Már nincs veretlen csapat a nyugati megye háromban

Gabi

Elverte az őszi bajnokot a Kétbodony, simán nyert az Érsekvadkert II, megküzdött a pontokért a Hont, remek diadalt aratott a Legénd, szép győzelmet ért el az Erdőkürt, ismét örülhetett a Nézsa, idegenben gyűjtött pontokat a Felsőpetény.

Az előző hétvégén a tizennegyedik kört is letudták a nyugati megye háromban. Az aktuális találkozókon a Kétbodony két vállra fektette a korábban veretlen őszi bajnok Patakot, az Érsekvadkert kettő elbánt a Becskével, a Hont legyűrte a Tereskét, a Legénd szép diadalra tett szert az Ipolyszöggel szemben, az Erdőkürt megtréfálta a Romhányt, a Nézsa nyert Ősagárdon, a Felsőpetény pedig bevette Rétságot. Lássuk a részleteket!

Megyei III. osztály, Nyugati-csoport, 14. forduló:

Patak SE-Kétbodony SE 0-3 (0-3)

Vezette: Urbán V. (Makovinyi Z., Makovinyi R.)

Patak SE: Pincze – Fritz, Simó, Mócsány, Horváth B. (Molnár M., 46.) – Csabai (Szeneci, 78.), Paulicsek, Várhegyi (Faludi, 71.), Varga O. – Kutnyik (Szabó L., 46.)(Szabó Z., 59.), Bogdány. Edző: Bella Sándor.

Kétbodony SE: Miklián – Majoros, Filiczki, Szorcsik, Farkas – Tomis (Németh, 71.), Kelemen G. (Simon G., 59.), Bartyik, Tóth J. (Riczu, 75.) – Kovács R. (Melo, 71.), Bencsik (Muszta, 78.). Edző: Baráth Péter.

Sárga lap: Majoros, Kelemen G., Németh

Gól: Kovács R. (12., 40.), Bencsik (33.)

Jók: senki, ill. az egész csapat

Bella Sándor: – Szerettünk volna győzelemmel búcsúzni erre az évre a hazai pályától, sajnos nem sikerült, a kétbodonyiak teljesen megérdemelten vitték el a három pontot! Az elmúlt két fordulóban képtelenek vagyunk kellően felpörögni, hiányzik az a plusz, ami korábban eredményessé tette a csapatot. A szünetben kénytelen voltam belenyúlni a csapat szerkezetébe, de ez is csak annyira volt jó, hogy a második félidőben szinte végig a vendégtérfélen volt a labda, és semmi több! Sok hibával játszunk, sok labdát eladunk, és ez nem a mi játékunknak kedvez. Vesztesként nem tehetek mást, mint gratulálni a Kétbodony megérdemelt győzelméhez és további sok sikert kívánok nekik!

Baráth Péter: – Két jól felkészült csapat kezdte a mérkőzést. Megbeszéltük a fiúkkal, hogy két emberfogóval megpróbáljuk megfogni az ellenfél két gyors csatárát. Ez szerintem nagyon jól sikerült, a három védőnk mellé volt két beállósunk, amivel annyira megzavartuk a hazaiakat, hogy elég sok előrevágott labdákból ziccerekbe is tudtunk kerülni. Párat kihagytunk, viszont háromszor azért be tudtunk találni az első félidőben, a Pataknak pedig szinte helyzete sem volt, szerintem nagyon meglepődtek rajta, hogy mennyire határozottan játszottunk, természetesen sportszerű keretek között. A szünet után levitték egyik támadójukat a házigazdák, de a második játékrészben sem volt nekik helyzetük, bár mindkét csapat küzdött-hajtott, több gól már nem esett, végül pedig nagyon jó eredményt tudtunk elérni a bajnokesélyes első helyezett ellen.

Érsekvadkert SE II-KSE Becske 5-1 (3-0)

Vezette: Trubin B. (Béres K., Berta I.)

Érsekvadkert SE II: Partos – Varga V., Hustyava, Csejk (Dávid M., 53.), Farkas – Pap, Gubik (Beluczki, 59.), Pádár, Mácsik – Sipos, Szabó L. Játékos-edző: Gubik Ákos.

KSE Becske: Rubik – Hári, Gangl, Proksza, Tamaskovics – Takács K. (Mihály Z., 46.), ifj. Jele, Molnár, Tóth B. – Takács J., Kosik. Edző: id. Jele Tibor.

