A hajrában döntött a Kétbodony

Gabi

Kiegyenlített küzdelemben kapott ki a Legénd.

Múlt vasárnap a Legéndet fogadta a Kétbodony a nyugati megye háromban. Nem igazán volt esélyese a huszadik körben megrendezett meccsnek, kiegyenlített csatározásnak néztünk elébe.

Be is igazolódtak az előzetes sejtések, jó darabig nem is mentek egymással semmire a gárdák. Hol az egyik, hol a másik oldal volt aktívabb, az első félidőben viszont nem született gól. A második játékrészben, konkrétan az 55. percben következett egy nemes gesztus, amiről korábban külön anyagban is hírt adtunk. A házigazdák körelnök védőjét, az éppen a mérkőzés napján 55 éves Filiczki Jánost köszöntötték a jeles alkalom apropóján.

A későbbiekben is folytatódott a férfias küzdelem, de csak legéndi kapufát és hazai ziccert könyvelhettünk el. Aztán elérkeztünk a hajrához, amikor büntetőt kaptak a kétbodonyiak, amit Kovács értékesített. Hamarosan megint bevette a kaput Bartyik Róbert alakulata, Tóth János iratkozott fel a gólszerzők közé. Az utolsó pillanatokban az ünnepelt még kihagyott egy tizenegyest, így végül kettő-nullás arányban nyertek a vendéglátók.

Megyei III. osztály, Nyugati-csoport, 20. forduló:

Kétbodony SE-Legéndi SE 2-0 (0-0)

Kétbodony, zárt kapuk mögött. Vezette: Szemesi Zs. (Berki A.)

Kétbodony SE: Péter N. – Szorcsik, Filiczki, Majoros, Farkas (Ferkó, 57.) – Bencsik (Hanzel, 75.), Tóth J., Majer, Székely – Melo (Lichy, 80.). Kovács R. Játékos-edző: Bartyik Róbert.

Legéndi SE: Farkas – Nyúl, Koczkár, Virág, János D. – Hámori, Kucsera, Horváth I., Turi (Márkus, 80.) – Barnoki (Rafael, 68.), Molnár (Néma, 75.). Edző: Bujnyik János.

Sárga lap: Székely, Majer, ill. Horváth I., János D.

Gól: Kovács R. (78.), Tóth J. (84.)

Jók: az egész csapat, ill. az egész csapat

Bartyik Róbert: – Nehéz mérkőzésre számítottam, az ellenfél sokat erősödött az elmúlt időben, amit igazoltak is. Volt helyzet itt is-ott is, kapufát rúgtak, mi ziccert hibáztunk. A játékvezető tévedett ide is-oda is, nekünk két büntetőt is adott, amit a vendégek nagyon nehezen viseltek. Én egyik kapcsán sem éreztem, hogy jogtalan lett volna. Talán nekik is elmaradt egy tizenegyes, ez hozzátartozik az igazsághoz. Mi sajnos csak az egyiket tudtuk értékesíteni, de ami a lényeg, hogy otthon tartottuk a három pontot, és győzelemmel köszönthettük az 55 éves Filiczki Janit. További sok sikert kívánok a Legéndnek.

Bujnyik János: – Elég jó kerettel, tizenöten mentünk el. A 78. percig teljesen pariban voltunk. Ez egy ikszes mérkőzés volt. Mindkét csapatnak volt helyzete. Nekünk elfelejtettek megadni két tizenegyest, ők meg nem jogos büntetőket kaptak. Az első előtt kiment a labda a vonalon kívülre, a partjelző lengetett is, de a bíró felülbírálta. Nem sokkal később kaptunk egy olyan gólt, amiről nem mondom kétszer, hogy bizony les volt, de ezt nem az én tisztem megítélni. Aztán megítéltek ellenünk még egy tizenegyest, amit az ünnepeltnek kellett rúgnia, Filiczki úrnak, a kapusunk viszont megfogta a lövést. Az utóbbi időben nem foglalkoztam ezzel, most viszont a 78. percben nagyon belenyúlt a meccsbe a bíró! Én és a csapatom is elgondolkodott azon, hogy ezért érdemes eljönni Kétbodonyba? Ezért érdemes focival eltölteni a szabadidőnket? Tényleg küzdöttünk, hajtottunk. Nagyon jó, pörgős meccs volt, kevés szabálytalansággal. A lefújás után az egyik hazai játékos elismerte, hogy nekünk is kellett volna tizenegyest kapnunk, amikor elütötték a csatárunkat. Ezt a bírónak is látnia kellett volna! Az első félidőben az egyik hazai kézzel ütötte el a labdát, de erre azt mondta a spori, hogy ezért nem tud büntetőt adni. Teljesen elveszi az ilyen játékvezető az ember kedvét a focitól! Inkább maradjon otthon és ne vállaljon ilyet! Miért nem mondta akkor azt, hogy ne haragudjatok, Filiczki úrnak születésnapja van… Tisztelem, becsülöm az ünnepeltet, utólag is boldog születésnapot kívánok neki, de könyörgöm, így nem lehet belenyúlni egy meccsbe. Egy szót nem szólok, ha ide is-oda is befújják a tizenegyeseket és kettő-kettő a vége. A Felsőpetény ellen csak egyedül volt a bíró, mégis le tudta vezetni. Nem kell akkor két embert küldeni, ha valamelyik nincs tisztában a szabályokkal. Nem szeretném, ha továbbra is úgy mennénk el idegenbe játszani, hogy így belenyúlnak a mérkőzésbe! Nem magyarázkodni akarok, de nem potyagólokat kaptunk, hanem olyan gólokat, amiket nem szabadott volna megítélni! Nagyon bánatosan jöttem ez miatt haza, de nem csak én, az egész csapat ideges volt. Rég volt ilyenre példa, hogy szó szerint megverettetek minket. Oké, fújja el, de miért pont így kell belenyúlnia? Akkor adja meg a másik csapatnak is a büntetőket, ne csak a másik oldalra. Vagy akkor mondták volna azt, hogy bocsi, ma szülinapi babazsúr van, ki kell kapnotok! Gratulálok a Kétbodonynak, mi pedig megyünk tovább! Pénteken is nehéz meccsünk lesz, jön a Nagyoroszi. Érdekes, hogy Nagypéntekre tettek fordulót. Biztos, hogy ki fogunk tudni áll, csak megint meghatározó emberek fognak hiányozni. Aztán rá két napra Nógrádsápra kell menni, ami ismét nehéz mérkőzés lesz. Főleg, hogy most ők nyertek a Dejtár ellen, amihez gratulálok. bár nem tudom, mi történt velük, a győzelmet nem szokták megmagyarázni.

A bajnokság aktuális állása:

Next Post

Simán nyert idegenben az Ipolyszög

A Nagyoroszit hagyta helyben Takács Gergely csapata. Múlt vasárnap Nagyoroszira volt hivatalos az Ipolyszög a nyugati megye háromban. Nem volt esélyese a huszadik körben sorra kerülő ütközetnek, arra lehetett számítani, hogy kellőképpen megbirkóznak majd egymással a résztvevők. Nem így lett. A támadólag fellépő vendégek kezdtek jobban, kézbe vették a gyeplőt, […]
error: Content is protected !!