből a friss élmények, nyilván nem múlnak el nyomtalanul a közelmúltbeli élmények. A felsőpetényiek továbbra is albérletbe kényszerülnek, lassacskán talán már megszokják az ősagárdi játékteret, klasszikus értelemben véve viszont nem beszélhetünk a hazai környezet által kölcsönözendő előnyökről, amit joggal bánhat Laczkovszki Zsolt brigádja. Egyre inkább úgy tűnik, már csak egy rivális állíthatja meg az imponáló magabiztossággal lépegető listavezetőt, a realitás pedig azt diktálja, hogy ismét zsebre teheti a pontokat a mindenképpen a bajnoki címben gondolkodó csapat. Ezzel együtt érdemes lesz majd résen lennie a Gubik-alakulatnak. Egy sanda gyanúnk szerint ugyanis nem fogják olcsón adni a bőrüket a vendéglátók, maximális fordulatszámon okozhatnak kellemetlenségeket a nem feltétlenül lefutott összecsapás előtt álló ‘vadkertiek számára.

Nagyoroszi HBB SE (14.)-Patak SE (2.)

Ezen párosítást megelőzően még az előbbiekben kivesézett mérkőzésnél is könnyebb dolgunk van, toronymagas esélyesként tekinthetünk a vendégekre, akik az igazat megvallva egy kötelező diadalnak néznek elébe, nehezen elképzelhető, hogy éppen most tud majd megtáltosodni a nem egyszerű szituációban vegetáló másik oldal. Ismét visszazuhantak ugyanis egy gödörbe a nagyorosziak, akik ráadásul úgy kaptak ki pénteken, hogy csak tíz emberrel tudtak kiállni. Az elsődleges feladat tehát továbbra is adott a Garazsi-garnitúrának, így vagy úgy, de össze kellene valahogy szedni tizenegy játékost. Persze kár tagadni, bármilyen névsorral is tudják felvenni a kesztyűt a hazaiak, előzetesen úgy néz ki, nem sok jóra számíthatnak, leginkább az lehet kérdés, hány góllal győzedelmeskedik Bella Sándor armadája. Két hét kihagyás után sima sikerrel tértek vissza a látogatók, és ugyan megrostálva gyarapították idénybeli sikereik számát, vélhetően még nem tettek le arról, hogy minél fényesebb éremmel fejezzék be ezt az évadot. A számukra ismerős helyszínen kívül semmilyen épeszű érv nem szól a házigazdák mellett, nem mindennapi bravúrnak minősülne, ha bármilyen formában meg tudnák lepni a másfajta kávéháznak minősíthető, magasztosabb célokat dédelgető látogatókat, akik nem ismerhetnek pardont.

Tereske KSE (6.)-Szokolyi Alajos SE (Bernecebaráti-Kemence) (4.)

A forduló legérdekesebbnek ígérkező párbajának keretein belül birkózhatnak egy jót a társaságok, férfias küzdelemnek nézünk elébe, ahol kis dolgok dönthetnek. Alapjáraton véve kijelenthető, két tényező szól a házigazdák mellett, egyrészről, hogy otthonukban fogadhatják közvetlen riválisukat, másfelől arra a szintén nem elhanyagolható adalékra is támaszkodhatnak, hogy ellenfelük ki nem állása miatt pénteken nem kellett játszaniuk. Egyértelműen kipihentebbek lehetnek tehát a vendéglátók, a kérdés már csak az, ebből mi fog visszaköszönni a pályán. A látogatók győzelmet tudhatnak a hátuk mögött, az önbizalmuknak pedig kiváltképp jól jöhetett a siker, hiszen hátrányból talpra állva tudtak fordítani és fontos pontokat szerezni. Közös az együttesekben, hogy minél előkelőbb pozíciókért ácsingóznak, és bizony vízválasztóként is felfoghatják ezt a kilencven percet. A hazaiak akár már unhatják is az ilyen jellegű meccseket, ettől függetlenül világos, hogy amennyiben nyernének, újra bizakodhatnak, egy fiaskó azonban azt jelentené, hogy szépen-lassan meg kell elégedniük a masszív középcsapat minősítéssel. Kellő tét lengi tehát körbe a csörtét, joggal várhatunk kiegyenlített viaskodást. Talán egy hangyányival közelebb lehetnek az üdvösséghez a tereskeiek, mégis hozzátennénk, az sem volna váratlan esemény, ha nem üres kezekkel konstatálnák a lefújást a berneceiek.