Sárga lap: Szabó L., ill. Proksza

Gól: Gubik (18., 20.), Pap (42.), Sipos (48.), Mácsik (84.), ill. Kosik (79.)

Jók: az egész csapat, ill. senki

Gubik Ákos: – Az első tizenöt percben bennmaradtunk az öltözőben, nem igazán találtuk magunkat, pontatlanul játszottunk, a passz sem ment, inkább az ellenfél veszélyeztetett. Aztán jött egy gól, ami picit megnyugtatta a csapatot, már fegyelmezetten tudtunk játszani, megnyugodtunk. Aztán gyorsan jött a második is, onnantól kezdve pedig átvettük az irányítást, magabiztos játékkal fordultunk a második félidőre, ebben a játékrészben pedig már ment minden. Azért itt is-ott is voltak helyzetek, de szerencsére nekünk sikerült inkább találatokat elérnünk, szerintem megérdemelten nyertünk.

id. Jele Tibor: – Gratulálok a hazaiaknak, ilyen arányban is megérdemelten nyertek. A héten találkoztam Dévényi Tibi bácsival, kértem a segítségét, három kívánság helyett, csak egyet teljesítsen nekem, ezeréves csapatomat csinálja vissza 999 évre. Ezt teljesítette, de meccs előtt jöttem rá, hogy még egyet kellett volna kívánnom, minőséget! Fiaimnak üzenem, hogy fel a fejjel, mert ettől nincs lejjebb!

Szondy SE Hont-Tereske KSE 3-2 (1-2)

Vezette: Boda V. (Szász K., Szakal T.)

Szondy SE Hont: Brinyiczki – Miklósi, Kupecz K., Majer, Garazsi D. (Ruzsa, 46.), Makrai – Kupecz N. (Kovács P., 85.), Pál L., Vig (Vasas, 76.), Bander – Oláh Á. Edző: Garazsi József.

Tereske KSE: Candidó – Sinkó, Váró, Kosik E., Ocsenász (Mészáros, 88.) – Kiss G., Babicz, Vas, Koczka – Adi (Oláh L., 63.), Dóbiás P. Edző: Kiss Balázs.

Sárga lap: Bander, Kupecz N., ill. Kosik E., Vas

Gól: Vas (40., öngól), Ruzsa (64.), Miklósi (76.), ill. Dóbiás P. (38., 44.)

Jók: az egész csapat, ill. senki

Garazsi József: – Azzal szeretném kezdeni, hogy csalódást kell okoznom a tereskei olvasóknak, mivel miután a bíró könnyen befújt egy tizenegyest a javukra, amivel kettő-egyes vezetésre tettek szert, kicsit reklamáltam a játékvezetőnél, ők pedig átszóltak a kispadunkra, hogy nyilatkozzam le, ők pedig majd elolvassák… Gondolom, alig várják már, most viszont nem leszek annyira bőbeszédű, mint szoktam! Gratulálok a vendégeknek, mert van egy jó csapatuk, de mi jobbak voltunk és egy góllal nyertünk! Ez az eredmény egyébként hízelgő rájuk nézve, mert négy-öt ziccert kihagytunk! Szerintem ebben a szezonban még nem láttam ilyen összeszedettnek a társaságot és volt három cserénk is, akik jól szálltak be a meccsbe, borsosberényi új igazolásunk az első mérkőzésén győztesgólt szerzett!

Kiss Balázs: – Nagyon sajnáljuk a történteket, nem számítottunk erre, de a Hont szerintem jobban meg akarta nyerni ezt a meccset, mint mi. Nem tudjuk, hogy mi a hullámvölgy oka, előbb leikszeltünk az első helyezettel, majd kikaptunk egy olyan csapattól, melynek a forduló előtt ugyanannyi pontja volt. Egyébként jó játékvezetés mellett szenvedtünk vereséget. További sok sikert a Hontnak és várjuk Garazsi úr ötoldalas nyilatkozatát.

Legéndi SE-Ipolyszögi SE 2-1 (1-0)

Vezette: Keresztes L. (Korbely Zs., Moldován P.)

Legéndi SE: Kalla – Tóth K., Durucz, Koczkár, Moravetz (Bogdán, 49.) – Nyúl (Néma, 76.), Virág, Dohány (Fazekas, 59.), Füle – Franyó, Molnár (Radics K., 68.)(Kovács K., 81.). Edző: Bujnyik János.

