Ki-ki meccseket és nagy csatákat is tartogathat a nyugati megye három

Gabi

Őrhalomban javítana a Bernece, Keszegen sem hibázna a Dejtár, a Kétbodonyhoz látogat a Patak.

A mostani hétvége során a negyedik kört rendezik meg a nyugati megye háromban. Szombaton két, vasárnap pedig hat találkozót bonyolítanak le. Lássuk, mit várunk mi az aktuális mérkőzésektől!

Megyei III. osztály, Nyugati-csoport, 4. forduló:

2020. szeptember 5. (szombat), 16.00:

Őrhalom SE-Szokolyai Alajos SE (Bernecebaráti-Kemence)

Sebzett vaddal találhatják szemben magukat az esélytelenek teljes nyugalmával készülődő, a szezon eddigi részében két sima fiaskón túleső, ráadásul még gólt sem szerző házigazdák, gyakorlatilag a foci örök közhelyein kívül semmilyen épeszű érv nem sorakoztatható fel a ramaty mérleggel melegítő őrhalmiak mellett. A két sima siker után az előző körben meglepő döntetlenben érintett látogatók céljai világosok, minél simább győzelemmel feledtetné múltkori botlását a lehető legelőkelőbb pozícióért iparkodó gárda. Kár tagadni, nem beszélhetnek mellé a másik oldalnál hatványozottan acélosabbnak tetsző vendégek, akik amennyiben valós tudásukat teszik le az asztalra, csúnyán helyben hagyhatják önbizalom terén finoman szólva sem jól álló ellenfelüket. A hazaiak számára az ismerősebb környezet sem jelenthet reménysugarat. A valószínűleg a későbbiekben majd a mezőny legaljához tartozó társulatnak egy kisebbfajta csodát kellene kiviteleznie ahhoz, hogy feltartóztassa a másfajta kávéháznak tekinthető berneceieket, akik nem beszélhetnek mellé, komoly blamának minősülne, ha nem darálná be az áldozati bárány szerepére készülő házigazdákat Ordasi István legénysége.

Rétság VSE-Érsekvadkert SE II

Egyáltalán nem lefutott csörtével van dolgunk, adott esetben egy kifejezetten érdekes viaskodás is kisülhet ebből a párosításból. A fokozatosan előrelépegető, egy vereség után szép remit elérő, majd legutóbb idegenben győzedelmeskedő rétságiak ezúttal sem adnák alább egy pozitív végkifejletnél, maximális fordulatszámon pörögve pedig okozhatnak is kellemetlenségeket riválisuknak. A szabadnappal hangoló vendégek eddig négy pontra tettek szert, kisebb kérdésnek tűnik, vajon milyen hatással lehetett rájuk az említett kényszerszünet. Amennyiben zökkenőmentesen átesett a pihenőn Gubik Ákos még veretlen csapata, akár újabb strigulát is húzhat idénybeli sikerei száma mellé az élbolyba igyekvő armada, ellenkező esetben viszont előfordulhat, hogy vért kell izzadniuk a ‘vadkertieknek. A házigazdák joggal támaszkodnának a saját pályájuk által kölcsönözendő előnyükbe, ez az adalék finoman szólva sem elhanyagolható, kellő elánnal felvértezve pedig rágós falatnak bizonyulhat Havay Zoltán együttese. Maradjunk annyiban, szerintünk nincs egyértelmű favoritja a mérkőzésnek, tényleg akármi megtörténhet majd a játéktéren, kis dolgok határozhatják meg, melyik brigád örülhet a hármassípszó hallatán.

2020. szeptember 6. (vasárnap), 16.00:

Keszegi SE-Dejtár SE

Egyértelmű esélyesként tekinthetünk a szezon eddigi részét imponáló magabiztossággal, hibátlan mutatóval abszolváló vendégekre, gyorsan hozzátennénk azonban, nem árt résen lennie Németh Krisztián alakulatának, ugyanis a házigazdák az előző körben is képesek voltak egy megsüvegelendő meglepetésre. A párbaj nagy talánya, vajon tudnak-e egymás után ugyanabba a mederbe lépni a keszegiek, vagy ezúttal fejet kell majd hajtaniuk az erősebbnek tűnő riválisuk előtt. Az nyugodt szívvel megállapítható, megint nem fogják olcsón bőrüket az ismét csínytevésben gondolkodó vendéglátók, amennyiben pedig a múltkor felvonultatott arcukat húzzák elő a cilinderből, legjobbjára lesz szükség az elhangzottakról persze nyilván hallani sem akaró ellenlábasuknak. A látogatók ez idáig rendre tükörsima végkifejlettel rukkoltak elő ebben az idényben, evés közben jön meg az étvágy alapon pedig nem is akarnak lassítani, éppen ellenkezőleg, addig ütnék a vasat, amíg meleg. Mérget vehetünk rá, nem csak fellángolásról van szó a dejtáriak esetében, vélhetően a bajnokság későbbi részében is a dobogó közvetlen közelében harcolhatnak egy minél fényesebb medáliáért. Zárszóként annyit mondanánk, ugyan vitathatatlan a perpillanat százszázalékos társulat esélyes mivolta, egy harcos hazai gárdára számítunk, amely akár rágós falatnak bizonyulhat.

