Nem hibázott a Tereske

Gabi

Hét góllal tömték ki a Csitárt a jó formában lévő házigazdák.

Múlt vasárnap toronymagas favoritként fogadta a Csitárt a Tereske a nyugati megye háromban. Gyakorlatilag csak lehetett kérdés a tizedik fordulóban lejátszott meccset megelőzően, hogy hány góllal nyernek a közvetlen élbolyhoz tartozó házigazdák.

Negyedóráig tartották magukat a teljes mértékben védekezésre berendezkedő vendégek, majd a hazaiak játékos-edzője törte fel a reteszt. Az első félidőben négyszer talált be az esélyesebb brigád, nem sok izgulnivaló maradt tehát a folytatásra.

A második etapban aztán még háromszor köszöntek be a tereskeiek, akik még egy büntetőt is elrontottak. Hét-nullra nyert Babicz András jó formában lévő legénysége, akár még jóval nagyobb is lehetett volna a különbség.

Megyei III. osztály, Nyugati-csoport, 10. forduló:

Tereske KSE-Csitár SE 7-0 (4-0)

Vezette: Tősér D. (Horváth B.)

Tereske KSE: Candidó – Dohány (Metykó, 46.), Kosik E., Váró, Vas – Kiss G. (Mészáros, 57.), Szabó G., Bacsa (Kosik Zs., 46.), Babicz (Oláh L., 57.) -Dóbiás P., Dóbiás D. Játékos-edző: Babicz András.

Csitár SE: Széles – Tóth G., Csernyik Á., Kelemen A., Hegedűs – Gál A. (Kelemen Z., 68.), Komjáti, Baráz, Valah, Chikán – Seidel. Edző: Ferencz Gábor.

Gól: Babicz (16.), Szabó G. (24., 49.), Dóbiás D. (29.), Váró (35., 84.), Mészáros (83.)

Jók: az egész csapat, ill. Széles, Hegedűs, Kelemen Z.

Babicz András: – Először is, köszönjük a csitári csapatnak, hogy sportszerűen eljöttek és végigjátszották a meccset. Nem tudom, mi hol leszünk ötven-hatvan évesen, de hogy nem a pályán, arra elég nagy az esély! Respekt nekik! Másodszor, köszönjük Ipolyszögnek a hét meglepetéseredményét, így továbbra is nyílt a bajnokság. Öt-hat csapatnak is él a remény! Harmadszor pedig, gratulálok a fiatal játékvezető párosnak, akik hiba nélkül lehozták a meccset! Végül, de nem utolsósorban, köszönjük Árpinak a meccs utáni vendéglátást!

Ferencz Gábor: – Megpróbáltam volna azt a taktikát, amit az Őrhalom ellen, hogy vajon egy jobb csapat ellen, hogy működhetett volna az a formáció, de az volt a probléma, hogy egy késve érkező játékos miatt átalakítottam a kezdőt. Addig pedig mások a pályán megváltoztatták a taktikai felállást. Bunkerfocit játszottunk. Ahhoz képest, hogy nem a legacélosabb csapatunkkal mentünk el Tereskére, meg kellett volna próbálni egy nyílt sisakos futballt, de ezt nem tettük meg. Beálltunk sündisznóba, a középpályánk a tizenhatosnál volt, a védelmünk pedig az ötös és a tizenegyespont között állt föl. Rugdostuk el a labdát a vak világba az egy szem elől lévő csatárnak. Ez volt az utólag kigondolt “hatalmas” taktika. Már akkor a nyakába rakta a csapat a bitófakötelet ezzel a felállással, amikor kijöttünk az öltözőből. Ezzel én nem tudok azonosulni! Mint kés a vajon, úgy jöttek a tereskeiek át rajtunk helyzetről-helyzetre. Köszönöm szépen azoknak, akik pályára léptek. Úgy látom, idegenben csak a hazai nézősereg szórakoztatását tudjuk elérni ezzel a teljesítménnyel. Sajnálom, hogy nem vagyunk többre hivatottak vendégként. Remélem, egyszer kiállunk majd rendes csapattal. Abban is bízom, a tavaszi szezonban jobban fel tudunk majd állni, egy ütőképesebb társasággal. Megpróbálunk a Romhány ellen csinálni egy meglepetést. Gratulálok a tereskeieknek, nagyon ügyesek voltak, fegyelmezetten, szépen, sportszerűen játszottak. 

A bajnokság aktuális állása:

Next Post

Így ikszelt egymással a Mátraterenye és a Karancslapujtő

Videós összefoglaló a négy gólt tartogató küzdelmes döntetlenről. Korábban már beszámoltunk róla, hogy kettő-kettes remivel pergett le a megye egyes bajnokság tizedik fordulójában lejátszott Mátraterenye-Karancslapujtő rangadó. Hiába kerültek Kerényi Gábor és Miklós Martin révén kétgólos előnybe a házigazdák, a második félidőben Kovács Balázs és Pál Gergő találataival egyenlítettek az időközben […]
error: Content is protected !!