Őrhalom SE (17.)-Dejtár SE (5.)

A tabellán látható helyezések kapcsán akár rá is vághatnánk a mérkőzésre, hogy érdemi félnivaló nélkül kelhetnek útra a jóval előrébb fellelhető vendégek, inkább eltekintünk azonban ettől a felelőtlen megállapítástól, a közelmúltban felvonultatott produkciók miatt ugyanis egyáltalán nem lefutott találkozóval van dolgunk. Fel lesz adva a lecke a fiatalos őrhalmiaknak, hiszen pénteken sem pihentek, ezzel szemben a másik oldal úgy döntött, elhalassza a legutóbbi körben esedékes fellépését, így feltöltődve feszülhet neki soros küldetésének Németh Krisztián brigádja. Nem túl kellemes élményekkel felvértezve szállhatnak ringbe a dejtáriak, ne feledjük, nemrégiben komoly blamában voltak érintettek, nem mindennapi pofont szedett be a nehezen értelmezhető vereségben érdekelt alakulat. Persze rögtön itt lesz a lehetőség a javításra, a cél adott, mindenképpen ki kellene köszörülnie a csorbát a botlás ellenére még a dobogóval is szemezgető társulatnak. Ehhez persze lesz egy-két szavuk a lelkes hazaiaknak is, akik az előző körben megint méltó riválisai tudtak lenni egy élcsapatnak, rendre kiderül, hogy összekapta együttesét Sopotnik László. A dolgok mostani állása szerint nem is volna kiemelkedő meglepetés, ha meg tudnák fricskázni aktuális vetélytársukat az őrhalmiak, mégis a látogatók számítanak esélyesnek, kellő odafigyeléssel újra visszatérhetnek az eredményesség ösvényére.

Kétbodony SE (7.)-Csitár SE (13.)

Nyílt találkozón mérhetik össze tudásukat a gárdák, ugyan jó pár hely és meg több pont választja el egymástól a feleket, az aktuális formák alapján ki-ki meccsre van kilátás. Egyik armada sem pihent pénteken, ellentétes mutatókkal hangoltak a társaságok. A tavaszi idény korábbi szakaszában szépen lépegető házigazdák sok sebből vérezve szedtek be vállalható mélyütést, a csitáriak szemszögéből viszont emlékezetesre sikeredett a legutóbbi kör, háromgólos hátrányból felállva mentett meg egy pontot a hosszabbításban Ferencz Gábor legénysége. Lelkiállapot terén biztosan jól néznek tehát ki a látogatók, a múltkori bravúrt meglovagolva pedig akár ezúttal is learathatják igyekezetük gyümölcsét, az viszont tuti, hogy a legjobb formájukra lesz szükség. Persze nem lesz ilyen egyszerű a képlet, hiszen egy bármire képes riválissal találkoznak, ráadásul az ismerősebb játéktérre is támaszkodhat Bartyik Róbert együttese, így kicsivel esélyesebbnek tűnik a tabellán előrébb tanyázó csapat. Mindent összevetve, a kezdősípszót megelőzően leginkább azt tudjuk megállapítani, hogy roppant kiegyenlített csatározásban lesznek majd érdekeltek a résztvevők, kellő magabiztossággal sem ide, sem oda nem böknénk, maradjunk annyiban, bármi megtörténhet majd, kis dolgokon múlhat, kinek jön ki jobban a lépés.

Nógrádsáp SE (15.)-Legéndi SE (9.)

