Újra lesz csapat Dejtáron

Gabi

Két év kihagyás után alakult újjá a korábban szebb napokat is látott egyesület.

Bár évről-évre tűnnek el egyesületek a nógrádi foci térképéről, szerencsére rendszeresen fe-felbukkannak régi-új nevezők is. Ezen kijelentés alól nem képez kivételt a mostani nyár sem, több egyesület is újra életet lehelt települése labdarúgásába. Például a következő idényben ismét találkozhatunk majd a Dejtár SE nevével a legalacsonyabb osztályban. Az üdvözölendő lépés kapcsán a klub játékos-intézőjét, Balatoni Mátyást kérdeztük.

– Mikor és hogyan fogant meg önökben az ötlet, hogy ismét vissza szeretnék csempészni a focit Dejtárra?

– Ahogy megszűnt a csapat 2018-ban, beszélgetéseink során rá körülbelül már egy évre többször feljött az ötlet a volt csapattársakkal és pár dejtári emberrel, hogy újra életet lehetne lehelni a futballba Dejtáron – mondta Balatoni Mátyás. Ebben az évben már többször gondolkodtunk rajta, hogy és miként kellene ezt megvalósítani. Most, hogy a 2019/20-as szezon véget ért, összeültünk a barátokkal, volt csapattársakkal, egyesületi tagokkal, hogy megbeszéljük, újraindítjuk Dejtáron a labdarúgást. Persze közrejátszott a pálya mellé kifeszített molinó, ami azt sugallta, hogy többen is szeretnék, hogy legyen csapat Dejtáron.

– Egészen pontosak kik sorakoztak fel a kezdeményezés mögé?

– Elég hosszú lenne a lista, ha felsorolnám a neveket. A volt játékosok közül körülbelül tíz ember volt, akivel elindítottuk a dolgot, ehhez csatlakozott még ugyanennyi fiatal és a falu vezetéséből pár fő.

– Mennyire ment zökkenőmentesen az újraindítási folyamat?

– Nem mondanám könnyűnek e folyamat beindítását, mivel először tisztázni kellett milyen lehetőségek vannak, és hogy kik szeretnének Dejtáron focizni, de úgy néz ki, hogy az elmúlt hetekben ezeket az akadályokat sikeresen vettük.

– Ki felel majd a csapatért a kispadon, illetve kik alkotják majd a játékoskeretet?

– Az, hogy ki lesz a csapat edzője még kérdőjel. Most, hogy a nevezés lezárult, a következő hetekben pont kerül az edzőkérdés végére. Megvannak a jelöltek, akikből esetleg kikerülhet a megfelelő ember erre a posztra. A játékosállományt zömében dejtári kötődésű játékosok fogják alkotni, ezzel is erősítve Dejtáron a közösséget. Néhány játékossal felvettük a kapcsolatot más helyekről, akiket még szeretnénk csapatunkban látni.

– Mi lehet a társaság célja a szezonban?

– Célunk először, hogy egy stabil csapatunk legyen, melynek a tagjai egymásért küzdenek, és amint mondtam, hogy a foci által újra egy jó közösséget építsünk fel Dejtáron. Az, hogy a tabellán milyen helyezést érünk el, nehéz lenne megmondani. Szeretnénk a szezonban egy erős középcsapatként szerepelni, és később nagyobb célokat kitűzve a jövőben erre építeni.

– Korábban jó darabig a megye kettőben is stabilan helytállt az egyesület. Később akár szóba kerülhet egy magasabb osztályban való részvétel is?

– Igen, vannak ilyen tervek. A dejtári általános iskolában, van nagyjából harminc gyerek, akiknek heti szinten tartanak “edzéseket”. Van kijelölt ember, aki foglalkozik velük a foci terén. Szóval, ha úgy alakul, szeretnénk később velük kiegészülve elindulni egy osztállyal feljebb. Szeretném megköszönni azoknak az embereknek Dejtáron, akik bármilyen módon támogatták és segítik, hogy újrainduljon a labdarúgás a faluban. Ezt csak velük tudjuk véghezvinni. Köszönöm a Nógrádifutballnak a megkeresést. Kellemes nyarat kívánok!

Next Post

,,Nem hiszem, hogy félnünk kellene"

A megye háromba visszalépő Cered irányítását átvevő lelkesen várja a munkát régi-új csapata élén, egyben minél előbb ismét magasabb osztályba jutna szülőfaluja együttesével. Cereden teljes átalakulást hozott a nyári időszak. Bár jó darabig úgy nézett ki, eltűnik a futball a településről, végül az utolsó pillanatokban benevezett a legalacsonyabb osztály küzdelmeire […]
error: Content is protected !!