Remek bravúrt hajtott végre az Ipolyszög

Gabi

A korábbi veretlen éllovast Bernecét tréfálták meg az idegenben kalapemelést érdemlő győzelmet elérő vendégek.

Az előző hétvégén a biztos győzelemben bízva fogadta az Ipolyszögöt a nyugati megye hármas mezőny tizedik fordulója előtt veretlen listavezető Bernecebaráti-Kemence. A papírforma azt súgta, nem lehet veszélyben a házigazdák sikere, még annak ellenére sem, hogy jó darabig nem számíthatnak a kemény eltiltást kapó, mindennemű sporttevékenységtől eltiltott edzőjükre.

Ehhez képest az aktuális nógrádi párosítások legkomolyabb meglepetését szolgáltatta a párbaj. Alaposan leforrázták ellenfelüket a látogatók, akik játékos-mesterük révén már az első percben betaláltak. Olyannyira kedvet kaptak a vendégek, hogy a játékrész feléig még két alkalommal mattolták komoly rövidzárlaton áteső riválisuk hátsó alakzatát. Egy újfajta szituációval kellett megbarátkozniuk az ebben az idényben hasonló szerepkörbe még nem kerülő hazaiaknak.

A szünetig már nem rezdültek meg a hálók, nem is igazán tudott újítani a hátrányba kerülő oldal. Ugyan a második etapra némiképp összekapták magukat a berneceiek, semmire sem mentek az apait-anyait beleadó vetélytársukkal, ráadásul időközben meg is fogyatkoztak egy piros lap miatt. Ez a nap Takács Gergely legénységéről szólt, még csak gólt sem kaptak a végül három-nullás diadalt arató, jókora kalapemelést érdemlő ipolyszögiek.

Megyei III. osztály, Nyugati-csoport, 10. forduló:

Szokolyi Alakos SE (Bernecebaráti-Kemence)-Ipolyszögi SE 0-3 (0-3)

Vezette: Szabó G. (Moldován P.)

Szokolyi Alakos SE (Bernecebaráti-Kemence): ifj. Esztergomi – Szorcsik (Menyhárt, 61.), Molnár (Sági, 46.), Kürtössy (Fabi, 65.) – Repiczki, Tóth M. (Szabadkai, 46.) – Dombi, Rohácsi (Együd, 46.), Strihó (Petényi, 61.) – Busai, Kutnyik. Edző: id. Esztergomi Zsigmond.

Ipolyszögi SE: Ivanics – Tóth G., Keresztes, Tóth Á., Maglódi – Bache, Nagy Á. (Kárdási E., 78.), id. Trepinszki (Kárdási J., 67.), Jakus – Takács, Pataki. Játékos-edző: Takács Gergely.

Sárga lap: Kutnyik, Busai, ill. Jakus

Piros lap: Fabi (67., Szokolyi Alajos SE)

Gól: Takács (1.), Nagy Á. (15.), Pataki (23.)

Jók: Együd, ill. az egész csapat

id. Esztergomi Zsigmond: – A múltkori mérkőzés tükrében jó kedvvel készült a vasárnapi meccsre a csapat. Aztán már a mérkőzés második percében vezetést szerzett az ellenfél egy egyéni hibát követően. Görcsösen próbálkoztunk, aminek az eredményeképpen a második hibánkból újabb gólt kaptunk. A csapatunk próbálta játszani saját játékát, majd két százszázalékos helyzetet is elrontottunk. Sérülés miatt történt egy kényszercsere, de sajnos a következő percben az ezen a napon szokásossá vált hibánkból, megint gólt lőtt az ellenfél. Az első félidő további része esemény nélkül telt el, melyet a 41. percben lefújt a játékvezető. A második félidőben megpróbáltuk cserékkel lendületesebbé tenni a játékot, ami némiképp változott is, de eredményt nem hozott. Egyre több szabálytalanság történt, melyeket sárga- és piros lappal honorált a játékvezető. A mai mérkőzésen hibát hibára halmozó, enerváltan játszó csapat volt a miénk. Reméljük, mindenki felismeri a felelősségét. Dicséret az ellenfélnek az akarásért.

Takács Gergely: – Álomszerűen kezdtük a mérkőzést, hiszen a 22. (!) másodpercben vezettünk, majd a tizedik percben már kettő volt közte ide. Azért a hazaiak sem tétlenkedtek, több kisebb-nagyobb helyzetet kidolgoztak, de szerencsére ki is hagyták azokat. Aztán a 35. perc tájékán egy gyorsan elvégzett szabadrúgásból megszereztük a harmadik gólunkat. A fordulás után a Bernece mindent egy lapra feltéve nekünk rontott, igen csak törte a hátunkat a háló. Sajnos miután rájöttek, hogy nem igazán találnak fogást rajtunk, átmentek pankrátorba, ütöttek-rúgtak, ahol értek, nem tudták elviselni, hogy egy gyengébb csapat ellen sima null-három az eredmény. A védelmünk osztályon felüli teljesítményt nyújtott, de le a kalappal mindenki előtt! A lefújás után úgy éreztem magam, mint Rebrov mester, nem akartam elhinni, ami történt, csak fogtam a fejem! “Ucsi” barátomnak és csapatának további sok sikert kívánok, és azt, hogy érjék el céljaikat!

A bajnokság aktuális állása:

Next Post

Elvárható sikert aratott az Ipolytarnóc

Hiába vezetett a Ludányhalászi, egy kiállítás megpecsételte a vendégek sorsát. Múlt hétvégén a Ludányhalászit fogadta toronymagas esélyesként az Ipolytarnóc a keleti megye háromban. Nem hibázhattak a korábbi döntetlenjük után javítani akaró házigazdák a tizedik fordulóban tető alá hozott meccsen. A várakozások képest jócskán meglepték ellenfelüket a nagy elánnal ringbe szálló […]
error: Content is protected !!