Hat találkozóra kerülhet sor vasárnap a megye háromban

Gabi

Ipolyszögre hivatalos a Patak, a Kétbodonyt fogadja a Tereske, Varsányra látogat a Mátramindszent.

Mint ismert, az MLSZ érvényben lévő meccslebonyolítási rendszere önkényessé tette a csapatok számára, hogy kiállnak-e az őszi idényből hátralévő mérkőzéseken vagy sem. A történések következtében hat mérkőzést fognak lejátszani ezen a hétvégén a megye hármas mezőnyben. A nyugati- és a keleti-csoportban is három-három összecsapást hoznak tető alá. Nézzük meg, mit várunk mi a közelegő párharcoktól!

Megyei III. osztály, Nyugati-csoport, 14. forduló:

2020. november 15. (vasárnap), 13.30:

Ipolyszögi SE (10.)-Patak SE (2.)

Esélyesként tekinthetünk a mezőnyben immáron egyedüliként veretlen mérleggel büszkélkedő vendégekre, alapjáraton véve nem szabadna, hogy gondot okozzon a három pont megszerzése Bella Sándor remek szériában masírozó legénységének. Gyorsan hozzá kell azonban tenni, számukra ismerős környezetben vélhetően egy figyelemreméltó skalpgyűjtésben reménykednek az ipolyszögiek, apait-anyait beleadva pedig meg is nehezíthetik a bajnoki címben gondolkodó másik oldal dolgát. A patakiak szomszédvári derbin tettek zsebre remek diadalt a legutóbbi fordulóban, mely győzelem még inkább felspannolhatta az önbizalom terén amúgy is jól álló gárdát. A két csapat törekvéseit nem lehet összehasonlítani, ugyan a hazaiak korábban már bizonyították, hogy sosem szabad őket leírni, amennyiben pedig komolyan gondolják a látogatók, hogy aranyérmet szereznének a záráskor, ezúttal sem ismerhetnek pardont, és ugyan nem számíthatnak egyszerű menetre, jobbik arcukat bemutatva felülkerekedhetnek az egyébként a szó szoros értelmében bármire képes riválisukon.

Tereske KSE (6.)-Kétbodony SE (8.)

Igen masszív viaskodásra van kilátás ebben a párosításban, önbizalommal telve várhatják a kezdősípszót a résztvevők. Az éremszerzésről még mindig nem lemondó hazaiak könnyed, egyben fontos idegenbeli sikerrel melegítettek, ambíciójuk pedig ezúttal is kristálytiszta, így vagy úgy, de ismét elbánnának soros vetélytársukkal. Nem eszik azonban olyan forrón a kását, egy eredményes periódusban masírozó társulatról van szó a kétbodonyi alakulat személyében, az előző négy küldetését egyaránt behúzta a fonalat elkapó csapat. Ezúttal egy vízválasztónak is beillő csörte keretein belül harcolhatnak a pontokért a látogatók, a tabella aktuális állása szerint egy igazi hatpontos mérkőzéssel van dolgunk, győzelem esetén ugyanis beérné ellenfelét az egy ideje edzőjét, Baráth Pétert nélkülöző, azért Bartyik Róbert felügyelete alatt pályára lépő brigád. Úgy véljük, hiába riválisuk remek sorozata, ha képes lesznek lehető legjobb formájukat bemutatni a tereskeiek, otthonukban learathatják igyekezetük gyümölcsét, esélyesebbnek érezzük Babicz András társulatát, ezzel együtt viszont nagy butaság volna leírni a nem feltartott kezekkel útnak induló vendégeket.

Nógrádsáp SE (16.)-Keszegi SE (12.)

Csupán a tabellára kukkantva azt feltételezhetnénk, kiegyenlített birkózásnak nézünk elébe, ezúttal viszont nem szabad kiindulni a tabellán perpillanat elfoglalt pozíciókból, a bajnokság korábbi szakaszában látottak alapján favoritként jelölhetjük meg a kiharcolt győzelemmel hangoló vendégeket. A házigazdák szabadnaposként estek túl az elmúlt hétvégén, amit bánhattak is, hiszen idénybeli első pontszerzésüket követően mehettek kényszerszünetre. Joggal bánkódhattak az utolsó előtti helyen álló ‘sápiak, hiszen végre valahára nem vereséggel zárták soros küldetésüket, aztán rögtön jöhetett egy pihenő. Persze ettől függetlenül sejthető, hogy kellő lelkesedés által hajtva húznak kesztyűt a házigazdák, azzal a céllal, hogy ezúttal is zsebre tegyenek legalább egy egységet. Hiába azonban a Hanusz-csapat elszántsága, ezúttal határozottan úgy érezzük, egyértelműen a Miklián Norbert vezette keszegieknek állhat a zászló, akik számára minden adott lehet ahhoz, hogy örömködve konstatálják a lefújást, ugyan nem nézhetik le ellenlábasukat, jobbik énjükkel előhozakodva két vállra fektethetik a másik oldalt.

A Dejtár SE-Csitár SE, a Romhány SE-Felsőpetény SE, az Őrhalom SE-Nagyoroszi HBB SE, a Szokolyi Alajos SE (Bernecebaráti-Kemence)-Érsekvadkert SE II, illetve az Egyházasdengeleg FE-Rétság VSE mérkőzéseket későbbi időpontokra halasztották. Szabadnap: Legéndi SE.

