Győzelemmel indította az évet az Ipolyszög

Gabi

A Csitárt fektette két vállra Takács Gergely együttese.

A mögöttünk hagyott hétvége szombatján Balassagyarmaton pótolta be korábban elhalasztott mérkőzését a Csitár és az Ipolyszög. Előzetesen a télen megerősödő, legutóbbi bajnoki fellépésükön remek sikerrel előrukkoló pályaválasztó alakulat tűnt esélyesebbnek, a másik oldal még csak edzőmeccsen sem volt érdekelt ebben a naptári évben a kezdősípszót megelőzően.

A várakozásokból aztán semmi sem köszönt vissza az összecsapáson. A mérkőzés teljes egészében aktívabbnak és erőteljesebbnek tűntek az ipolyszögiek, akik egy félidő alatt el is döntötték az érdemi kérdéseket. Előbb Keresztes fejezett be egy formás akciót, ugyan először még védett a hálóőr, a kipattanónál tehetetlennek bizonyult. Hamarosan növelte lépésfórját a vezetést szerző brigád, méghozzá játékos-edzője révén, Takács Gergely büntetőből vette be a kaput.

A fordulást követően sem tudtak megújulni a rendkívül gyenge napot kifogó csitáriak, ellenfelükön múlott, megrezgeti még-e a hálót, és ugyan végül is ez már nem sikerült, a kettő-nullás sikere miatt joggal örülhetett az esztendőt hárompontos manőverrel indító csapat.

Megyei III. osztály, Nyugati-csoport, a 15. fordulóból elhalasztott mérkőzésen:

Csitár SE-Ipolyszögi SE 0-2 (0-1)

Balassagyarmat, Kövi Pál Sportközpont, műfüves pálya, zárt kapuk mögött. Vezette: Chikán P. (ifj. Szakal T., Horváth B.)

Csitár SE: Janusek – Petrovszki, Tóth G. (Baráz, 77.), Gaál, Tótok – Chikán (Mizser, 54.), Kovács I., Tamás P. (Fehér, 59.), Ábrahám Á. – Kovács A., Cepo. Edző: Ferencz Gábor.

 

Ipolyszögi SE: Ivanics – Muladi, ifj. Trepinszki, Tóth Á., Tóth G – Tóth Z. (Dudás, 80.), Bache, Keresztes, Maglódi – Kárdási J. (Kárdási E., 72.), Takács. Játékos-edző: Takács Gergely.

Sárga lap: Tóth G., ill. Takács, Kárdási J.

Gól: Keresztes (12.), Takács (44.)

Jók: Janusek, Petrovszki, ill. Bache (a mezőny legjobbja), az egész csapat

Ferencz Gábor: – Gratulálok az Ipolyszögnek! Sokkal jobban akarta a győzelmet az ellenfél, mint mi. Sajnos nem tudtunk jó passzokkal a védősor mögé kerülni, sőt semmilyen passzal nem próbálkoztunk a meccsen. Kapkodó, igazi grundfocit játszottunk. Két fajta ember volt fenn a pályán. Az egyik, aki nagyon szeretett volna győzni, a másik, aki eljött este feloldani a kijárási tilalmat. El kell gondolkodni azon, ha valaki futballozni szeretne, annak többet kellene hozzátenni, nem pedig azoknak az idegrendszerével játszani, akik győzni és játszani jönnek.  Jó pár ember kifutotta magát, páran pedig belülről közvetítették a meccset maguknak. Sajnos szerintem kettészakadt a társaság gondolkodása. Ha már valaki eljön, tegye oda magát! Ezt kértem a mostani mérkőzés előtt is. Próbáltunk cserélni, de sajnos ők sem tudtak változtatni. Az is elgondolkodtató, hogy van két vérbeli csatárunk, de nem tudjuk kiszolgálni őket. Képtelenek vagyunk egy értelmeset passzolni három méterre. Hozzáteszem, bízom benne, hogy ez egy kilencven perces kimaradás volt. Remélem azt is, a hétvégén megújult fejekkel fogunk találkozni a pályán! Ha nem, akkor sajnos nem fogok hallgatni az érzelmeimre, csakis az eszemre, és onnantól fogva komolyabb szankciókat fogok bevezetni a csapaton belül!

Takács Gergely: – Csípős hidegben, edzőmeccs nélkül vágtunk neki első “tavaszi” mérkőzésünknek, egy igen csak megerősödött Csitár ellen. A srácok nagyon odatették magukat, már a találkozó elejétől mi irányítottunk. Az első félidőben egy mintaszerű támadás és egy jogos büntető után kétgólos előnnyel vonultunk pihenőre. A második félidőben növelhettük volna előnyünket, de az eredmény nem változott. A játékvezető jól kézben tartotta a mérkőzést, csak a vendégcsapat két reklamáló játékosával gyűlt meg a baja, de megoldotta feladatát. Összességében egy hajtós meccsen, megérdemelt győzelmet arattunk!

A bajnokság aktuális állása:

Next Post

Fontos sikerrel került az élre az Érsekvadkert II

A szintén élcsapatnak számító Dejtárt múlta felül Gubik Ákos alakulata. Múlt vasárnap rangadót hoztak tető alá a nyugati megye háromban. Az Érsekvadkert második számú csapata a Dejtárral csapott össze Diósjenőn. Abszolút nyílt csörtére volt kilátás, esély nélkül kezdődött az ütközet. Kiegyenlített mederben indult be a meccs, aztán fél óra elteltével […]
error: Content is protected !!