Nem hibázhatnak a keleti megye három dobogósai

Gabi

A Feláldozhatók ellen nyerne az éllovas, Karancskeszin győzne az Ipolytarnóc, Felsőtoldon gyűjtene pontokat a Karancsalja, a Varsánnyal csap össze a Magyargéc.

úűEzen a hétvégén a tizennyolcadik fordulóval folytatódik a keleti megye három soros idénye. Szombaton négy, vasárnap pedig két mérkőzést rendeznek meg. Egy találkozót elhalasztottak. Nézzük meg, mire számítunk mi az aktuális program kapcsán!

NEXT Therm Megyei III. osztály, Keleti-csoport, 18. forduló:

2021. április 3. (szombat), 16.00:

Mátramindszent SE (1.)-Feláldozhatók SE (Karancsság)(7.)

Ahogy többnyire ebben a mezőnyben lenni szokott, ezúttal is egyértelmű favoritként tekinthetünk a veretlen éllovasra. Az idegenbeli sikerrel hangoló házigazdák bizony egyáltalán nem akarnak lassítani, amennyiben pedig ismét valós tudásukat teszik le az asztalra, újabb pontokkal gyarapodhatnak. Nem szabad azon egy kézlegyintéssel elintézni a másik oldalt sem, ne feledjük, a karancsságiak ugyanis azon két csapat közé tartoznak, melyek képesek voltak legalább egy döntetlen erejéig feltartóztatni a listavezetőt a szezon már lepergő részében. Rögtön mondhatjuk is tehát, hogy kellő revánsvágy által fűtve várhatják a kezdősípszót a ‘mindszentiek, biztosak lehetünk benne, hogy móresre tanítanák egyébként remek győzelemmel melegítő, ezért önbizalommal telve útra kelő látogatókat. Mindenképpen jár a dicséret a vendégeknek eddigi szereplésük miatt, abszolút újoncként masszív középcsapatnak nevezhetőek, ráadásul bárkire veszélyesek. Ezúttal persze az esélytelenek nyugalmával vághat neki soros csörtéjének Csonka Rudolf együttese, kalapemelést érdemlő bravúrnak minősülne egy esetleges meglepetés. Számukra ismerős környezetben nem ismerhetnek pardont a Dancsok Roland által irányított hazaiak.

Karancskeszi KSE (14.)-Ipolytarnóc SE (2.)

Ezt a párosítást is az iméntiekben kivesézetthez hasonló módon tudjuk felvezetni, a tabellán jóval előrébb megtalálható vendégek személyében adott egy toronymagas favorit, maradjunk annyiban, illene nyernie a még a végső elsőségről lemondó brigádnak, ha nem akar elköszönni az aranymedáliát illető vágyálmoktól. A három fiaskót követően ringbe szálló, nem éppen csúcsformában lévő házigazdák csupán a saját pályájukban reménykedhetnek, amúgy minden érdemi tényező riválisuk mellett szól, nincs benne a levegőben hogy éppen most táltosodhatnak meg az utolsó előtti helyen tanyázó karancskesziek, piszok nehéz kilencven percnek néznek elébe. A látogatók egy nem mindennapi keretek között kiharcolt sikerrel melegítettek, azután, hogy múltkori vetélytársuk az utolsó percben egyenlített, képesek voltak a hosszabbításban dűlőre vinni a dolgokat, így fontos pontokat gyűjtöttek. Mentálisan egyben vannak tehát a vendégek, ami mindenképpen jó ómen mostani kiruccanásukat megelőzően is. Sok múlhat azon, éppen milyen napot fog ki Gál Ádám legénysége, jobbik énjét bemutatva nehézség nélkül elintézheti ellenlábasát a jelenleg ezüstérmes pozícióban fellelhető brigád.

Magyargéci Zöld Sasok SE (6.)-Varsány SE (4.)

Az aktuális forduló legmasszívabbnak ígérkező viaskodásának vághatnak neki a felek, férfias küzdelemnek nézünk elébe, ahol bármi megtörténhet. Még egyik alakulat sem mondott le róla, hogy képes lesz odakúszni a dobogó legalsó fokára, kár azonban tagadni, hogy perpillanat úgy tűnik, a vendégek jóval komolyabb sanszot dédelgethetnek a harmadik hely megkaparintása kapcsán. Szóval vízválasztóként is felfoghatjuk az összecsapást, egy győzelem esetén egyszer és mindenkorra leszakítanák magukról riválisukat az előző körben elvárható sikerre szert tevő varsányiak, amennyiben viszont a döntetlennel melegítő hazaiak tudnának nyerni, egyúttal visszatérnének az esélyeik a dobogó legalsó fokát illetően. Joggal megállapítható, hogy érdekes meccsnek nézünk elébe, előzetesen megtippelhetetlen, hogy melyik társulat örülhet majd a lefújáskor. Az tuti, hogy sokat nyomhat a latba az ismerősebb környezet, apait-anyait beleadva viszont kiküszöbölheti ezt az adalékot Báránkó Gábor elszánt csapata. Újra oda lyukadtunk tehát ki, hogy fölösleges jósolgatni, csupán az borítékolható, hogy igen csak meg fogják izzasztani egymást az érintettek, végül pedig lényeges bajnoki egységeket tehet zsebre az örvendő oldal.

Kazár KSE (8.)-Ecseg SE (10.)

