Vasárnap egy tragikusan fiatalon elhunyt focistára emlékeznek Kemencén

Gabi

Négy csapat részvételével kerül sor a III. Molnár Emánuel Erik Vándorkupára.

Vasárnap egy színvonalasnak ígérkező emléktornát rendeznek Kemencén. A nógrádi foci vérkeringéséhez a közelmúltban visszatérő csapat három további résztvevővel, az UTE U19, a Puskás Akadémia U19, illetve az FK Sahy U19-es alakulatával együtt fog jelen lenni a III. Molnár Emánuel Erik Emléktornán. A tizenöt órától esedékes eseményt harcászati bemutató is színesíti, míg a napot közös vacsorával zárják a felek. A rendezvény egyik főszervezőjét, a tragikusan fiatalon, 2018-ban tizenhét évesen elhunyt Emánuel édesanyját, Kolompár Orsolyát arra kértük, foglalja össze számunkra előzetes gondolatait.

Kolompár Orsolya: – Emánuel első osztályos korától volt az FK Sahy játékosa, az edzője Ordas József és Urblik Norbert volt. A fiam hamar kinőtte azt a klubot, kitűnt tehetségével és tudásával a csapatból. Kemencén kezdte tanulmányait, majd elmentünk Felcsútra próbajátékra. Azonnali beköltözés lett belőle. Tanulmányait az Endrész György Általános Iskolában folytatta és fejezte be. A Puskás Akadémia növendékeként többször lett gólkirály, vagy éppen a legjobb játékos, de egyszer az év legjobb labdarúgójának is megválasztották. Voltunk kinn Finnországban, Marseilleben, Torinóban, Lyonban, majd az Újpest akadémiájára került. Mindeközben a budapesti Bródy Imre Gimnázium növendéke lett.

Nagyon kedves, értelmes, jól tanuló és jól nevelt gyermek volt. A foci volt a mindene. Nem ivott, nem cigizett, nem drogozott. Ő csak élni akart és futballozni! A sportnak élt! Nagyon sok ember szereti és ismerte, sok ember példaképe. Emánuel édesapja is focizott, mielőtt meghalt tüdőrákban, neki és a fiamnak is a tizenegyes volt a mezszáma.

Hogy mit jelent(ett) nekem a fiam?! Nekem ő volt a levegő, amit beszívok és kiengedek. Nekem ő volt a mindenem, az életem! Miatta győztem le a vastagbélrákot, ő egy kincs, egy csoda volt az életemben, egy csiszolatlan gyémánt, akire büszke vagyok. Ahogy arra is, hogy én lehetek az édesanyja, hogy engem választott az édesanyjának. Egyedül neveltem őt, nekem csak ő volt. Nagyon szoros kapcsolat volt köztünk. Nagyon szeretet engem, ahogy én is őt. Szeretni is fogom, amíg csak élek, míg a síron túl is. Ha nem hal meg, Milánóba mentünk volna. Nagy álmai voltak a focival és az élettel kapcsolatban!

 

Ezért eldöntöttem, hogy minden évben megrendezem az Emléktornát, az ő tiszteletére, emlékére amíg csak élek. Ő igazán megérdemli a hozzá méltó kupát. Amikor találkozok a volt csapattársaival, edzőivel, akkor úgy érzem, hogy visszakaptam valamennyit Emiből, és ez egy csodálatos érzés. Ezt nem tudom önöknek igazán elmondani, megmagyarázni. Ez belőlem, a lelkemből jön, és erre nincs igazán szó.

Next Post

Visszalépett a megye háromba a Nagyoroszi

1994 után indulhat ismét a legalacsonyabb nógrádi osztályban a szebb időket is megélő csapat. Sajnos továbbra sincs megállás, folytatódik a visszalépéseket vagy megszűnéseket érintő negatív tendencia. Ezúttal arról kell beszámolnunk, hogy a közelmúltban hivatalossá vált, a következő idényben csupán a megye háromban találkozhatunk a Nagyoroszi HBB SE-vel. Bár az említett […]
error: Content is protected !!