Ismét vonultathat fel komoly csatákat a nyugati megye három

Gabi

A Patakkal csap össze a Dejtár, Felsőpeténybe hivatalos a Tereske, az Egyházasdengeleg ellen javítana az Érsekvadkert II.

Mivel a Rétság-Romhány meccset elhalasztották, csak vasárnap lesznek érdekeltek a csapatok a nyugati megye hármas mezőny tizenharmadik fordulójában. Nem csak az említett mérkőzés marad el, hanem a Csitár-Bernece találkozó is, a hazaiak kérésére. Lássuk előzetes várakozásainkat a lejátszandó összecsapásokkal kapcsolatban!

Megyei III. osztály, Nyugati-csoport, 13. forduló:

2020. november 8. (vasárnap), 13.30:

Patak SE (4.)-Dejtár SE (1.)

Nem csak az aktuális forduló, hanem a komplett őszi szezon egyik leginkább várt mérkőzésének vághatnak neki a gárdák, igazi rangadóval van dolgunk, ahol szomszédvárak mérhetik össze tudásukat. Mindkét alakulat méltán lehet büszke eddigi teljesítményére, míg a hasonló kaliberűnek mondható mérkőzésen elért idegenbeli döntetlennel melegítő hazaiak még a komplett évad tekintetében veretlenek, addig az előző hétvégét kényszerszünettel töltő látogatók újoncként csupán két vállalható vereséggel állnak. Ezen a derbin viszont nem fog számítani semmilyen statisztikai mutató, tényleg bármit magában rejthet az ütközet. Növeli a tétet, hogy egyaránt a végső elsőségért harcolnak a csapatok, így egymás követlen vetélytársaiként várhatják a kezdősípszót, megegyező ambíciókkal, így vagy úgy, de legyűrnék riválisukat. Maradjunk annyiban, nincs esélyese a találkozónak, ugyan az ismerősebb helyszín, illetve a vendégek meccsmentes elmúlt hétvégéje haloványan a házigazdák malmára hajthatja a vizet, apait-anyait beleadva a vendégekben is meglehet a kellő potenciál ahhoz, hogy lebirkózzák ellenfelüket. Szóval csupán az tűnik biztosnak, hogy kemény csatában fognak eldőlni az érdemi kérdések, ahol kis dolgok dönthetnek, a lefújáskor pedig hatványozott jelentőséggel bíró pontokat tehet zsebre a győztes.

Érsekvadkert SE II (3.)-Egyházasdengeleg FE (14.)

Ezzel a párosítással már sokkal könnyebb a dolgunk, a papírforma szerint pusztán az lehet kérdés, hány góllal nyernek az egyértelműen acélosabbnak számító házigazdák, akik mindenképpen kijavítanák egy körrel ezelőtti botlásukat. Egyébként már ráférne a sikerélmény az alsóházi helyosztón elért remivel melegítő látogatókra, akik immáron nyolc fellépésük óta képtelenek nyerni. Hiába azonban a ‘dengelegiek sóvárgása, egyáltalán nincs benne a levegőben, hogy éppen most tudnak majd kikecmeregni a gödörből, elsődlegesen az a törekvés lebeghet szemeik előtt, hogy tisztes keretek között abszolválják soros kirándulásukat. Az idénybeli veretlenségüktől a legutóbbi fordulóban elköszönő ‘vadkertiek a fiaskótól függetlenül természetesen még mindig egy minél fényesebb medáliában gondolkodnak, ahhoz viszont, hogy tényleg a dobogón zárjanak a végén, az ilyen jellegű küldetéseiket mellébeszélés nélkül kell behúzniuk. Az sem volna váratlan fordulat, ha egy simább diadalt érnének el az otthonuk által is támogatott hazaiak, a vendégek esetében sok múlhat azon, hogy éppen hány emberüknek lesz kedve útra kelni.

Felsőpetény SE (5.)-Tereske KSE (7.)

Ezt a párbajt is méltán nevezhetjük kiemelkedőnek a mögöttünk hagyott hetek alapján, két élcsapat nézhet majd egymással farkasszemet, hasonló esélyekkel felvértezve. Jelenleg a házigazdák számítanak a mezőny legjobb formában lévő alakulatának, az előző hat csörtéjét egyaránt behúzta a kötelező sikerrel melegítő brigád. Ezúttal viszont méltó riválissal lesz dolguk a felsőpetényieknek, nyugodt szívvel kijelenthető, ha valakik, akkor a tereskeiek megállíthatják a bombaformában lévő másik oldalt. A vendégek tekintetében vízválasztónak minősíthető az összecsapás, hiszen míg egy győzelem segítségével felzárkóznának ellenfelük nyakára, amennyiben viszont kikapnak, vélhetően el kell köszönniük magasztosabb vágyálmaiktól. Szóval az iménti megállapítás által is tanúbizonyságot nyer, hogy kemény küzdelemre van kilátás, ahol nincs favorit. Ugyan azt kimondhatjuk, hogy az otthonuk által járó előnyökbe joggal támaszkodhatnak a hazaiak, maximális fordulatszámon pörögve kibabrálhatnak velük a látogatók, tehát ismét oda lyukadtunk ki, hogy egy késhegyekre menő viaskodással lesz dolgunk, ahol nüanszok határozhatják meg, melyik csapat örülhet a lefújáskor.

