,,Meg kell térülnie a befektetett munkának!”

Gabi

A nyugati megye hármas mezőnyben bronzérmes pozícióban telelő Romhány edzője, Seres István tavasszal is stabil szereplést vár csapatától.

Eredményes őszi idényt tudhat a háta mögött a nyugati megye hármas mezőny harmadik helyét elfoglaló Romhány, nem a véletlen műve a jelenleg birtokolt dobogós pozíció. Az ez idáig kilenc győzelmet, egy döntetlent, illetve két vereséget feljegyző társaság eddigi szereplése kapcsán Seres István edzőt kérdeztük.

– Előzetesen megfordult a fejében, hogy ilyen előkelő helyen tölthetik a telet?

– A bajnokság végére elég átláthatatlan helyzet alakult ki – mondta Seres István. Az elején nem gondoltunk rá, hogy ez a helyzet előállhat. Sajnálatos módon bekövetkezett! Az egészség a legfontosabb persze, és ezt folyamatosan szem előtt kell tartani. A szereplésünk számomra nem meglepő. Már az előző szezonban látszottak jelek, amik erre engedtek következtetni. Persze több fejben rendezni kellett és kell folyamatosan a dolgokat. A külső behatásokat is helyén kell kezelni. Nagyban befolyásolja az is, hogy össze tudunk jönni közös gyakorlásokra elfogadható létszámmal. Megértettük azt, hogy csak is egy irányba haladva juthatunk előre, összetartva. A lassú építkezés úgy tűnik eredményekben is megmutatkozott, még ha a bajnokság eleje nehezen is indult.

– Két hasonlóan élcsapattal szemben szenvedtek rövid időn belül két vereséget, azóta pedig nem is kaptak többször ki. Az említett mérkőzéseken az volt a realitás?

– A mezőnyben több hasonló képességű csapat van. A két vereségünk még elfogadható, mert a bajnokság azon szakaszában ellenfeleink jobb formában voltak. Az első vereségünk oka a fejben való szétesés volt. Talán túlzó volt a számszerű eredmény a Bernece javára. A második fiaskó a teljes védelem elvesztése után történt a mérkőzés utolsó tíz percében Dejtáron. Három védőt sérülés miatt cseréltünk, amit nem bírt el a csapat. Sajnos egyikük csak a szezon végén térhetett vissza óvatos körülmények között. Tehát tanultunk a két meccsből, biztosan állítom.

– Egyénileg mely játékosa teljesítményét tudná kiváltképp kiemelni?

– Nehéz kérdés. A képességek alapján véleményem szerint jól teljesített mindenki, bár kellett noszogatni néhányukat. Viszont ettől többet is ki tudnánk hozni magunkból a megfelelően elvégzett munkával. Azon dolgozunk, hogy ez megvalósulhasson.

– Személy szerint mi a véleménye az utóbbi évek után igen komoly létszámot felvonultató pontvadászatról?

– Már a csoportbeosztások után látszott, hogy erős mezőnybe kerültünk. Több gárda nyugodtan elindulhatott volna egy osztállyal feljebb. Mivel nem tette, így ez a bajnokság szikrázó mérkőzéseket hoz magával. A bajnokság végkimenetele izgalmas lesz az utolsó sípszóig. A dobogóért nagy lesz a tülekedés. A nagy létszámnak köszönhetően tizenhat forduló igazi ritkaság a megyénkben. Persze az ősz rövidebbre sikeredett. Látjuk a megye egyben, nem is beszélve a megye kettőről. A tavasz meg már már túlzó, hiszen nekünk húsz mérkőzést kell lejátszani, ami komoly küzdelemsorozatokban is igazi erőpróbát állít a csapatoknak.

– Vajon kik lehetnek majd a végsőkig harcban az első helyért?

– Konkrét nevet nem mondanék, mert sok van még hátra. Az első hely és a dobogó négy-öt csapat között dőlhet el, amennyiben nem történik valami nagy változás. Nézzük a tabellát, bár egy kicsit csalóka, de nem annyira, hogy ne lehessen következtetni belőle.

– Terveznek felkészülést a téli pihenő után?

– A téli szünet csendesen zajlott. Járunk átmozgatni magunkat, hetente egyszer. Az idő szorít, hiszen február 6-án kezdenünk kell az elmaradt mérkőzések miatt.

– Mit gondol erről a nem szokványos időpontról?

– Korai és szokatlan. Az év végi csúszás nagyon sokba fog kerülni szinte mindenkinek!

– Várható valamilyen változás a játékoskeretben?

– Nagy mozgás nem lesz. Távozóról még nem értesültem. Érkezőt szemeltem ki, de ez ilyenkor nagyon nehéz. Viszont várjuk ki a végét.

– Mire számít tavasszal?

– Egységes csapatot és stabil szereplést. Meg kell térülnie a befektetett munkának! Remélem, mindenki alárendeli magát a csapatnak és elvégzi a rábízott feladatot, akkor történjék bármi, elégedettek lehetünk!

– Rendelkeznek ifjúsági együttessel. Lát rá reális esélyt, hogy belátható időn belül osztályt váltson a felnőtt?

– A következő szezonnak reményeink szerint a Bozsik-programban is nevezni szeretnénk. Az ifjúsági csapatot szeretnénk mint létszámban, mint minőségben javítani, bár igen fiatalok még. A magasabb osztály lehet cél, viszont ahhoz a labdarúgó szövetség által nyújtott dolgok is szempont. Gondolok itt a megye kettőben tapasztalható alacsony létszámra, illetve a nagy távolságokra.

Next Post

Így győzte le a Héhalmot az SBTC

Videós összefoglaló az NB III-as salgótarjániak ötgólos győzelméről. Szöveges formában már beszámoltunk róla, hogy öt-nullás sikert aratott ez évi első edzőmérkőzésén az NB III Keleti-csoportjában szereplő SBTC. A megye egyes Héhalmot felülmúló házigazdák a szünet előtt Tarlósi Milán és Csáki révén találtak be, míg a második etapban a duplázó Bata […]
error: Content is protected !!