Hat mérkőzést hoznak tető alá vasárnap a nyugati megye háromban

Gabi

Nem hibázna a Bernece, a Tereske és a Felsőpetény.

Két találkozó már szombaton lepergett a nyugati megye hármas szezon tizedik fordulójában, a java azonban még hátra van. Vasárnap hat mérkőzésen küzdhetnek pontokért a résztvevők. Nézzük meg, mire számítunk a közelgő párbajok kapcsán!

Megyei III. osztály, Nyugati-csoport, 10. forduló:

2020. október 18. (vasárnap), 15.00:

Szokolyi Alajos SE (Bernecebaráti-Kemence)-Ipolyszögi SE

Egyértelmű esélyesként húzhatnak a kesztyűt a kiemelt jelentőségű rangadón aratott sikerrel hangoló házigazdák, amennyiben nem történik valamilyen meglepetés, tovább íródhat az éllovas remek sorozata. A bajnokság eddig lepergő részében változatos eredménnyel előrukkoló, sima győzelemmel hangoló látogatók finoman szólva sem néznek elébe egyszerű menetnek, szemszögükből már az is kalapemelést érdemlő cselekedetnek minősülne, ha meg tudnák nehezíteni acélosabbnak tetsző vetélytársuk dolgát. Nem véletlen, hogy a berneceiek még veretlen ebben a szezonban, számukra ismerős környezetben pedig ezúttal is újabb fontos lépést tehetnek hőn áhított céljaik elérésének irányába. Minden érdemi tényező a hazaiak mellett szól, akik pusztán amiatt bosszankodhatnak, hogy nélkülözniük kell eltiltott edzőjüket. Az ipolyszögiek felszabadultan, az esélytelenek nyugalmával várhatják a kezdősípszót, a pontvadászat korábbi szakaszában látott mutatókból kiindulva komoly meglepetésként könyvelhetnénk el, ha nem üres kezekkel konstatálna a lefújást a perpillanat bármire képes masszív középcsapatként jellemezhető brigád.

Tereske KSE-Csitár SE

Ezzel a párosítással még az előzőnél is könnyebb dolgunk van. Előzetesen nem igazán elképzelhető, hogy nem tudjak majd felülkerekedni alsóházi vetélytársukon a remek formában állomásozó, nemrégiben idegenben értékes döntetlenre szert tevő hazaiak, akik akkor érnek valamit az elmúlt időszakban bemutatott teljesítményeikkel, ha ezúttal hozzák a kötelezőt. Ugyan a lelkes csitáriak győzelemmel hangoltak, ezúttal hatványozottan komolyabb próbatétel elébe néznek, kisebbfajta csodaként jegyezhetnénk fel, ha képes volna megfricskázni ellenfelét az ez idáig két alsóházi csörtét behúzó, a másik oldaltól minden tekintetben eltérő ambíciókkal rendelkező társulat. Szóval maradjunk annyiban, semmilyen érdemi tényező nem sorakoztatható fel a látogatók irányába, most inkább tekintsünk el a “labda gömbölyű” örök klasszikustól. Ezt a meccset mellébeszélés nélkül behúzniuk a mögöttünk hagyott négy küldetésüket veretlenül abszolváló tereskeieknek, akik kellő odafigyeléssel akár egy gólarányt javító sikert is előhúzhatnak a cilinderből, ehhez az kell, hogy a kilencven perc teljes egésze alatt koncentráljanak és ne becsüljék le a piszok nehéz túra előtt álló vendégeket.

Nógrádsáp SE-Felsőpetény SE

Ezen mérkőzést megelőzően is nyugodt szívvel megállapíthatjuk, hogy toronymagas favoritként várhatja a kezdősípszót a tabellán jóval előrébb fellelhető brigád, nevezetesen az előző három fellépésükön kivétel nélkül diadalmaskodó felsőpetényiek. Az idényben még csak pontot sem szerző, rendre kisebb-nagyobb beszedett pofonokat elkönyvelő házigazdák nem túl vérmes reményekkel vághatnak neki aktuális küldetésüknek, a dolgok jelenlegi állása szerint egyáltalán nincs benne a levegőben, hogy éppen most jeleskednek majd egy főnixmadárszerű feltámadással. Az evés közben jön meg az étvágy alapon kedvet kapó, titkon talán már a dobogóval is szemezgető látogatóknak mindenképpen javasolt lenne egy siker, ha nem akarják nagy hirtelen lerombolni az előző hetekben összeszorgoskodott nimbuszukat, amennyiben pedig valós tudásukat teszik le az asztalra, akár csúnyán is helybenhagyhatják a másik oldalt. A hazaiak számára pusztán az ismerősebb környezet jelenthet csekély kapaszkodót, egyébként leginkább az a törekvés lebeghet a mezőny alsó traktusában megtalálható ‘sápiak szemei előtt, hogy minél tisztesebb keretek között essenek túl a kilencven percen.