Nagyoroszi HBB SE-Legéndi SE

A mögöttünk hagyott hétvégéken látott produkciókból kiindulva megállapítható, esélyesként kelhetnek útra szezonban még veretlen legéndiek, igen csak fel kell kötniük a gatyát a házigazdáknak, ha búcsút szeretnének inteni nyeretlenségi szériájuknak. Közös a résztvevőkben, hogy egyaránt döntetlenekkel hangoltak, a korábban bemutatott eredmény tekintetében viszont komoly eltéréseket jegyezhetünk fel, míg a nagyorosziak kétszer is simán kikaptak, addig a vendégek ugyanennyi alkalommal szép skalpokat gyűjtöttek be. A látogatók csupán csak amiatt bosszankodhattak, egy hajszál választotta el őket attól, hogy most hibátlan mérleggel bírjanak, hiába vezettek azonban három góllal a legutóbbi küldetésükön, végül csak ikszeltek. Sejthető, Garazsi József egyre nehezebben tolerálja, hogy nem megy csapatának, valamit ki kell találnia a rutinos mesternek, mert máskülönben marad a sikertelenség kelepcéje. Talán ezúttal az ismerősebb helyszínbe belekapaszkodhatnak a hazaiak, összességében viszont a másik oldal állhat majd közelebb az üdvösséghez, maximális fordulatszámon pörögve learathatja igyekezete gyümölcsét Bujnyik János megtáltosodó legénysége.

Tereske KSE-Egyházasdengeleg FE

Kissé csalóka párosítással állunk szemben. Ugyan az eddig elkönyvelt mérlegek, és a perpillanat még nem sokat érő tabella alapján azt is mondhatnánk, ki-ki meccsel van dolgunk, ezt mégsem tesszük. Szerintünk ugyanis előzetesen jóval több sansszal illethetjük a fájó vereséggel melegítő házigazdákat, akik otthonukban köszörülnék ki a rajtuk esett csorbát. A tereskeiek egy sima siker után nagy csatában kaptak ki az előző fordulóban most azonban most érezhetik, vasárnap mindenképpen zsebre kellene tenniük a bajnoki egységeket. A látogatók már két győzelemnél tartanak, ami mindenképpen dicséretes, azt is hozzá kell viszont tenni statisztikájukhoz, hogy két, pár hónap múlva vélhetően a mezőny alsó felében fellelhető vetélytárssal bántak el. Nem ilyen egyértelmű tehát a leányzó fekvése, hiába jár a kalapemelés a mögöttünk hagyott fordulóban például hatszor eredményes ‘dengelegiek számára, ezúttal viszont emberükre találhatnak. Ismét megsüvegelendő tettnek számítana a vendégek részéről, ha megint el tudnának érni egy pozitív kicsengésű végkifejletet, mi azonban kitartunk azon álláspontunk mellett, hogy minden adott lehet a búfelejtésben gondolkodó hazaiak számára ahhoz, hogy visszatérjenek a helyes ösvényre, kellő odafigyeléssel pedig akár egy könnyedebb diadalt is arathatnak.

