Hátrányból felállva nyert a Bernece

Gabi

A kis híján meglepetést szerző Őrhalmot gyűrték le a házigazdák.

Pénteken az Őrhalmot fogadta a Bernece a nyugati megye háromban. Ugyan esélyesként vágtak neki a huszonegyedik körben esedékes meccsnek a házigazdák, sejthető volt, hogy nem adja majd olcsón a bőrét ellenfelük.

Alaposan meg is lepték riválisukat a lelkes látogatók, Keresztúri révén már a negyedik percben betaláltak. Az első félidőben már nem is tudtak felocsúdni a házigazdák, a szünetig jobbak voltak az őrhalmiak, de már nem változott az eredmény a pihenőig.

Egy darabig a második felvonásban is tartották magukat a vendégek, az összecsapás kétharmadánál azonban Busai büntetőből egyenlített. Ezt követően egyre komolyabb erőket mozgósítottak a fordítás érdekében a berneceiek, a nyomás pedig ki is fizetődött, a véghajrában Gáspár Erik talált be, egyúttal pedig kettő-egyes sikerhez segítette talpra álló alakulatát.

Megyei III. osztály, Nyugati-csoport, 21. forduló:

Szokolyi Alajos SE (Bernecebaráti-Kemence)-Őrhalom SE 2-1 (0-1)

Kemence, zárt kapuk mögött. Vezette: Dobsonyi L. (Szemesi Zs., Pál A.)

Szokolyi Alajos SE (Bernecebaráti-Kemence): Marót A. – Gáspár Zs. (Együd, 46.), Kiss I. (Sági, 86.), Molnár, Bugány – Huzián, Petényi, Gáspár E., Imre F. – Dombi, Busai. Edző: Esztergomi Zsigmond.

Őrhalom SE: Homolya – Vidó, Víg, Sándor L., Rados – Bóna (Tupi, 42.), Gál (Kökény, 89.), Maglódi, Jakus – Keresztúri, Deák M. Edző: Sopotnik László.

Sárga lap: Bugány, ill. Jakus, Víg

Gól: Busai (60.), Gáspár E. (80.), ill. Keresztúri (80.)

Jók: Huzián, Kiss I., Együd, ill. az egész csapat

Esztergomi Zsigmond: – Az öltözőben megbeszéltekkel szöges ellentétben kezdtük a játékot! A fiatal, jól szervezett ellenfél gyakorlatilag meglepett bennünket. A körülményes támadásvezetések, ívelgetések nem vezettek sehová. Gyors kontrából vezetést szerzett az ellenfél, ami csak görcsöt kötött az egész csapatunk játékára. Az első félidőben nem is történt változás. A szünetben átszerveztük a játékunkat, cserével erősítettük a védelmet. Lendületesebb lett a játék, több gólhelyzetet hagytunk ki. Aztán egy jogos tizenegyessel egyenlítettünk Busai Bence révén, majd a sorozatos támadásaink a nyolcvanötödik percben a győztesgólt is meghozták. Ma a szívünkkel nyertük meg a második félidőt. Jó és sportszerű csapatot győztünk le! Köszönet a korrekt játékvezetésért!

Sopotnik László: – Korrekt játékvezetés mellett, egy korrekt ellenféllel játszottunk, és hagytunk számunkra értékes pontot, pontokat az ellenfélnél. Nagyon gyorsan megszereztük a vezetést és utána gyorsan kihagytunk kettő ziccert, majd a hetvenedik percnél elfogyott a kondi és megmutatkoztak a hibák. A focit gólra játsszák, mi pedig kevesebbet rúgtunk, mint az ellenfél, a tizenegyes pedig teljesen  jogos volt. Továbbra is tartom magam ahhoz, miután ezt a szezont elengedte a csapat, hogy minden idei mérkőzést edzőmeccsként játszunk és fogunk fel, közben fejlődünk, mind fizikálisan, mind mentálisan. Bár keményen dolgoznak a srácok a célok elérésének érdekében, nem jön könnyen a siker. Az őrhalmi csapat játékrendszerét ezen a mérkőzésen véglegesítettük, amivel a következő szezonban tisztes ellenfele szeretnénk lenni minden csapatnak. Mindenképp kell igazolni még egy pár fiatal, lendületes  játékost, mert egy-két poszton vannak hiányosságaink. 

A bajnokság aktuális állása:

Next Post

Sima sikerrel tért vissza a Patak

Négy góllal múlta felül a Kétbodonyt Bella Sándor együttese. Pénteken a Kétbodonyt fogadta a két hét szünet után ismét pályára lépő Patak a nyugati megye háromban. Favoritként várhatták a huszonegyedik körben esedékes mérkőzés kezdősípszavát a hazaiak. Mindkét gárda igen megtépázott garnitúrával vette fel a kesztyűt. Támadólag fellépve vetették bele magukat […]
error: Content is protected !!