Négy pályán küzdhetnek szombaton a megye háromban

Gabi

A Nógrádsipek ellen tér vissza a Mátramindszent, Kazáron javítana a Karancsalja, újabb halasztást kért a Rétság.

A mostani hétvégén a tizenharmadik kört rendezik meg a megye háromban. Szombaton négy mérkőzésre kerül sor, valamennyi párbajt a keleti-csoportban hozzák tető alá. Eredetileg a Rétság-Romhány meccs is az említett napon lett volna, de a házigazdák kérésére elhalasztásra került az összecsapás. Lássuk, mire számítunk mi az aktuális csörték kapcsán!

Megyei III. osztály, Keleti-csoport, 13. forduló:

2020. november 7. (szombat), 13.30:

Mátramindszent SE (1.)-Doboskút SK Nógrádsipek (14.)

Egyértelmű esélyesként húzhatnak ismét kesztyűt a veretlen mérleggel éllovas házigazdák, akik csupán azért izgulhatnak kis mértékben, vajon milyen hatással volt rájuk kéthetes kényszerszünetük. Elővigyázatosságból vonta ki magát a forgalomból a legutóbbi fordulókban a listavezető, most viszont újult erővel veheti fel a küzdelmet Dancsok Roland elszánt legénysége. A látogatók ramaty lelkiállapotban, öt vereség után indulhatnak útra, nem túl veretes reményekkel, leginkább a tisztes helytállás lehet majd a mostanában nem sziporkázó társaság fő ambíciója. Valamiért nem megy a ‘sipekieknek, pedig nem így egyben közel voltak egy-egy jobb eredményhez, amitől rendre elmaradtak, egy körrel ezelőtt is nagy csatában maradtak alul egy élcsapat ellen. A számukra ismerős környezet által is támogatott házigazdák törekvései a napnál is világosabbak, mindenképpen csak a végső elsőségben gondolkodnak, ahhoz azonban, hogy le is arathassák igyekezetük gyümölcsét, ezúttal sem ismerhetnek pardont, sőt kellő odafigyeléssel akár egy simább diadalt is előhúzhatnak a cilinderből.

Kazár KSE (9.)-Karancsalja MSE (4.)

Alapjáraton véve ezen párbaj előtt is kijelenthetjük, hogy adott egy komoly favorit, a legutóbbi fellépésükön fájó pofont beszedő látogatók szemszögéből nem is igazán képzelhető el más eredmény, csak a győzelem. A hazaiak sima pofon után készülődhetnek, elsősorban amiatt bosszankodhattak a mögöttünk hagyott erőfelmérőjükön, hogy még meg sem voltak tizenegyen. A múltkori ütközetét egy darabig nyolc emberrel abszolváló kazáriak legfontosabb feladata, hogy ezúttal összeszedjenek tizenegy játékost, amennyiben pedig ez sikerült, elkezdhetnek morfondírozni azon, vajon milyen úton-módon állíthatnák meg az acélosabbnak tetsző másik oldalt. Ez az elképzelés finoman szólva sem tűnik egyszerűen megvalósítható küldetésnek, járna a kalapemelés a Koncsik-alakulatnak egy esetleges meglepetés kivitelezésekor. A karancsaljaiak pihenővel hangoltak, talán jól is jött a szusszanás az említett fiaskó után. Most újult lelkesedéssel várhatják a kezdősípszót a látogatók, hogy aztán így vagy úgy, de zsebre is tegyék a pontokat a magát otthonában vélhetően nem könnyedén adó riválissal szemben.

Somos-Építők KC II (10.)-Cserhát TSE Felsőtold (13.)

Bár a tabellára tekintve azt mondhatnánk, ki-ki meccsel van dolgunk, mégis úgy véljük, ebben a leosztásban több sansszal illethetjük a labda útjára indulása előtt a házigazdákat, saját pályájukon minden adott lehet számukra ahhoz, hogy felülkerekedjenek vetélytársukon. A somosiak három sikeresen megvívott csörte után az előző fordulóban úgy határoztak, nem állnak ki a Kálló ellen, így tálcán átnyújtották a pontokat. Most reális esély kínálkozok arra, hogy újabb bajnoki egységekkel gazdagodjon Ornyik Róbert brigádja, legjobb arcukra volna szükség a vendégeknek ahhoz, hogy ne üres kezekkel konstatálják a lefújást. A felsőtoldiak önbizalom tekintetében sokat érő győzelemmel melegítettek, a közelmúltban ugyanis hat vereséget követően voltak képesek ismét nyerni. Ki tudja, lehet ez a már várt diadal komoly impulzusokkal látta el a korábban bukdácsoló társaságot, az viszont tuti, most szombaton a legjobbjukra lesz szükség a vendégeknek. Szóval maradjunk annyiban, szerintünk a hazaiaknak áll a zászló, de kategorikusan azért nem szabad kijelenteni, hogy vesztőhelyre vezet a látogatók útja.

Karancskeszi KSE (15.)-Kálló SE (11.)

Harcos viaskodásra van kilátás, valószínűleg nem egy baráti kisasszonyparti keretein belül mérhetik össze tudását az egyaránt az alsóházhoz tartozó felek. Változatos heteket tudhatnak maguk mögött a gárdák, a bajnoki nyitány óta nyeretlenül ácsingózó házigazdák továbbra sem tudták átlépni saját árnyékukat, úgy tűnik, valami hibádzik a jó ideje sikerélmény nélkül vegetáló társulatnál. Most viszont reális esély kínálkozhat arra, hogy búcsút intsenek Canossa-járásuknak. A vendégek kéthetes szünet után fognak mérkőzést játszani, előbb ők nem mentek el kisorsolt ellenfelükhöz, majd ők maradtak hoppon. Kisebb kérdés tehát, ez a pihenő milyen hatással volt a kállóiakra, akik úgy vannak vele, ha az egész világ is összefog ellenük, mennek tovább és próbálnak pozitívabb képes festeni megítélésükről. Ezúttal egy abszolút háromesélyes birkózásban találkoznak a résztvevők, gyakorlatilag megjósolhatatlan, milyen végkifejlettel pereghet le a csörte. Az biztos, hogy az ismerősebb helyszín a ‘kesziek malmára hajthatja a vizet, az sem volna azonban ördögtől való cselekedet a harcos látogatók részéről, ha legyűrnék riválisukat. Kemény menetre számítunk, ahol kis dolgok dönthetnek.

Megyei III. osztály, Nyugati-csoport, 13. forduló:

Rétság VSE-Romhány SE-elhalasztva

A koronavírus által sújtott házigazdák egymás után második alkalommal kérvényezték a mérkőzés elhalasztását, amire zöld jelzést is kaptak, így egy későbbi időpontban játsszák majd le a meccset.

Next Post

Nyugati megye hármas játékos-tippelde

A Romhány SE középpályása, Kohári Zoltán mondta el várakozásait a tizenharmadik kör meccsei kapcsán. A következő hétvégén a tizenharmadik körrel folytatódik a nyugati megye három. A bajnokság során fordulóról-fordulóra jelentkezünk majd weboldalunkon egy rovattal, amelyben a résztvevő csapatok egy-egy erősségének számító játékosa tippel az aktuális mérkőzésekre. A közelgő meccsek előtt […]
error: Content is protected !!