Négy találkozó maradt vasárnapra a keleti megye háromban

Gabi

Nem ismerne pardont a Mátramindszent, a Varsány és az Ipolytarnóc sem.

A szombaton lepergő mérkőzések után négy meccs van még hátra a keleti megye hármas szezon tizedik fordulójából. A Nógrádsipek-Ecseg párharcot elhalasztották. Lássuk, mire számítunk mi a soros csörtéket illetően!

Megyei III. osztály, Keleti-csoport, 10. forduló:

2020. október 18. (vasárnap), 15.00:

Kálló SE-Mátramindszent SE

Helyszín: Szirák.

Egyértelmű esélyesként kelhetnek útra a pazar szériában állomásozó, utoljára még a második körben pontokat veszítő, akkor ikszelő látogatók, a papírforma szerint nem hibázhatnak. Ehhez persze lesz egy-két szavuk a meglepetés reményében ringbe szálló házigazdáknak is, akik egy kiemelkedő skalpszerzéssel hívnák fel magukra a figyelmet. Jól sikerült fellépéseket tudhatnak maguk mögött a kállóiak, előbb szép skalpot gyűjtöttek, majd a közelmúltban idegenbeli presztízsmeccsen remiztek. Önbizalom terén tehát perpillanat jól festenek a vendéglátók, akik csupán amiatt bosszankodhatnak, hogy sok időre elveszítették a legutóbb piros lapot kapó egyik legjobbjukat. Ettől függetlenül biztosra vehető, hogy egy ezer fokon égő hazai brigád várja soros ellenfelét, nyilván tartogat egyet s mást tarsolyában a veszítenivaló nélkül kesztyűt húzó armada. A ‘mindszentieknek persze mit sem kell törődniük a másik oldallal, sejthetik, hogy nem egy délutáni kisasszonypartinak néznek elébe, vélhetően legjobb arcukkal kell majd előrukkolniuk ahhoz, hogy felülkerekedjenek vetélytársukon, kellő odafigyeléssel viszont nem botolhat meg Dancsok Roland együttese.

Varsány SE-Cered VSE

Egyértelmű esélyesként tekinthetünk a remek formában futballozó házigazdákra, minden adott lehet az immáron öt küldetés óta veretlen, minél fényesebb éremért iparkodó társulat számára ahhoz, hogy újabb strigulát húzzon idénybeli sikerei száma mellé. Ugyan a látogatók eredményes manőverrel hangoltak, nem eszik olyan forrón a kását, ezúttal ismét meg kell barátkozniuk azzal a szereppel, hogy finoman szólva sem nekik áll a zászló. Szóval fel van adva a lecke Radics István alakulatának, csak maximális fordulatszámon nehezíthetik meg ellenlábasuk dolgát a cerediek. A négy nyertes csörte után az előző körben nem mindennapi keretek között ikszelő hazaiak emlékezetes döntetlennel melegítettek, ne feledjük, kapusuk két büntetőt hárítva segítette fontos pontszerzéshez övéit. Nyilván nem a véletlen műve, hogy otthonukban hibátlan mérleggel rendelkeznek a hazaiak, a céljuk pedig a napnál is világosabb, vasárnap sem beszélnének mellé, sőt terveik szerint minél simább módon elintéznék riválisukat. Járna a kalapemelés a vendégeknek egy esetleges csínytevés kivitelezése esetén, úgy véljük, nem igazán van benne a pakliban egy meglepetés.

Ipolytarnóc SE-Ludányhalászi SE

Toronymagas favoritként jelölhetjük meg a másik oldalnál jóval magasztosabb ambíciókét harcoló, minél előkelőbb dobogós pozícióért igyekvő hazaiakat, akik bizony kötelező diadalnak vághatnak neki, csúnya blama volna egy esetleges botlás a részükről. A látogatók nincsenek jó passzban, az elmúlt hat fordulóban sok vereség mellé csupán egy árva döntetlent könyvelhettek el, egy kivételtől eltekintve pedig még csak gólt sem rúgtak. Nem a legjobb előjelekkel felvértezve ugorhatnak át tehát a szomszédba a ludányiak, akik leginkább abból meríthetnek erőt, hogy egy héttel ezelőtt kis híján feltartóztatták akkori riválisukat. Végül viszont mégis ismét csak a szimpatikus vesztes semmit sem érő szerepe maradt a vendégek számára, vélhetően most már nagyon ki van éhezve az egy ideje az alsóházban szerénykedő gárda. A ‘tarnóciak egy találatokban bővelkedő döntetlennel hangoltak, köszönhetően elsősorban saját maguknak, hiszen két büntetőt is képesek voltak elrontani. Minden érdemi tényező, így az ismerősebb környezet is a házigazdák sikerét vetíti előre, komoly kalapemeléssel illethetnénk a látogatókat, ha bármilyen formában képesek volnának egy váratlan végkifejletre.

Cserhát TSE Felsőtold-Héhalom SE II

Alapjáraton véve azt feltételezhetjük, ez a párbaj is abszolút beleillik a vasárnapra maradó meccsekre jellemző sormintába, a vendégek személyében adott egy jóval több sansszal felruházva ringbe szálló alakulat, ezzel szemben jókora meglepetésként kerülne be a köztudatba egy feltámadás az utóbbi időben bukdácsoló felsőtoldiak részéről. A házigazdák számára az első és legfontosabb lépés, hogy összejöjjenek legalább tizenegy fővel, az előző körben ugyanis létszámhiányos állapotban lépett pályára a mögöttünk hagyott öt küldetését egyaránt elbukó társaság. A vendéglátók az otthonuk által kölcsönözendő előnyökön kívül abban bízhatnak, hogy ismét az elmúlt hétvégén bemutatott elszánt arcukkal rukkolnak elő, ebben az esetben pedig okozhatnak kellemetlenségeket. A közelmúltban szomszédvári viaskodásban ikszelő héhalmiak kapcsán jókora talány, éppen milyen napot fognak ki, ez az adalék nagy mértékben befolyásolhatja majd a forgatókönyvet. Összességében úgy véljük, a látogatóknak állhat a zászló, érdemes lesz azonban résen lenniük, ha nem akarnak hoppon maradni a sikerre már kiéhezett másik oldallal szemben.

Doboskút SK Nógrádsipek-Ecseg SE-elhalasztva

A házigazdák pályájának használhatatlansága miatt későbbi időpontra tolták el a mérkőzés lejátszását.

Next Post

A megye egy vasárnapi eredményei

Öt mérkőzés maradt a hét utolsó napjára. Megyei I. osztály, 10. forduló, vasárnap: Építők KC-Szendehely FC 2-3 (2-1) Nőtincs SE-Berkenye SE 1-2 (1-1) Mátraterenye SE-Karancslapujtő KSE 2-2 (1-0) Érsekvadkert SE SE-Szécsény VSE 1-0 (1-0) Rimóc SE-Palotás SE 1-11 (0-5) Még szombaton játszották: Héhalom SE-Pásztó SK 1-2 Diósjenő SE-Mohora SE-elhalasztva
error: Content is protected !!