Kiegyenlített birkózásokról szólhat a keleti megye három

Gabi

Elhalasztották a nagy rangadót, a Feláldozhatókat fogadja a Varsány, az Ecseget látja vendégül az Ipolytarnóc.

Szombaton a tizenkettedik fordulót bonyolítják le a keleti megye háromban. A Karancsalja MSE-Mátramindszent SE rangadót elhalasztották, a Somos-Építők KC II pedig nem utazik el a Kállóhoz. Így hat mérkőzésre kerül sor az aktuális körben. Lássuk előzetes várakozásainkat!

Megyei III. osztály, Keleti-csoport, 12. forduló:

2020. október 31. (szombat), 13.30:

Varsány SE (3.)-Feláldozhatók SE (Karancsság) (6.)

A csoport szombati játéknapjának legérdekesebbnek ígérkező mérkőzése előtt állnak a felek. Mindkét csapat győzelemmel hangolt, így önbizalom terén sem itt, sem ott nem lehet probléma. Vízválasztóként is felfoghatják a csörtét a résztvevők, egy sikerrel jókora előnyre tennének szert riválisukkal szemben a házigazdák, amennyiben viszont a látogatók nyernek, felzárkóznának a másik oldalra. Ebben a leosztásban a varsányiakra tekinthetünk esélyesként, sokat nyomhat a latba az ismerősebb helyszín, fel kell kötniük a gatyát a vendégeknek, ha nem akarnak hoppon maradni.

Ipolytarnóc SE (4.)-Ecseg SE (12.)

A papírforma szerint favoritként tekinthetünk a jó passzban állomásozó házigazdákra, semmikképpen nem szabadna hibázniuk, ha tényleg komolyan gondolják, hogy akár még a végső elsőséget is megszerezhetik. Az ecsegiek nem tündököltek mostanában, komoly feltámadásra volna szükségük ahhoz, hogy megcáfolják az előzetes várakozásokat. A hazaiaknak áll a zászló, megilletné a kalapemelés a látogatókat, ha nem üres kezekkel konstatálnák a lefújást.

Doboskút SK Nógrádsipek (13.)-Héhalom SE II (5.)

Az aktuális formák alapján kimondható, esélyesként jelölhetjük meg az előző körben parádés diadallal előrukkoló héhalmiakat. Árnyalja a képet, hogy első számú csapatuk és ifjúsági együttesük is szombaton lép pályára, így jó kérdés, milyen garnitúrával lesznek képviseltetni ezen a fellépésén a vendégek. Ez az adalék lehet a ‘sipekiek egyik esélye, illetve az ismerősebb helyszín. Ki tudja, vajon éppen most táltosodnak meg az előző négy küldetésükön rendre alulmaradó hazaiak?!

Magyargéci Zöld Sasok SE (7.)-Karancskeszi (15.)

Kár tagadni, a mezőny legrosszabb formában lévő alakulatai nézhetnek egymással farkasszemet ezen a mérkőzésen. A csalódást keltően szereplő ‘géciek egyaránt kikaptak legutóbbi három erőpróbájukon, lenne tehát mit kiköszörülniük azon a bizonyos csorbán. Erre akár mostani meccsükön reális esély is mutatkozhat, a vendégek továbbra sem tudtak nyerni a nyitány óta és egyre komolyabb gödörbe kerülnek. Összességében favoritnak mondanánk a házigazdákat, de amennyiben a mostanában látott arcukat húzzák elő a cilinderből, akár szoros is lehet a vége.

Cserhát TSE Felsőtold (14.)-Kazár KSE (8.)

A bajnokságban korábban felvonultatott produkciók alapján a vendégekre bökhetünk esélyesként, folytathatja a felzárkózást a Koncsik-alakulat. Közös a csapatokban, hogy önhibájukon kívül pihentek a legutóbbi hétvégén, így kisebb talány, milyen hatással volt rájuk a kényszerszünet. A hazaiaknak lenne miért javítaniuk a mérlegükön, hiszen legutóbbi hat fellépésükön egyaránt alulmaradtak, ahhoz viszont, hogy ezt meg is tegyék, jókora pálfordulásra szükség. Szóval maradjunk annyiban, inkább a kazáriaknak állhat ez a csörte, így vagy úgy, de lebirkózhatják a másik oldalt.

Cered VSE (10.)-Ludányhalászi (16.)

Bár mindkét brigád a mezőny második felében foglal helyet, masszívabbnak tűnő házigazdákat mondanánk favoritként, otthonukban elintézhetik a jó ideje győzelem nélkül ácsingózó sereghajtót. Az alsóházi döntetlennel melegítő vendégek előbb-utóbb szeretnének elmozdulni mostani pozíciójukból, de vélhetően nem most szombaton tehetnek lépést ilyen jellegű ambíciójuk irányába. Radics István legénysége korábban már bizonyította, akár többre hivatott is lehetne, most az a talány, vajon be tudja-e húzni a kötelezőt a tabellán minél előrébb vágyódó társaság.

A Karancsalja MSE-Mátramindszent SE mérkőzés a vendégek kérésére később kerül lejátszásra.

Kálló SE-Somos-Építők KC II-a somosiak nem állnak ki.

Next Post

Így néz ki a tizedik forduló válogatottja a megye egyben

Rovatunkban egy csapattá verbuváljuk az adott pontvadászat aktuális körében legjobb teljesítményeket jegyző játékosokat. Az előző hétvégén a tizedik körrel folytatódott az aktuális szezon a megye egyben. Ahogy azt már korábban megszokhatták a minket követők, az őszi idényben is minden forduló után össze fogjuk állítani a pontvadászat soros mérkőzéseinek válogatottját, mely […]
error: Content is protected !!