Izgalmas vasárnapi játéknapra van kilátás a nyugati megye háromban

Gabi

A Tereskét fogadja az Érsekvadkert II, Legénden javítana a Bernece, Ipolyszögre hivatalos a Dejtár.

Hét mérkőzés maradt vasárnapra a nyugati megye hármas mezőny tizenegyedik fordulójából. Az alábbiakban szemrevételezhető programban találkozhatunk kiegyenlítettnek tűnő csatákkal és simának tetsző meccsekkel is. Lássuk előzetes várakozásainkat!

Megyei III. osztály, Nyugati-csoport, 11. forduló:

2020. október 25. (vasárnap), 13.30:

Érsekvadkert SE II (1.)-Tereske KSE (5.)

A soros forduló egyértelműen legkiemelkedőbb mérkőzésének veselkedhetnek neki a felek, fontos jelentőséggel bíró összecsapás előtt állnak a gárdák. Vízválasztóként is felfoghatjuk a csörtét, hiszen egy hárompontos manőver esetén felzárkóznának riválisuk nyakára a látogatók, egy vereség viszont azt jelentené, alaposan eltávolodnak az aranyérmet jelentő pozíciótól. Az idény eddigi részét veretlen mérleggel letudó hazaiak egy mindmáig értelmezhetetlen remi után kivétel nélkül behúzták legutóbbi három fellépésüket, ráadásul rendre a gólcsapot is kinyitotta Gubik Ákos csapata. Hasonlóképpen jól állnak önbizalom terén az öt mérkőzés óta legyőzőre nem találó, könnyed sikerrel melegítő látogatók is, akik bizony ezúttal sem adnák alább egy minél jobb eredménynél. Maradjunk annyiban, teljesen a sötétben tapogatózunk az esélyesebb brigád megjelölésével kapcsolatban, ugyan az ismerősebb helyszín a ‘vadkertiek mellett szól, maximális fordulatszámon pörögve a vendégek is tartogathatnak egyet s mást a tarsolyukban. Minden adott lehet tehát egy kiegyenlített küzdelemhez, ahol nüanszok határozhatják meg, melyik csapat lesz boldogabb a lefújáskor.

Legéndi SE (7.)-Szokolyi Alajos SE (Bernecebaráti-Kemence) (2.)

Homlokegyenest másmilyen mutatókkal hangoló társulatok képviseltethetik magukat ezen a találkozón, míg a korábban kissé megtorpanó hazaiak idegenben szereztek komoly birkózásban pontokat a közelmúltban, addig a látogatók szezonbeli veretlenségi sorozatuktól elköszönve maradtak alul. A párbaj legkomolyabb talánya, vajon a finoman szólva sem várt botlás milyen hatással volt a berneceiekre, akiknek ráadásul hatványozottan főhet a feje, mivel edzőjük tekintélyes eltiltásban részesült. Éppen az előzmények miatt gondoljuk úgy, számukra ismerős környezetben akár el is kaphatják ellenfelüket grabancát a dobogóról még nem letevő legéndiek, akik ezúttal egy kiemelten fontos sikerrel tennének újabb lényeges lépést hőn áhított megvalósításának irányába. Egyáltalán nem leírhatóak a legéndiek, sőt apait-anyait beleadva igen csak rágós falatnak bizonyulhatnak. Sokat nyomhat a latba, hogy melyik énjüket húzzák elő a cilinderből a házigazdák, akik amennyiben valós tudásukat teszik le az asztalra, örömittasan csaphatnak majd a levegőbe a hármassípszó hallatán, rosszabbik arcukat bemutatva viszont nem igazán lesz keresnivalójuk a mindenképpen javítani akaró vendégekkel szemben.

Patak (3.)-Egyházasdengeleg (14.)

A közvetlen élcsapatok közül a házigazdákra vár a messze legkönnyebb feladat vasárnap, gyakorlatilag egy kérdés van, hogy hány góllal tud nyerni Bella Sándor alakulata. A ramaty periódusban ácsingózó vendégek kivétel kikaptak legutóbbi hat fellépésükön, és amennyiben nem történik kisebbfajta csoda, nem most fognak kikászálódni a gödörből. Nem könnyíti meg az alsóházi brigád helyzetét, hogy idegenben lesz a meccs, ami azt jelenti, pár játékosuk valószínűleg ismét nemet mond majd az utazásra, így könnyen lehet, vékony létszámú keretre számíthat id. Berkes Balázs. A patakiak tudhatják, szemszögükből csupán egy végkifejlet elfogadható, egy minél simább diadal, és amennyiben valós tudásukat teszik le az asztalra, ez össze is jöhet, két döntetlennel lepergő döntetlent követően ezúttal megint három pontot gyűjthet a minél fényesebb éremért iparkodó társaság. Minden érdemi tényező az idényben még veretlen hazaiak mellett szól, dicséretreméltó cselekedetként kerülne be a köztudatba, ha valahogy megtréfálnák jóval acélosabbnak tetsző ellenfelüket a piszok nehéz túra elébe néző ‘dengelegiek.

Ipolyszögi (10.)-Dejtár SE (4.)