Szomszédvári rangadó tarkítja a játéknapot, pikáns viaskodásra van kilátás. Megegyező sansszal felvértezve húzhatnak kesztyűt az együttesek, a közelmúltban ugyanis feltámadtak a házigazdák, előbb kiemelkedő diadalt húztak elő a cilinderből, majd pénteken kétgólos hátrányból felállva mentettek pontot idegenben, önbizalom terén tehát jelenleg remekül fest Hanusz Péter garnitúrája. A mögöttünk hagyott időszakban változatos végkifejletekkel előrukkoló vendégek is éppen jókor kapták össze magukat, sima sikerrel melegített Bujnyik János brigádja. Egy ilyen regionális derbi előtt azonban mit sem számítanak az előzmények, pusztán azt lehet előzetesen megtippelni, hogy megalkuvást nem tűrően harcolnak majd egy minél jobb eredményért az érintettek. Gyakorlatilag már csak a presztízs a tét, egyik oldal sem dédelgethet vérmesebb reményeket a folytatást illetően, inkább részsikerekért munkálkodhatnak, mint például ezúttal is. A nógrádsápiak ugyanis az alsóházban rostokolnak, míg ellenfelük a mezőny második felébe betonozta be magát. Visszatérve a mostani ütközetre, tényleg nincs favorit a labda útjára indulása előtt, haloványan jelenthet valamit az ismerősebb helyszín, ezen tényező alapján viszont nem merjük egyértelműen letenni a voksunkat a nógrádsápiak irányába, akármilyen forgatókönyv létrejöhet ezen az összecsapáson.

Keszegi SE (12.)-Ipolyszögi SE (10.)

Ezen kilencven percet illetően is komoly csatározásra lehet számítani, valószínűleg kellőképpen megizzasztják majd a másikat a jelenlévők. Mint a tabellán elfoglalt helyezésekből leszűrhető, a mezőny hátsó fertályában tanyázó csapatok csörtéjéről van szó, szóval azon felül, hogy nem beszélhetünk eszeveszett tétről, szintén elmondható, hogy ezúttal sem lehet tehát megjelölni egyértelmű esélyest. Háromesélyesnek tűnik az ütközet. Ugyan a keszegiek pénteken hoppon maradtak, talán még jól is jártak a szünettel, hiszen most feltöltődve fogadhatják riválisukat. A vendégek pályán voltak, kis híján nyertek is, végül azonban leadták kétgólos előnyüket, így meg kellett elégedniük egy döntetlennel. Mindkét csapatra rásüthető a kétarcú jelző, korábban itt is-ott is bizonyították, hogy mind pozitív, mind negatív értelemben bármire képesek lehetnek az egyébként abszolút hasonló erősségűnek tűnő társulatok. A kérdés adott, vajon ezúttal melyik énjükkel rukkolnak majd elő a csapatok? Perpillanat megtippelni sem lehet a választ, csupán az biztos, amennyiben nyernének a házigazdák, egyúttal meg  is előznék a másik oldalt, egy ipolyszögi siker viszont azt jelentené, hogy leszakították magukról vetélytársukat. Nagy csata várható, az sem volna meglepetés, ha jó pár gólt követően alakulna ki egy szoros végeremény.

A Romhány SE-Egyházasdengeleg FE mérkőzést későbbi időpontra halasztották.

Szabadnap: Rétság VSE.

Next Post

Így néz ki a huszonegyedik forduló válogatottja a nyugati megye háromban

Rovatunkban egy csapattá verbuváljuk az adott pontvadászat aktuális körében legjobb teljesítményeket jegyző játékosokat. Pénteken a huszonegyedik körrel folytatódott az aktuális szezon a nyugati megye háromban. Ahogy azt már korábban megszokhatták a minket követők, a tavaszi idényben is minden forduló után össze fogjuk állítani a pontvadászat soros mérkőzéseinek válogatottját, mely álomcsapatban […]
error: Content is protected !!