Ipolyszögi SE: Ivanics – Bognár, Tóth J., Sági, Tóth G. – Bache, Maglódi, Nagy Á., Kovács I. – Jakus, ifj. Trepinszki. Játékos-edző: Takács Gergely.

Sárga lap: Radics K.

Gól: Molnár (6.), Füle (84.), ill. Nagy Á. (74.)

Jók: az egész csapat, ill. senki

Bujnyik János: – Az elejétől fogva irányítottuk a mérkőzést, rögtön rúgtunk is egy gólt. Ekkor azt gondoltam, nagyon sima meccs lesz, de ezután kihagytunk megszámolhatatlan helyzetet, ami később persze megbosszulta magát. Ezt követően nagy szerencsénkre büntetőt hibáztak a vendégek, emellett pedig elpuskáztak két ziccert, a végén pedig mi rúgtunk még egy gólt, amivel megnyertük a találkozót. Jól játszottunk, de nagyon sok lehetőséget elrontottunk, a tizenhatosig eljutunk, ott viszont megáll a tudomány, öt méternél pedig végképp. Nagyon ügyes ellenfél volt az Ipolyszög, vannak jó játékosaik, nem véletlenül állnak ott, ahol, de Fortuna kicsit mellénk állt. Gratulálok a csapatnak, mert győztünk, ezt pedig nem szokták megmagyarázni. A sporik előtt le a kalappal, nagyon jól vezették a mérkőzést. 

Takács Gergely: – Sajnos ismételten meghatározó játékosok hiányoztak a rendelkezésre álló keretből, akiket megint nem sikerült megfelelően pótolnunk. A hazaiak lelkesedésben felülmúltak bennünket és megérdemelten szerezték meg a három pontot. Játékvezetői szempontból könnyű és sportszerű mérkőzés volt.

Erdőkürt SK-Romhány SE 3-1 (1-0)

Vezette: Nagy S. (Szűcs M., Sáfrány Sz.)

Erdőkürt SK: Tóth B. – Czeba, Horváth Z., Hegedűs, Makó – Radics, Oravecz, Darázs, Nánai – Szlavkovszki R., Futó. Játékos-edző: Hegedűs Gábor.

Romhány SE: Nagy R. (Seres I., 65.) – Seres M., Hornyák (Boros, 49.), Majer, Bóta – Máthé (Tessedik, 49.), Jávor, Kohári, Berta (Nagy B., 44.) – Paróczi, Varga B. Játékos-edző: Seres István.

Sárga lap: Makó, Nánai, ill. Nagy R.

Piros lap: Szlavkovszki R. (65. Erdőkürt SK)

Gól: Szlavkovszki R. (3.), Futó (53.), Oravecz (58.), ill. Varga B. (83.)

Jók: az egész csapat, ill. senki

Hegedűs Gábor: – Sima győzelemnek tűnhet, de nem volt az. Jól játszott a Romhány, de a múlt héttel ellentétben, most mi rúgtuk a gólokat. A vendégek kapusának mielőbbi felépülést kívánunk! Sajnos volt egy összecsúszás a büntetőterületen belül, melyből a sérülés lett. A mi játékosunkat két sárga lapos figyelmeztetéssel kiállította a játékvezető a mérkőzés harmadában, de a győzelmünk így sem forgott veszélyben. További sok sikert a bajnokságban a Romhánynak, és köszönjük a maguk utáni takarítást az öltözőben, szimpatikus hozzáállás!

Seres István: – A szívem azt diktálja, bőven volna mit mondanom, de az eszem mást mond. Az első félidőben bekapott gyors gól után uraltuk a játékrészt és ajtó- ablak helyzeteket hagytunk ki, ahogyan szoktuk. A második félidőben négy, kényszerű sérülés miatti csere után elfogytunk. A végét még meghajtottuk, de büntetőt hibáztunk, majd egy másikat belőttünk. Hiába kerültünk emberelőnybe, már nem volt elég egy esetleges mentésre. Viszont tartom a véleményem, hogy ezt csak komoly szándékkal lehet eredményesen csinálni…

Ősagárd LK-Nézsa SE 1-4 (0-2)

Vezette: Varga P. (Berki A.)

Ősagárd LK: Kapuszta – Tóth P., Hauzman, Leányvári, Farkas – Janecska, Kraft, Holecz, Hártó (Virág, 58.) – Balogh, Kuska. Edző: Gyuricza Zoltán.

Nézsa SE: Rapavi – Bacsa, Lestyán Bence, Nándori, Havjár – Garai (Jópeti, 52.), Mészáros M., Mészáros R., Fűrész – Lestyán Balázs, Szunyogh. Játékos-edző: Rapavi Péter.