A maga nemében ez a találkozó is érdekesnek tűnik, akár egy kifejezetten változatos birkózás is kibontakozhat a párharcból. Egyelőre finoman szólva sem lehet panasz a kazáriak ez idáig felvonultatott tavaszi szereplésére, a legutóbbi fordulóban zsinórban harmadik diadalukat tehették zsebre, evés közben jön meg az étvágy alapon pedig folytatnák menetelésüket. Úgy néz ki, összerakta csapatát a rutinos szakember, Koncsik László, még akár az ötödik helyre is odaérhet lelkes garnitúrája. A felvázoltakhoz persze biztosan lesz egy-két szavuk a nem feltartott kezekkel útra kelő látogatóknak, gyorsan kiköszörülné az előző körben rajta esett csorbát Moravcsik Ferenc együttese, bár hozzá kell tenni, vállalható vereségben volt érdekelt az éllovassal szemben alulmaradó gárda. A korábban egymás után háromszor nyerni tudó vendégek hamar visszatérnének az eredményesség ösvényére, sok múlik azonban azon, hogy éppen milyen felállásban, hány fővel tudnak csatasorba indulni, ez a tényező befolyásolhatja majd az eseményeket. A hazaiakat érezzük esélyesebbnek, amennyiben a mostanában bemutatott arcukat húzzák elő a cilinderből képesek lehetnek folytatni dicséretes hadjáratukat, érdemes lesz viszont résen lenniük.

2021. április 3. (szombat), 16.00:

Cserhát TSE Felsőtold (13.)-Karancsalja MSE (3.)

Ismét egy olyan párbaj következik felvezetőnkben, amelyre már főcímünkben is utaltunk, egyértelműen több sansszal szállhatnak ringbe a dobogós vendégek, egyelőre nehezen elképzelhető az a forgatókönyv, hogy éppen most vasárnap támadhatnak fel a bukdácsoló hazaiak. Kisebb talány lehet a tavaszt rosszul kezdő, ámbár legutóbbi két fellépésükön rendre nyerni tudó karancsaljaiak kapcsán, hogy esetleg nem estek-e ki a ritmusból az előző hétvégi szabadnapjuk miatt, valószínűleg azonban nemmel kel felelünk, ezúttal pedig ott folytatná a szezont Csicsman Tamás együttese, ahol abbahagyta. A házigazdák alsóházi csatákban elszenvedett, nem túl szívderítő vereségüket tudhatnak a hátuk mögött, a felvetés pedig jogos, miszerint mire mehetnek a mezőny egyik legjobbjával szemben, ha hozzájuk hasonló erősségű gárdákkal nem bírtak. Csak a saját pályájukba kapaszkodhatnak bele a felsőtoldiak, egyébként az esélytelenek nyugalmával viseltethetnek aktuális küldetésük iránt. A látogatók törekvése a napnál is világosabb, megtartanák a dobogó legalsó fokát, titkon pedig talán még a második hellyel is kacérkodnak, ahhoz azonban, hogy joggal álmodozhassanak, nem hibázhatnak, mellébeszélés nélkül kell bedarálniuk a nehéz menet előtt álló vendéglátókat.

Héhalom SE II (5.)-Ludányhalászi SE (15.)

Ezen találkozó előtt sem kell sokat teketóriáznunk, simának kinéző párbaj keretein belül mérhetik össze tudásukat a felek, még akkor is a héhalmiakat nevezhetjük meg esélyesként, ha tudjuk, hogy abszolút eltérő mutatókkal hangoltak a résztvevők. Az tuti, hogy önbizalommal telve veselkedhetnek neki soros erőpróbájuknak az őszi odavágón ellenfelüket már megtréfáló vendégek, egy körrel ezelőtt ugyanis szemszögéből már várva várt sikert tehetett zsebre a hosszú idő elteltével újra győzni képes sereghajtó. Ezúttal viszont más lesz a leányzó fekvése, ugyan a revánsban bízó hazaiak fájó betlit tudhatnak a hátuk mögött, jókora sansz mutatkozik arra, hogy a lehető leghamarabb helyrehozzák a szóban forgó fiaskót. Farkas Ferenc garnitúrája még a dobogó legalsó fokáról sem tett le, több botlás viszont nem fér bele, ha komolyan gondolja az éremszerzést a fiatalos armada. A ludányiak szemei előtt az a nemes ambíció lebeghet, hogy elkerüljenek az utolsó pozícióból, amennyiben pedig a múltkor látott énjükkel rukkolnak elő, később akár le is arathatják igyekezetük gyümölcsét. Ne menjünk azonban előre, ezúttal jókora bravúrra volna szükség ahhoz, hogy meglepjék határozottan acélosabbnak tetsző ellenfelüket a látogatók, minden adott lehet a házigazdák számára ahhoz, hogy győzzenek.

A Somos-Építők KC II-Cered VSE mérkőzést későbbi időpontra halasztották.

Szabadnap: Doboskút SK Nógrádsipek.

Next Post

A hétvége játékosa a Megyei III. osztályban: Budai Lajos

Triplával vezette győzelemre csapatát az Ecseget idegenben felülmúló Mátramindszent támadója. Szerkesztőségünk a tavaszi szezon során is fordulóról-fordulóra meg fogja választani a Megyei III. osztály adott hétvégéjének legfigyelemreméltóbb teljesítményét jegyző futballistáját. A legutóbbi körök után a keleti-csoportban éllovas Mátramindszent csatárára, Budai Lajosra voksoltunk, aki triplával vezette győzelemre az Ecseg otthonában négy-kettes […]
error: Content is protected !!