Mindenképpen érdekesnek tűnő párbaj előtt állnak a résztvevők, több szempontból is változatosnak ígérkezik a csörte. A hazaiak két győztes hadjárattal melegítettek, kiváltképp a mögöttünk hagyott fordulóban elért sikerül érdemelt kalapemelést, hiszen igen komoly bravúrt elérve a korábbi éllovast intézték el idegenben. A dejtáriak egy szabadnap után húzhatnak ismét kesztyűt, így kisebb talány, milyen hatással volt az említett pihenő Németh Krisztián egy körrel korábban fájó pofont beszedő együttesére. Az biztosra vehető, hogy az ipolyszögiek ismét ezer fokon égve aratnák majd le igyekezetük gyümölcsét, apait-anyait beleadva pedig ismét lehet keresnivalójuk. A házigazdák mellett szól, hogy a saját pályájuk által kölcsönözendő előnyök által felvértezve készülődhetnek, ez az az adalék azért valamelyest nyomhat a latba. Persze az újoncként dobogóra vágyódó látogatók korábban már megmutatták, milyen játékerőt képviselnek, amennyiben pedig legjobb arcukkal rukkolnak elő, képesek lehetnek rá, hogy lebirkózzák a másik oldalt. Szóval maradjunk annyiban, kiegyenlített csatár várunk, melynek nincs kiemelkedő favoritja, nyílt sisakos találkozón dőlhetnek el a kérdések.

Felsőpetény (6.)-Keszegi SE (11.)

Ezen mérkőzést megelőzően a remek szériában állomásozó házigazdákra jelölhetjük meg esélyesként, szorgos pontgyűjtögetésüknek köszönhetően szépen lassan odajutott Laczkovszki Zsolt csapata, hogy immáron már a medáliakat érő pozíciókkal is jeleskedhet a fonalat elkapó armada. A keszegiek finoman szólva is szerteágazóan szerepeltek az idény eddig lepergő szakaszában, az előző körben például úgy játszottak döntetlent, hogy ellenfelük tíz emberrel egyenlített. A vendégek kapcsán nyugodt szívvel megállapítható, mind pozitív, mind negatív értelemben bármire képesek lehetnek. ezen kijelentésből kiindulva pedig lehet, soros fellépésén is tud majd váratlan előhúzni a cilinderből Miklián Norbert gárdája. Összességében, amennyiben a mögöttünk hagyott hetekben felvonultatott produkciókat vesszük alapul, nem szabadban veszélyben lennie a menetelő felsőpetényiek újabb sikerének, nem szabad azonban kategorikusan leírni a látogatókat sem, akik egészen nem feltartott kezekkel vágnak neki a kilencven percnek, éppen ellenkezőleg, így vagy úgy, de valamilyen úton-módon megállítanák önbizalomtól duzzadó riválisukat.

Csitár SE (15.)-Romhány SE (8.)

Toronymagas favoritként kelhetnek útra a három meccs óta veretlen vendégek, a papírforma szerint nem okozhat gondot Seres István garnitúrájának a három bajnoki egység begyűjtése. Nagyon egyben van a mezőny eleje, ezt bizonyítandó, ugyan a látogatók csak a tabella nyolcadik pozícióját foglalják el, vesztett pontok tekintetében jóval jobban néznek ki, egy huszáros folytatással pedig akár még merészebb álmaikat is megvalósíthatják. A legalsó traktusban szerénykedő házigazdák sima zakóval melegítettek, eddig pusztán két közvetlen alsóházi vetélytársát tudta legyűrni ebben a szezonban az ezúttal sem túl sok sansszal illethető brigád. A csitáriak csak az otthonukba kapaszkodhatnak bele, egyébként minden egyéb érdemi tényező a jóval erősebbnek tűnő másik oldal mellett szól, perpillanat egyáltalán nincs benne a levegőben, hogy éppen most lepjék meg a közvéleményt egy váratlan fordulattal a vendéglátók. Semmiképpen nem szabadna hibázniuk a romhányiaknak, jókora blamaként jellemezként a részükről, ha képtelenek volnának igazolni favorit mivoltukat, céljaik megvalósítása érdekében nem ismerhetnek pardont.

Kétbodony SE (12.)-Nógrádsáp SE (16.)

Az összesített statisztikai mutatók alapján ezen párbaj előtt sincs komplikált dolgunk, határozottan kijelenthető, minden adott lehet az előző fordulóban három vesztes csörte után újra győzedelmeskedő hazaiak számára ahhoz, hogy ismét örüljenek a lefújáskor. A vendégek eddig csak vereségeket könyvelhettek el ebben a szezonban, nevezetesen már tízszer kaptak ki. Önbizalom terén tehát igen rosszul állnak a látogatók, jókora kérdés viszont, vajon mikor inthet búcsút ramaty szériájának a rendre kisebb-nagyobb pofonokat beszedő gárda, ezúttal sem számíthat túl sok jóra Hanusz Péter társulata. A bajnokság mögöttünk hagyott szakaszában kissé csalódásként keltően szereplő kétbodonyiak kötelező siker előtt állnak, mellébeszélés nélkül kellene elintézniük ellenlábasukat. Számukra ismerős helyszínen akár egy simább végkifejletet is előhúzhatnának a cilinderből a házigazdák, amennyiben pedig huzamosabb ideig összekapnák magukat az őszi szezon hajrájára, még egy tűrhetőnek mondható helyezést is elérhetnének az első félév zárása előtt. Maradjunk annyiban, jókora kalapemeléssel illethetnénk a ‘sápiakat, ha borsot tudnának törni jóval masszívabbnak tetsző vetélytársuk orra alá.

Szabadnap: Nagyoroszi HBB SE.

Next Post

Túl van a tizenötödik fordulón az SBTC

Vasárnap az éllovas Tiszakécske látogatott Salgótarjánba. NB III Keleti-csoport, 15. forduló, vasárnap:  Salgótarjáni BTC-Tiszakécskei LC 1-3 (1-3) Tiszafüredi VSE-Balassagyarmati VSE-elhalasztva
error: Content is protected !!