Kétbodony SE-Patak SE

Az igazi rangadót nélkülöző forduló legérdekesebbnek kinéző találkozójának veselkedhetnek neki a remek lelkiállapotban készülődő csapatok, izgalmas küzdelemre van kilátás. A rajton betliző, ezt követően viszont szépen lassan egyenesbe jövő kétbodonyiak emlékezetes remit tudhatnak a hátuk mögött. Ugyan már háromgólos hátrányban is volt Baráth Péter társasága, nem mindennapi feltámadást bemutatva, az utolsó pillanatokban megmentette az egyik pontot az említett mérkőzésen a végsőkig harcoló brugád. Önbizalom tekintetében a másik oldalnál sem lehet gond, két remi után a legutóbbi fordulóban várva várt sikert aratott Bella Sándor korábban bukdácsoló garnitúrája. A kezdősípszót megelőzően lényeges kérdésnek tűnik, ezúttal vajon melyik énjüket veszi elő a gárdák, ezen tényező függvényében, pozitív forgatókönyv esetén egyáltalán nem volna meglepő, ha egy kifejezetten élvezetes összecsapáson dőlnének el az érdemi kérdések. Szerintünk nincs igazi favoritja a csörtének, bár az otthonuk a hazaiak malmára hajthatja vizet, maximális fordulatszámon pörögve ehhez vetélytársuknak is lehet egy-két szava, szóval igazi ki-ki meccsel van dolgunk, ahol kis dolgok határozhatják meg, melyik együttes lesz boldogabb a lefújáskor.

Felsőpetény SE-Csitár SE

Javítani akaró társulatok birkózásáról szólhat ez a kilencen perc, mindkét csapatra ráférne már némi sikerélmény. A felsőpetényiek hiába indították figyelemreméltó győzelemmel az idényt, ezt követően hamar összeestek és gyorsan elkönyveltek két fiaskót. Az eddig az évad során kétszer pályára lépő vendégek sem néznek ki jobban, sőt ők aztán kiváltképp nem büszkélkedhetnek ez idáig elért mutatóikkal. Rendre csak a szimpatikus vesztes nem sokat érő szerepe jutott a csitáriaknak, most viszont már inkább úgy vannak vele, inkább lennének ellenszenves győztesek, csak valahogy búcsút tudjanak inteni negatív sorozatuknak. Mint a felvázoltak információkból látható, itt is-ott is remélhetik, hogy kikecmeregnek a gödörből, a hazai pálya előnyeiből kifolyólag viszont inkább a házigazdáknak állhat a zászló. Nyilván a vendégeket sem szabad kategorikusan leírni, azonban mégiscsak idegenbe hivatalosak, ezért a lehető legjobb arcukra volna szükség ahhoz, hogy felülkerekedjenek vetélytársukon. Akár egy gólokban gazdag adok-kapok is kibontakozhat ebből a párosításból, a leginkább az sejthető, hogy mindkét armada apait-anyait feledtetné az elmúlt időszakot, egy hangyányival pedig közelebb lehetnek az üdvösséghez a vendéglátók.

Nógrádsáp SE-Ipolyszögi SE

Ezen a mérkőzésen is két olyan brigád nézhet egymással farkasszemet, amely mindenképpen javítani szeretne eddigi nem túl veretes renoméján. A pontvadászat már lepergő periódusában kivétel nélkül simán vereséget szenvedő ‘sápiak most vasárnap az ismerősebb közegben reménykedhetnek, egyelőre azonban kérdéses, ezzel a tényezővel mire mehetnek majd. A két fiaskóval kezdő látogatók egy döntetlen formájában szerezték meg idei első bajnoki egységüket az előző körben, ennyivel azonban nem elégedne meg Takács Gergely legénysége, ezúttal idegenben nyerne a határozott célokkal útra kelő csapat. Mivel vélhetően a szebb folytatásban reménykedő házigazdák is unják már a banánt, harcos, kiegyenlített viaskodás van benne a levegőben. Az ipolyszögiekhez hasonlóan Hanusz Péter armadája is nagyon várja már, hogy kimásszon a gödörből, apait-anyait beleadva pedig képes is lehet elmozdulni az eredménytelenség kalitkájából a lelkes társaság.  Mindent összevetve, háromesélyesnek tűnik ez a párharc, előzetesen nem lehet sem ide, sem oda letenni a voksunkat, megizzaszthatják a másik felet a gárdák, végül pedig a valamivel elszántabb oldal arathatja majd le a babérokat a megtépázott önbizalommal rendelkező együttesek csatájában.

Szabadnap: Romhány SE.

Next Post

A hétvége játékosa a Megyei III. osztályban: Rojkovics Gergő

Remek védésekkel segítette hozzá csapatát a Bernece elleni bravúrponthoz a Keszeg fiatal kapusa. Szerkesztőségünk az őszi szezon során is fordulóról-fordulóra meg fogja választani a Megyei III. osztály adott hétvégéjének legfigyelemreméltóbb teljesítményét jegyző futballistáját. A harmadik kör után a nyugati-régióban szereplő Keszegi SE kapusára, Rojkovics Gergőre voksoltunk, aki remek védésekkel segítette […]
error: Content is protected !!