Egyházasdengeleg FE-Legéndi SE

Ez már egy olyan összecsapás, ami előtt nem lehet kijelenteni, hogy az egyik résztvevő márpedig biztosan ki fog babrálni a másikkal. Egyik alakulat sem sziporkázott az elmúlt hetekben, a házigazdák Canossa-járása viszont hosszabb ideje tart, immáron öt vereségnél járnak zsinórban. A legéndieknek a mögöttünk hagyott két küldetésük nem sikerült túl fényesen, ráadásul előbb négy, majd hét gólt beszedve maradtak alul. Mindkét armadára ráférne tehát egy önbizalomnövelő győzelem, az azonban nagy talány, hogy melyikőjük örülhet majd a lefújáskor, kiegyenlített menetre számítunk, ahol kis dolgok dönthetnek. A perpillanat hatpontos ‘dengelegiek otthonukban bárki számára okozhatnak kellemetlenségeket, régen nem látott arcukkal előhozakodva pedig akár most vasárnap is megtréfálhatják ellenlábasukat. A vendégek korábban egy darabig még a dobogóval is szemezgetnek, szépen lassan viszont rá kell jönniük, lehet, hogy meg kell elégedniük a nem sokat érő masszív középcsapat jelzővel. Ezúttal egy érdekesnek kinéző párbajban birkózhatnak egy jót a felek, nincs igazi esélyes, gyakorlatilag akármilyen forgatókönyvet magában rejthet ez a csata.

Keszegi SE-Rétság VSE

Férfias küzdelemnek nézünk elébe, túlzás nélkül kijelenthető, megjósolhatatlan, mire mehetnek egymással az egyaránt rendkívül szerteágazó mutatókkal melegítő, jelenleg a mezőny középen lecövekelő együttesek. Megerősíti az imént elhangzó állítást, hogy mindkét csapat neve mellet tizenegy bajnoki egységet láthatunk a tabellán, az aktuális formák alapján viszont a vendégek állnak jobban, az előző három küldetésén veretlenül esett túl Havay Zoltán társulata, két győzelem között egy vállalható remivel jelentkezett a bármire képes gárda. Ezzel szemben az otthonukban rendre harapós keszegiek zakóval hangoltak, a céljuk tehát kristálytisztának tűnik, így vagy úgy, de kiköszörülnék a rajtuk esett csorbát. Kár tagadni, egy tipikusan olyan mérkőzéssel van dolgunk, ahol a saját pályájuk miatt mondjuk azt, hogy előzetesen kicsivel több sansszal illethetjük a javítani akaró hazaiakat, ez persze nem jelenti azt, hogy egy fillért sem tennénk rá, hogy a látogatók örülhetnek majd a végén, sőt nem is volna ördögtől való cselekedet a részükről, ha nem üres kezekkel sétálnának le a játéktérről az izgalmasnak ígérkező találkozót követően.

Nagyoroszi HBB SE-Kétbodony SE 

Ebben a párbajban is előfordulhat majd, igazi ki-ki meccsen dőlhetnek el az érdemi kérdések. Búfelejtésben gondolkodó brigádok húzhatnak majd kesztyűt, megegyező törekvéssel készülődnek a társaságok. Ugyan korábban úgy tűnt, egyenesbe jöttek az egymás után háromszor ki nem kapó nagyorosziak, az előző körben visszahuppantak a földre, igen csúnya mélyütésbe szaladt bele Garazsi József garnitúrája. A vendégek nem igazán lehetnek büszkék az előző hetekben bemutatott produkcióikra, három vesztes fellépést követően kelhetnek útra. Vélhetően jól is jött a szusszanásnyi pihenő a legutóbbi fordulóban szabadnapos kétbodonyiak számára, némiképp rendezhették soraikat, most pedig újult erővel harcolhatnak pontjaik gyarapításáért. Ki tudja, lehet éppen közelgő kirándulásukon kecmeregnek ki az egyre mélyülő gödörből a látogatók, hiába a gyengébb periódus, megállapítható, jóval több van Baráth Péter fiaiban annál, minthogy az alsóházban evickéljen. Ez az eshetőség még a jövő zenéje, ami valószínűsíthető, hogy vasárnap egy kiélezett birkózásban nézhetnek egymással farkasszemet a csapatok, nincs esélyese a csörtének.

Next Post

Négy találkozó maradt vasárnapra a keleti megye háromban

Nem ismerne pardont a Mátramindszent, a Varsány és az Ipolytarnóc sem. A szombaton lepergő mérkőzések után négy meccs van még hátra a keleti megye hármas szezon tizedik fordulójából. A Nógrádsipek-Ecseg párharcot elhalasztották. Lássuk, mire számítunk mi a soros csörtéket illetően! Megyei III. osztály, Keleti-csoport, 10. forduló: 2020. október 18. (vasárnap), […]
error: Content is protected !!