Megszólal a hároméves eltiltással sújtott Kovács Dániel

Gabi

A megye háromban szereplő Erdőkürt játékosa utólag már nem hagyná, hogy elvigye őt a meccs heve.

Haladjunk kronológiai sorrendben. Még 2019 május 18-án játszották le a nyugati megye háromban megrendezésre kerülő, három-kettes hazai sikerrel záruló Romhány SE-Erdőkürt SK mérkőzést, ahol a vendégeket erősítő Kovács Dániel a 73. percben piros lapot kapott, mert a jegyzőkönyvben foglaltak szerint, hátulról oldalba lökte és trágár szavakkal illette a játékvezetőt. Az eset után rendőrségi feljelentés is történt, így jó darabig nem járhatott el az MLSZ Nógrád Megyei Igazgatóságának Fegyelmi Bizottsága. Aztán az imént említett procedúra az előző év végén lezárult, majd a december 5-én kiadott hivatalos értesítőben ismertetésre került, hogy Kovács Dánielt egészen 2022. május 18-ig minden labdarúgással kapcsolatos tevékenységtől eltiltották. Nem nehéz kiszámolni, három évet kell kihagynia a megbüntetett focistának. Bár már korábban is szerettünk volna kapcsolatba lépni huszonhárom esztendős riportalanyunkkal, ez végül a napokban sikerült, a vele készített interjút pedig most már olvasóink is szemügyre vehetik az alábbiakban.

– Hogyan emlékszik vissza az ominózus mérkőzésen történtekre?

– Nem volt szoros a meccs, ennek ellenére parázs volt – kezdte Kovács Dániel. Egy tizenhatoson belül elszenvedett szabálytalanságból robbant ki az esemény, illetve a korábbi mérkőzések rossz ítéleteiből. Egy nagy fault után vitt tovább a lendület, majd miután elestem, rögtön fel is keltem egy térdre történő becsúszásból, de a síp néma maradt. Azt mondta a sporttárs, azért nem fújt, mert hamar felugrottam. Ezt követően nézett rám, majd futottam felé, és ahogy vitt a lendület, nem tudtam megállni, sajnos közben pedig a csapattársam is a háta mögé ért, és abból lett az a bizonyos könyöklés. Amit ezáltal nem is tőlem kapott, hanem a mögötte érkező játékostól.

– A játékvezető végül is azt írta be a jegyzőkönyvbe, hogy ön könyökölte le őt?

– Igen, illetve, hogy háttal állt, és úgy könyököltem őt mellkasba. Ami biztos, szemben állt, aztán összeért a mellkasunk. Ennyi!

– Mi történt ezután?

– Szócsata és csoportos összegyűlés, semmi tettlegesség, majd ment tovább a játék.

– Mi játszódott le önben, amikor olvasta a jegyzőkönyvet?

– Az ideiglenes jegyzőkönyvbe nem azok voltak írva, amik később utána, illetve amiket hallottunk. A meccs után szövegelésért került rögzítésre a piros lap, majd később megverésről és testi sértéstől volt szó, rendőrségi ügy is lett belőle. Vasárnap még volt egy “A” verzió, aztán született egy “B”. Őszintén, maga a jegyzőkönyv nem lepett meg, de a hároméves eltiltás igen.

– Mi a véleménye az eltiltás mértékéről?

– Eltúlzottnak tartom! Aláírtam volna még fél- vagy egy évet, de mivel a játékvezető kikerekítette a sztorit, így az ő története alapján döntött az MLSZ, nem a valóság szerint. Ezért kaphattam ilyen büntetést.

– Nem fordult meg a fejében, hogy fellebbezzen?

– De, csak a fellebbezési levél sajnos nem érkezett be.

– Hogyhogy?

– Nem tudom, valahol elkallódott.

– Mi lett a rendőrségi ügyből?

– Pénzbírság.

– Utólag valamit másképpen csinálna?

– Persze, már nem tennék semmit, nem hagynám, hogy elvigyen a meccs heve.

– Mennyire hiányzik a foci?

– Kiskorom óta a labda körül forog a világ. Mikor Budapesten játszottam, heti öt edzésem volt, plusz hétvégén bajnoki. Mindennap vidáman utaztam száz kilométereket, hogy edzhessek és játszhassak a hétvégéken.

– 2022-ben visszatér?

– Magamat ismerve, azt mondanám, hogy igen, de ki tudja még, addig mi lesz.

Next Post

Nagyon sok alacsonyabb osztályú gárda hangolt gyakorló meccsel

Újabb felnőttcsapattal bánt el BSE U19, megye kettes ellenfelet tréfált meg a Karancsalja, a Legénd és a Mátramindszent. Az előző hétvégén rengeteg alacsonyabb osztályú csapat vívott ilyen-olyan edzőmérkőzést, mint az alábbiakban látható, igen változatos végkifejletekkel. A Bánk a Pest megyei Sződöt múlta felül, a BSE U19 ezúttal a Szügyöt fricskázta […]
error: Content is protected !!