Legéndi SE (8.)-Ipolyszögi SE (11.)

Abszolút sorstársakként jellemezhető legénységek csaphatnak össze ebben a párharcban, éppen ezért úgy véljük, teljes mértékben nyíltnak ígérkezik a kilencven perc. Mindkét együttes pihenéssel töltötte az előző hétvégét, de míg a hazaiak önkényesen döntöttek úgy, hogy szabadnapot vesznek ki, addig a látogatók a sorsolás szerint is szünettel töltötték volna az elmúlt kört. Ilyen téren tehát egyik armada sem lesz előnyben, ahogy az aktuális formák tekintetében sem. Itt is-ott is ráültek a hullámvasútra a mögöttünk hagyott hetekben, gyakorlatilag mind pozitív, mind negatív értelemben bármire képesek lehetnek a résztvevők. A realitás azt diktálja, már egyik társulat sem dédelgethet komolyabb célokat, leginkább azért munkálkodhat majd a szezon hátralévő részében, hogy lehetőségeikhez mérten minél előkelőbb pozíciót kaparintsanak meg a záráskor. Maradva a mostani birkózásnál, úgy véljük, egy előzetesen egy hangyányival több sansszal illethetjük Bujnyik János fiait, egy tipikusan olyan ütközet bontakozhat majd ki a játéktéren, ahol az ismerősebb helyszín bizonyulhat perdöntőnek, de egyébként az sem volna eszeveszett fordulat, ha megcáfolnák az elhangzottakat az ipolyszögiek.

Kétbodony SE (9.)-Őrhalom SE (17.)

Ezzel a menettel egészen könnyű dolgunk van, nincsenek komoly talányok a labda útjára indulása előtt, leginkább az tűnik kérdésesnek, hány góllal nyernek majd a fonalat elkapó, zsinórban négyszer diadalmaskodó kétbodonyiak, akik bizony ezúttal sem akarnak lassítani, sőt éppen ellenkezőleg, pardont megismerve húznák be a kötelezőt. Ugyan a sereghajtó vendégek már pozitív jeleket is sugároztak magukról az elmúlt időszakban, mégsem érezzük azt, hogy most lenne keresnivalójuk, dicséretes cselekedetként könyvelhetnénk el, ha képesek volnának megfricskázni jóval erősebbnek tűnő ellenlábasukat, csak a nagy számok törvényeben bízhatnak. Kár tagadni, a tisztes helytállást tűzhetik ki zászlajukra a mezőny egyedüli tagjaként pont nélkül ácsingózó őrhalmiak, akik az eddigiek alapján pusztán amiatt dicsérhetőek, hogy tisztességesen elviselik az egymás után beszedett mélyütéseket. Visszatérve az edzőjüket, a betegséggel bajlódó Baráth Péter vélhetően már az egész idényben nélkülözni kényszerülő házigazdákra, kellő odafigyeléssel akár ismét bemutathatnak egy gólarány javító győzelmet, blamaként jegyezhetnénk fel, ha nem igazolnák a papírformát.

Keszegi SE (12.)-Nagyoroszi HBB SE (13.)

Valószínűleg ebben az ütközetben is kellőképpen megizzaszthatják a másikat a felek, igazi ki-ki meccsről beszélhetünk, ahol bármi megtörténhet majd. Leszögezhető, nincs esélyese a párosításnak, leginkább azért, mert egyik résztvevő sem sziporkázott mostanában. Míg a mögöttünk hagyott körben előnyről kikapó keszegiek immáron négy mérkőzés óta képtelenek nyerni, addig a betlinek mondható döntetlennel melegítő vendégek úgy tudták le legutóbbi öt fellépésüket, hogy egyszer sem tudtak három pontot szerezni. Ezúttal viszont egyértelműen bizakodhatnak a társulatok, joggal mondhatják a búfelejtésben reménykedő csapatok, “mikor, ha nem most?” Úgy sejtjük, sokat nyomhat latba, hogy a keszegiek lesznek érdekeltek saját pályájukon, ez lehet az az adalék, ami valamelyest befolyásolhatja a hasonló erősségűnek kinéző együttesek viaskodását. Kisebb talány, milyen hatással lesz a nagyoroszi alakulatra, hogy eltiltott mesterük nem ülhet le a kispadra. Persze ezen a tényezőn nem múlhatnak majd az érdemi kérdések, a játéktéren birkózhatnak majd egy jót a gárdák. Hogy milyen végkifejlettel? Ez bizony egyelőre megjósolhatatlan…

A Rétság VSE-Romhány SE és a Csitár SE-Szokolyi Alajos SE (Bernecebaráti-Kemence) mérkőzések a hazai egyesületek kérésére később kerülnek lejátszásra.

Szabadnap: Nógrádsáp SE.

Next Post

A hétvége játékosa a Megyei III. osztályban: Kovács Róbert

Triplával vezette győzelemre csapatát a Keszeggel elbánó Kétbodony támadója. Szerkesztőségünk az őszi szezon során is fordulóról-fordulóra meg fogja választani a Megyei III. osztály adott hétvégéjének legfigyelemreméltóbb teljesítményét jegyző futballistáját. A tizenkettedik kör után a nyugati-csoportban szereplő Kétbodony csatára, Kovács Róbert mellett döntöttünk, aki triplával segítette négy-egyes sikerhez a Keszeg otthonában […]
error: Content is protected !!