Remek diadalt aratott a Nagyoroszi

Gabi

A Tereske bánta a házigazdák parádés feltámadását.

A mögöttünk hagyott hétvégén Nagyoroszira volt hivatalos a Tereske a nyugati megye háromban. A vendégek számítottak a tizenötödik körben esedékes párbaj egyértelmű favoritjának, a másik oldalnak nem igazán ment mostanában.

Esélyeshez méltó módon kezdtek a látogatók, tizenkét perc elteltével már kettővel vezettek. Nem adták azonban föl a házigazdák, az első félidő derekán szépítettek. Ezt követően is becsülettel harcolt Garazsi József legénysége, majd ugyan a szünethez közeledvén nőtt a csapatok közötti különbség, még éppen a pihenő előtt visszajöttek a meccsbe a hazaiak.

A második felvonásban aztán valahonnét eddig eléggé rejtegetett erőtartalékokat húzták elő a cilinderből a nagyorosziak, egyenlítettek, majd mentek tovább, a duplázó Pintér révén pedig fordítottak is a hetvenedik minutumban. Ekkor már képtelenek voltak válaszolni a tereskeiek, sőt ellenfelük az utolsó negyedórához érvén egy újabb szerzett találattal végleg lezárta a csörtét. Öt-hármas arányban diadalmaskodtak a remek skalpot gyűjtő vendéglátók, jár a kalapemelés a megtáltosodó alakulatnak.

Megyei III. osztály, Nyugati-csoport, 15. forduló:

Nagyoroszi HBB SE-Tereske KSE 5-3 (2-3)

Vezette: Szakal T. (Béres K., Urbán V.)

Nagyoroszi HBB SE: Brinyiczki – Sarnyai, Makrai (Bander, 82.), Garazsi D. (Jónás R., 66.), Kovács P. – Kupecz N., Pál L., Kupecz K., Horváth K. – Pintér (Vasas, 71.), Vig. Edző: Garazsi József.

Tereske KSE: Candidó – Sinkó (Kosik Zs., 72.), Kosik E., Vas, Dohány (Kiss D., 46.) – Babicz, Váró, Koczka, Bacsa (Mészáros, 60.) – Kőrös, Dóbiás P. Játékos-edző: Babicz András.

Sárga lap: Kupecz N.

Gól: Pál L. (20.), Kupecz N. (45.), Pintér (55., 70.), Kupecz K. (75.), ill. Babicz (8.), Váró (12.), Dóbiás P. (40.)

Jók: az egész csapat, ill. senki

Garazsi József: – Megint volt, akik nem tudtak eljönni, csak három cserénk volt, de most ebben a szezonban először tényleg úgy működtek együtt a pályán lévők, mint egy igazi csapat. Gyorsan kétgólos hátrányba kerültünk, ezt mondtam magamban, ez szép lesz… Aztán szépítettünk, majd három-egyre vezettek a tereskeiek. Megint feljöttünk, majd a második félidőt is rengeteg helyzettel folytattuk. Ezt látni kellene, mennyi lehetőséget szoktunk elpuskázni. Egy darabig megint sok ziccerünk volt, amivel nem mentünk semmire, ahogy az előző fordulókban. Most hasonló volt a szituáció, de legalább sikerült ötöt értékesítenünk. Ami érdekes, hogy nem is a legnagyobbakat, volt benne szerencsés gól is, de a focihoz szerencse kell. Azt szokták mondani, a gólt és a győzelmet nem kell megmagyarázni. Egy jó ellenfelet sikerült legyőznünk, csapatként működve, egy sportszerű mérkőzésen. Dicséret az egész csapatnak és gratuláció! Végre kijött a lépés! A játékvezetéssel nem volt probléma. Nem azért mondom, mert megnyertünk, de szerintem mindkét félnek megfelelt a bíráskodás. Viccen kívül, rég láttam ilyen normális játékvezetést, ami ezúttal volt. Szegény embert az ág is húzza, Kovács Petinek eltört a jobb kezében egy csont. A huszadik percben történt az eset, mégis végigjátszotta a meccset, nem is szólt, aztán ment a sürgősségire. Szóval ismét egy ember mínusz. Tavasszal ezzel valamit csinálni kell, mert az nem jó, hogy mindig remegni kell, hogy hányan leszünk. Ez lesz egyszerű, de valahogy meg kell majd oldani. A hátralévő egy mérkőzésünket mindenképpen lejátsszuk. Elég jó szezont fut a Romhány, szóval nem lesz könnyű. Még rendes kerettel sem lenne az, nemhogy így, sok hiányzóval. Mi azonban nem akarunk halasztani. Valószínűleg tavasszal a szövetség fogja kijelölni a meccsek új időpontjait, szerintem lesznek hétközi alkalmak is, azt pedig nem hiszem, hogy akkor jobban megfelelne nekik majd egy szerdai időpont, mint a mostani szombat. Ezért is szeretnénk most pályára lépni.

Babicz András: Kedves Cecília! Jelentem, csapatom két hete folyamatosan betartja az önök által kért másfél méteres távolságot, sajnos ez ahhoz vezetett, hogy két meccsen kaptunk annyi gólt, mint előtte tizenegyen, de fő az egészség. Kérném a szabály eltörlését, mert Tereskén ezt nagyon szigorúan betartják a játékosok! Komolyra fordítva a szót, sajnos nagyon jól látszik, hogy nem bírjuk el, ha kiesik a kezdőből három-négy ember. Tudtuk, hogy tartalékosan leszünk, de mi azt az utat választottuk, hogy lejátsszuk a mérkőzéseinket, nem halasztgatunk mindenféle indokkal. Ez most súlyos pontokba került, de a lelkiismeretünk legalább tiszta. Gratulálok a hazaiaknak, megérdemelten tartották itthon a három pontot!

A bajnokság aktuális állása:

Next Post

Nem kegyelmezett a Patak

Kilenc góllal intézték el a Legéndet az őszi idényt veretlenül befejező hazaiak. Múlt hétvégén a Legéndet fogadta a Patak a nyugati megye háromban. Nem sok kérdés volt a tizenötödik fordulóban lepergő mérkőzést előtt, leginkább az, hogy hány góllal nyernek a házigazdák. Be is igazolódtak az előzetes sejtések, a nyitónegyedórát átlépvén […]
error: Content is protected !!