Négy meccs maradt vasárnapra a keleti megye háromban

Gabi

A Héhalom tartalékcsapatával csap össze a Varsány, a Feláldozhatókhoz látogat az Ipolytarnóc, ismét otthonában fogadhatja ellenfelét az Ecseg, Ludányhalásziban nyerne a Magyargéc.

Szombaton négy mérkőzéssel vette kezdetét a tizenharmadik forduló a keleti megye háromban. A már lepergő meccsek mellett ugyanennyi párbaj maradt a hét utolsó napjára. Nézzük meg, mit várunk a találkozókkal kapcsolatban!

Megyei III. osztály, Keleti-csoport, 13. forduló:

2020. november 8. (vasárnap), 13.30:

Héhalom SE II (5.)-Varsány SE (3.)

Az aktuális forduló legkiemelkedőbbnek nevezhető mérkőzésen csaphatnak össze a gárdák, a tabella és az aktuális formák alapján rangadó vár a résztvevőkre. Mindkét brigád minél fényesebb éremben gondolkodik, szóval egyáltalán nem mindegy, milyen végkifejlettel pereg le ez az abszolút háromesélyesnek tetsző ütközet, fontos pontokat tehetne zsebre a győztes. Mindenképpen a házigazdák mellett szól az ismerősebb helyszín, ráadásul ugyancsak az ő malmukra hajthatja a vizet, hogy ezen a hétvégén már nem lép pályára a tartalékcsapattal komoly átfedésben álló ifjúsági együttesük. A látogatók két sima sikerrel hangoltak, a tervük pedig világos, ezúttal sem adnák alább egy minél jobb eredménynél. A varsányiak kapcsán megemlítendő, egyelőre kisebb talány, milyen hatással lesz majd rájuk, hogy nélkülözni kényszerülnek játékos-edzőjüket, ez a tényező is befolyásolhatja a csörtét. Összességében, ha egy hangyányival is, előzetesen több sanszot adnánk a hazaiak javára, az sem volna azonban eget verő fordulat a vendégek részéről, ha képesek volnának legyűrni közvetlen riválisukat, ehhez viszont egészen biztosan arra lesz szükség, hogy a lehető legjobb arcukat húzzák majd elő a cilinderből.

Feláldozhatók SE (Karancsság) (8.)-Ipolytarnóc SE (4.)

Ez a párosítás is tartogathat magában egyet s mást, a megérzésünk azt súgja, bizony nem adják majd olcsón a bőrüket a lelkes hazaiak, akik vélhetően apait-anyait beleadva keserítenék meg ellenfelük dolgát. Bár a vendégek a számok tükrében jelenleg csak a negyedik pozíciót foglalják el, ehhez az adathoz hozzá kell tenni, egyrészről még mindig nem kapták meg a Kálló elleni balhés meccs pontjait, másfelől pedig még van egy elhalasztott fellépésük, ahol szintén  jó helyzetből indulnak. Ezúttal ismét favoritként tekinthetünk a ‘tarnóciakra, gyorsan hozzá kell azonban tenni, semmiképpen nem mehetnek biztosra, egy kisebb kihagyás is elegendő lehet ahhoz, hogy megráncigálják a bajszukat. A házigazdák zakóval melegítettek, korábban viszont tanúbizonyságot tettek róla, hogy otthonukban bárki dolgát megnehezíthetik, és bizony ezúttal is csínytevésre készül az újonc. A perpillanat masszív középcsapatként jellemezhető karancsságiak joggal támaszkodnának a számukra ismerős környezetbe, maximális fordulatszámon pörögve pedig okozhatnak is kellemetlenségeket az összességében acélosabbnak tetsző látogatóknak, akik céljaik megvalósítása érdekében nem hibázhatnának.

Ludányhalászi SE (16.)-Magyargéci Zöld Sasok SE (6.)

A papírforma szerint egyértelmű esélyesként tekinthetünk a tabellán előrébb fellelhető társulatra, nevezetesen a sima diadalt maguk mögött tudó ‘géciekre, akik ezúttal egy elvárható sikerrel folytatnák felzárkózásukat a mezőny legelejéhez. Reálisan nézve megállapítható, mindenképpen illene nyerniük a a másik oldalnál acélosabbnak kinéző vendégeknek, főnixmadárszerű feltámadással érne fel az önbizalom tekintetében ramatyul kinéző ludányiak részéről, ha kilenc nyeretlen küldetés aztán éppen most intenének búcsút ramaty sorozatuknak. Az egy körrel ezelőtt egy fővel kevesebben kiálló, tíz gólt beszedő hazaiaknak alaposan össze kell kapniuk magukat ahhoz, hogy megnehezítsék ellenlábasuk dolgát, nagyon ráférne már egy örömködés az egyre komolyabb szakadékba alászálló társulatra. Mostani erőpróbájukon csupán a saját pályájukba kapaszkodhatnak a házigazdák, ezt a tényezőt viszont valószínűleg képesek lesznek kiküszöbölni a látogatók, akik még nem tettek le róla, hogy előkelőbb pozíciókért viaskodjanak majd a folytatásban, ehhez viszont mostani kiruccanásukon is mellébeszélés nélkül kellene győzedelmeskedniük.

Ecseg SE (12.)-Cered VSE (9.)

Késhegyekre menő csatározásban dönthetik el az érdemi kérdéseket a felek, mivel egyik társaság megy a szomszédba egy kis keménységért, jogos lehet az a várakozás, miszerint igazi ki-ki meccsel van dolgunk, ahol nüanszok határozhatják meg, melyik alakulat vigadhat a lefújáskor. Külön pikantériát kölcsönöz a találkozónak az a tény, miszerint az előző három körben rendre kikapó ecsegiek ezzel a párharcukkal térhetnek vissza otthonukban, mintegy negyedévet felölelő időszak zárnak le, ne feledjük, még augusztus elején egy balhés keretek között félbeszakadó mérkőzés után öt otthoni fellépésétől eltiltották a döntés következtében albérletbe vonuló gárdát. Mérget vehetünk rá, éppen az imént említett tényezőből kifolyólag egy ezer fokon égő riválissal lesz dolguk az egyébként kiütéses győzelemmel melegítő, legutóbb tíz alkalommal betaláló ceredieknek, akik így vagy úgy, de lebirkóznák vetélytársukat. A három vesztes csörtével hangoló nincsenek túl jó szériában, rájuk is férne már egy lelkifröccs, ki tudja, lehet éppen most mászik ki a gödörből Moravcsik Ferenc legénysége. Maradjunk tehát annyiban, a szó szoros értelmében bármivel előrukkolhat ez a párosítás, csupán az borítékolható, férfias küzdelemben lesznek érdekeltek a hasonló erősségűnek kinéző csapatok.

Next Post

Újabb meccset húzott be a Berkenye

Hat gólt szerezve intézte el az Építőket Mohácsi László csapata. Szombaton az Építőket fogadta a Berkenye a megye egyes mezőny tizenkettedik körében. A házigazdák számítottak egyértelmű esélyesnek, ezt a sejtést pedig még inkább erősítette, hogy edzőjükkel a kapuban, több hiányzóval szálltak ringbe a nehézségek ellenére sem halasztgató salgótarjániak. A negatív […]
error: Content is protected !!