Továbbra sem nyugszik bele büntetésébe a Kálló

Gabi

A keleti megye hármas csapat edzője, Horváth László szerint addig fognak fellebbezni, amíg lehet.

Még tavaly szeptemberben, a keleti megye hármas mezőny ötödik fordulójában került megrendezésre az Ipolytarnóc SE-Kálló SE mérkőzés. A történések vélhetően olvasóink nagy része számára ismertek, egy-nullás hazai vezetésnél a 23. percben erőszakos események miatt félbeszakadt a meccs. Hamarosan úgy határozott a Fegyelmi Bizottság, hogy a vendégeket ötszázezer forintos büntetéssel sújtja, később pedig a házigazdák megkapták a három pontot is.

A kállóiak nem nyugodtak bele a döntésbe, fellebbeztek. Aztán még az előző év októberében októberében érkezett a hír, hogy a a Fellebbviteli Bizottság helybenhagyta az említett szankciót. Értesüléseink szerint, még ekkor sem hagyta annyiban a dolgot a szankcionált egyesület és a központi MLSZ-nél folytatódott az ügy. Egészen mostanáig, ugyanis úgy tudjuk, ismét nem járt sikerrel az érintett klub. A mögöttünk hagyott időszak kapcsán a csapat játékos-edzőjét, Horváth Lászlót kérdeztük.

– Úgy értesültünk, újabb fellebbezésük is elutasításra került. Igaz a hír?

– Mi hivatalosan még nem értesültünk erről – kezdte Horváth László. Viszont, amennyiben ez igaz és megkapjuk az értesítést, abban a pillanatban beadunk megint egy papírt, megyünk még feljebb valamerre, mert ez nonszensz! Én ezt nem fogom hagyni! Ezt nem értem!

– Miért?

– Voltak nagyobb balhék az előző félszezonban, más megyékben is. Ők kaptak huszonötezer forintos büntetést vagy semmit, mink meg egyből ötszázezret! Ott volt az Ecseg-Héhalom kettő meccs. A gyerek kiszaladt a pályáról verekedni, jóformán meg semmilyen büntetést nem kaptak. Mi pedig elmentünk egy idegen pályára, ténylegesen focizni, és ezt csinálták velünk. Nem is a játékosokkal volt gond, hanem a rendezőkkel! Belőlük volt két darab, nem több, de ők nem kérdeztek, csak ütöttek! Már jeleztem az MLSZ felé, hogy fel fogom jelenteni a rendőrségen azt a bírót! Ő végig ott volt, mégsem tudom, hogy adhatott le egy olyan jegyzőkönyvet, amikor mindent látott, ahogy azt is, kik csinálták a balhét. Szerintem megvádolt minket és rágalmazott! Sajnos meg van kötve a focisták keze, amióta behozták, hogy nem nézhetjük meg, mi lett beírva a jegyzőkönyvbe, utána pedig nem is élhetünk panasszal sem a leírtak ellen. Azt írnak be, amit akarnak, az MLSZ meg jóváhagyja. A mi esetünkben például szerintem olyan valótlan dolgok lettek leírva, hogy az embere szeme-szája égnek áll. Mégis ezt kell elfogadni. Egy bíró ne járjon olyan meccsre, ahol puszipajtásai vannak egy csapatban. Tisztán emlékszem, az ellenféltől kérdezte meg, kinek adjon piros lapot! A ‘tarnóciak embere rámutatott két játékosunkra, hogy adjon nekik, és kész, ennyi volt, ki is lettek állítva. Kérdeztem tőle, látta, mi történt? Erre mondta, nem…. Akkor, hogy adhatott piros lapot, ha nem látta a verekedést?!

– Van “B” tervük ara az esetre, ha már semmilyen létező fronton nem tudnak továbbhaladni?

– Legvégsőbb esetben részletfizetési lehetőséget fogunk kérni az MLSZ-től és befizetjük a büntetést.

– Kisebb érdekesség, kimutatásunk szerint önök kapták a legkevesebb sárga lapot a bajnokság már lepergő részében.

– Mégis minket büntetnek meg a legjobban! Ha úgy nézzük, mi vagyunk a legsportszerűbb csapat. Azon kívül, hogy Héhalomban volt egy buta kiállításunk, csak az ipolytarnóci verekedés után állítottak ki tőlünk két srácot. Amióta megtörtént a balhé, többen is fociztak ellenünk. Érdekes módon, minden egyes csapat vezetője és játékosa jó véleménnyel volt rólunk. Mindegy, győztünk vagy kikaptunk, jó viszonyban váltunk és jól nyilatkoztak rólunk. Akik meg nem jöttek el, mert félnek, egy olyan csapat ellen nem álltak ki, amit nem is ismernek. 

– Mostanra megszokták a sziráki albérletet?

– Igen! Én korábban már fociztam a mostani csapattagok egy részével. Nincs semmi probléma. 

– Hogy látja együttese őszét?

– Elégedett vagyok. Újrakezdtük, megint fel kellett építeni a társaságot. Össze kell érnie, szoknia a csapatnak. Ez nehéz, mert vannak egyénieskedő játékosaink, akik azt gondolják, egyedül bármit meg tudnak oldani. Ők azonban lassan rájönnek, hogy ez nem így van. 

– Mi lehet a cél tavasszal?

– Én azt szeretném, hogy mindenki eljöjjön hozzánk, és tisztességesen, becsületen végig tudjuk játszani a szezont. Mindegy, hányadik helyen végzünk, a lényeg, hogy normálisan, az ellenfelekkel együttműködve játsszuk le a mérkőzéseket. Én ezt várom el a fiúktól, mert az ember azért megy fel a pályára, hogy focizzon és jól érezze magát. Mindezt úgy, hogy kapcsolatokat, barátságokat teremt. Szerintem erről szól a sport! Majd meglátjuk, a többi csapat mit szól ehhez!

Next Post

Szerdán a Nőtinccsel hangolt a BSE

Megye egyes ellenféllel szemben folytatták hangolásukat az NB III-as házigazdák. Felkészülési mérkőzés, szerda: Balassagyarmati VSE-Nőtincs SE 6-0 (2-0)
error: Content is protected !!