Megyei III. osztály, Keleti-csoport, 14. forduló:

2020. november 15. (vasárnap), 13.30:

Varsány SE (4.)-Mátramindszent SE (1.)

Vezeti: Nyerges Krisztián (Tősér Dorián, Reviczki János)

Bár ezt a mezőnyt is utolérte a meccslemondási láz, azért az aktuális programot böngészve találkozhatunk egy kifejezetten érdekesnek ígérkező összecsapással, már-már rangadónak beillő mérkőzésen nézhetnek egymással farkasszemet a párharc résztvevői. A bajnokság legjobbjai közé sorolható együttesek birkózhatnak egy jót ezen a meccsen, nagyjából abszolút megegyező esélyekkel. Az otthonukban rendre harapós varsányiak három fellépés óta nem kaptak ki, két elvárható siker után úgy ikszeltek az előző körben, hogy kétgólos hátrányból álltak talpra. Az idénybeli formák terén nyilván nincs okuk panaszra a vendégeknek sem, hiszen a csoportban egyedüli gárdaként rendelkeznek jelenleg veretlen mérleggel. Ugyan az előző fordulóban csak vért izzadva tudott nyerni Dancsok Roland társulata, ne legyen kétségünk afelől, kisebb bemelegítést követően ezúttal jóval élesebbek lesznek a ‘mindszentiek. Maradjunk annyiban, teljes mértékben nyílt csörtére számítunk, ahol tényleg bármi megtörténhet, kis dolgok határozhatják meg, melyik armada örömködhet a lefújáskor.

Cered VSE (9.)-Feláldozhatók SE (Karancsság) (8.)

Vezeti: Elischer Márk (Varga Patrik, Menczel József)

Nagyjából sorsársakként jellemezhető együttesek nézhetnek egymással farkasszemet ebben a párosításban, azt követően, hogy a bajnokság korábbi szakaszában skalpszerzésekre is képesek voltak a gárdák, egyaránt kikaptak az előző fordulóban. Búfelejtésben bízó csapatok húzhatnak tehát kesztyűt, hasonló törekvésekkel, ki szeretnék köszörülni a nemrégiben rajtuk esett csorbát. Határozottan a cerediek irányába billentheti el az esélyeket az ismerősebb helyszín, egy tipikusan olyan meccsel állunk szemben, ahol ez a tényező nyomhat igen sokat a latba a végelszámoláskor. Persze mérget vehetünk rá, a vendégek az iménti vélekedésre fittyet hányva szeretnék bevenni ellenfelük erődítményét, ehhez azonban biztosan legjobb arcuk bemutatására lesz szükség. Adott esetben egy kifejezetten változatos, késhegyekre menő csatározás is kibontakozhat a kilencven percből, egyik alakulat sem kíván az áldozati bárány szerepében tetszelegni, szóval joggal várhatunk egy férfias küzdelmet, ahol aztán kellőképpen megizzaszthatják a másikat a felek.

Doboskút SK Nógrádsipek (15.)-Kazár KSE (10.)

Vezeti: Szakal Tamás (Kovács Máté, Szemesi Zsolt)

Nem túl jó passzban lévő brigádok vághatnak neki ennek a csörtének, mindkét oldalra ráférne már a sikerélmény. Ez a kijelentés hatványozottan igaz a házigazdákra, akik az elmúlt hat mérkőzésükön egyaránt vereséget könyvelhettek el. A látogatók sem tündökölnek mostanában, hiszen két fiaskóval hangoltak, ráadásul még a létszámmal is hadilábon álltak. Most joggal mondhatják a résztvevők, ideálisnak tűnő alkalom kínálkozhat arra, hogy visszatérjenek a helyes ösvényre, a kérdés, hogy ez a törekvés melyikőjüknek fog összejönni. A ‘sipekieket mindenképpen földobhatja az a tény, hogy egy körrel ezelőtt kis híján megtréfálták az éllovast, csupán egy hajszálon múlott, hogy kiemelkedő bravúrral jeleskedjenek. Végül maradt a szimpatikus vesztes szerepe Csordás Tibor csapata számára, amennyiben viszont az említett fellépésén mutatott formájukkal hozakodnak elő a hazaiak, otthonukban képesek lehetnek rá, hogy kikecmeregjenek a gödörből. Ehhez persze lesz egy-két szavuk a kazáriaknak is, akik szintén tovább gyarapítanák pontjaik számát, Koncsik László valószínűleg azon munkálkodott, hogy kidolgozza a győztes taktikát. Zárszóként annyit mondanánk, nincs favoritja a találkozónak, megegyező esélyekkel készülődhetnek az együttesek.

A Karancsalja-Somos-Építők KC II, az Ecseg SE-Ludányhalászi SE, az Ipolytarnóc SE-Héhalom SE II, a Cserhát TSE Felsőtold-Karancskeszi KSE, illetve a Kálló SE-Magyargéci Zöld Sasok SE mérkőzéseket későbbi időpontokra halasztották.

Next Post

Élő videós közvetítés a BSE-BVSC meccsről

Egyenes adásban követheti az NB III-as bajnokit. Élő közvetítésünk véget ért. A BSE egy-nullás győzelmet aratott. Hamarosan jelentkezünk az edzők videós értékeléseivel és a mérkőzés videós összefoglalójával.
error: Content is protected !!