Sárga lap: Hauzman, Kuska, Holecz

Gól: Balogh (83.), ill. Lestyán Balázs (10., 37., 47.), Jópeti (89.)

Jók: senki, ill. az egész csapat

Gyuricza Zoltán: Egy olyan tartalékos Nézsától szenvedtünk sima vereséget, amit gólokkal kellett volna verni. Lehetne belemagyarázni a helyzetkihasználást, a balszerencsét, a játékvezetői teljesítményt, ami minket sújtott, de a tényen akkor sem változtat. Úgy érzem, megtört valami, elengedjük a meccseket, sok egyéni hibát vétünk, nem jön össze semmi. Természetesen, nem akarom bántani a játékosokat, köszönöm a még kitartóknak, hogy sportszerűen csinálják tovább. Nagyon messzire kerültünk, nemhogy a tavaszi, de még a szeptemberi önmagunktól is. A kialakult helyzet az én felelősségem, nyáron hibáztam, hogy pont helyett vesszőt raktam a mondat végére. Szombaton elmegyünk Becskére és megpróbáljuk felemelt fővel befejezni az őszi szezont.

Rapavi Péter: – Nagyon nagy szerencsével jöttünk össze erre a napra. Jópeti Dani pont nem dolgozott, Nándori Ricsi meg hazajött a testvére esküvőjére! Ezúton gratulálok Márknak és Flórának, sok boldogságot kívánok nekik a csapat nevében! Már az öltözői hangulat is jó volt, aztán a meccset is nagyon odatették magukat a srácok. Nem ordítottunk egymással, csináltuk a dolgunk. Na, meg berúgtuk a helyzeteinket. Lestyán Balázs ihletett formában játszott, megérdemelten szerzett mesterhármast. Sokan teljesen máshol játszottak, mint szoktak, ezt az is mutatja, hogy én védtem. Szerintem teljesen megérdemelten nyertük meg a mérkőzést. Végre jön az utolsó meccs, aztán kíváncsian várom, mi lesz tavaszra.

Rétság VSE-Felsőpetény SE 0-3 (0-1)

Vezette: Berta I. (Moldován P., Szolik M.)

Rétság VSE: Varga M. (Hajnis, 85.) – Benkő R., Ujlaczki, Havay B., Maglódi – Rácz A., Benkő T., Burai, Homolya A. (Havay Z., 64.) – Homolya E., Pintér.

Felsőpetény SE: Piszár – Tóth P., Rodák, Szabó Sz., Pogácsás – Kiss G. (Hugyecz, 46.), Belovai, Sulyán, Sógor (Laczkovszki, 88.) – Tabics, Varga B. Játékos-edző: Laczkovszki Zsolt.

Sárga lap: Homolya E., ill. Sógor

Piros lap: Havay Z. (75., Rétság VSE)

Gól: Sógor (6.), Tabics (53., 85.)

Jók: senki, ill. Sulyán, Tabics, Rodák, Tóth P., Belovai, Pogácsás

Laczkovszki Zsolt: – Voltak hiányzó kulcsjátékosaink, ismét a szombati játéknap végett. Ennek ellenére is nagyon szépen és okosan játszottunk. Sógor Máté bombagóljával hamar megszereztük a vezetést, majd szinte végig uraltuk a meccset, nagyon sok helyzetünk volt, az ellenfélnek két komoly ziccere akadt kontrából, amit a kapusunk, “Piszi” bravúrral hárított. Rodák Levi a mérkőzés játékosa, le a kalappal kimagasló teljesítményéért! Egyébként ezúttal is mindenki hatalmas játszott. Köszönöm a szurkolóinknak, hogy velünk voltak! Hajrá ‘Petény!

Szabadnap: Keszegi SE.

A bajnokság aktuális állása:

Next Post

Tippjáték-analízis

Négy nyertese lett a tizenötödik körnek. Némi kihagyást követően ismét életre hívtuk korábban kellő népszerűségnek örvendő tippjátékunkat, a 2019/2020-as nógrádi fociszezon során újra voksolhatnak majd követőink a különféle mérkőzésekre, általában  a BSE aktuális bajnokiján kívül megyei találkozók kapcsán mondhatják el várakozásaikat az érdeklődők, ezúttal 79-en jelentkeztek. Fontos megemlíteni, amellett, hogy […]
error: Content is protected !!