..Egyre jobb lett a csapatösszhang”

Gabi

A keleti megye hármas mezőny második helyén álló Ipolytarnóc játékos-edzője, Gál Ádám bízik együttesében és az éremszerzésben.

Összességében eredményes őszi idényt tudhat a háta mögött a keleti megye hármas Ipolytarnóc, aminek köszönhetően a második helyen telelhet a még a listavezető pozícióhoz képest is látótávolságon belül lévő alakulat. Az ez idáig tíz győzelem mellett két döntetlent és egy vereséget feljegyző társulat eddigi szereplése kapcsán Gál Ádám játékos-edzőt kérdeztük.

– Az előző őszi idény volt az első féléve új elnöki és játékos-edzői szerepkörében. Mennyire birkózott meg a feladatokkal?

– Az elején talán még fel sem fogtam, hogy mibe vágok bele és mit vállalok – kezdte Gál Ádám. Azt viszont tudtam, ha elvállalom, akkor mindent meg fogok tenni a csapat érdekében és a maximumot nyújtom! Több játékos is távozott az egyesülettől. Elsődleges feladatként a csapat megmaradása volt a célkitűzés. Aztán szépen-lassan jöttek a szebbnél-szebb eredmények. Egyre jobb lett a csapatösszhang a pályán belül és a harmadik félidőben is. Ahogy az lenni szokott, evés közben jön meg az étvágy, és egyre komolyabb célokat kezdtünk el kitűzni!

– Mi lehetett az eddigi jó szereplés kulcsa?

– Mindenképpen a csapategységre helyezném a hangsúlyt! Egyben az alázatos munkára. Bármilyen formációban léptünk pályára, volt, aki nem éppen a legkedveltebb posztján tudott játszani, de a csapat érdekeit figyelembe véve a maximumot hozta ki magából, bárhol is muzsikált a pályán.

– Egyelőre egy vereség rondít bele a képbe, ami máig meglepő. Mi volt más azon az ominózus magyargéci meccsen?

– Aznap valahogy semmi nem akart összejönni! Egy-két alapember nem tudott elutazni a csapattal munka végett. De nem ezen múlott, úgy gondolom. A hazaiak elég hamar vezetést szereztek, erre viszont mi csak kapufákkal tudtunk “válaszolni”. Aznap a hazai csapatnak minden összejött. A harmadik gól után sajnos teljesen feladtuk fejben a mérkőzést. Természetesen tavasszal mindent meg fogunk tenni, hogy ezt a hibát kijavítsuk.

– Utólag sem lehet szó nélkül elmenni a komoly vihart kavart Kálló elleni félbeszakadó összecsapás mellett. Több hónap távlatából mit gondol a történtekről?

– Nagyon remélem, hogy több ilyenben nem lesz része a csapatnak és a szurkolóknak! Bíztunk benne, hogy kizárják őket, mert nem az első volt már nekik! Máig kérdés, hogy meddig akar elmenni a szövetség?! Még valaki bele nem rokkan vagy rosszabb?! Azt biztosan tudom, hogy ameddig én vezetem a csapatot, nem utazunk el Kálló csapatához és nem is fogadjuk őket hazai pályán sem! Sajnos ez a mérkőzés nagyban fogja befolyásolni a bajnokságot, de semelyik érem vagy helyezés nem ér annyit, hogy valaki veszélyeztetve érezze magát és szeretteit!

– Volt olyan embere, akit külön is meg tudna említeni bemutatott teljesítménye végett?

– Külön nem szeretnék kiemelni senkit! Amit idáig elértünk, azt csapatként sikerült. Voltak szép egyéni akciók, megmozdulások, gólok.

– Az utóbbi időhöz képest jóval több résztvevője van a pontvadászatnak. Mi a véleménye a mezőnyről?

– Nagyon színvonalas és kiegyensúlyozott bajnokság a mostani. Jobbnál-jobb csapatokkal, akik magasabb osztályban is megállnák a helyüket! Az eleje nagyon egyben van a mezőnynek, elég egy hiba, és már mehet is a “számolgatás”!

– Hogy telik önöknél a holtszezon?

– Pihenéssel teltek az elmúlt napok, hétvégék. Január elejétől megkezdődött a felkészülés. Heti két alkalommal találkozunk. Ha az idő engedi szeretnénk minél több edzőmeccset játszani, amik már most le vannak egyeztetve. A játékoskeret kapcsán annyit, hogy távozóról nincs tudomásom. Két-három emberrel tárgyalás alatt vagyunk.

– Jelenleg mennyi esélyt lát rá, hogy képesek lesznek kiharcolni a bajnoki címet?

– Természetesen mindent meg fogunk tenni, hogy minél fényesebb éremmel végezzünk a szezon során, de nagyon erős a mezőny. A kállói három pontot is nehéz lesz ledolgozni, ha úgy alakul, de bízom a csapatban, és megteszünk mindent!

Next Post

Megye egyes téli startlista

Legkorábban az Érsekvadkert kezdte meg a felkészülést, míg utolsóként Pásztón indult be a munka. Az elmúlt időszakban fokozatosan nekivágtak téli felkészülésüknek a megye egy csapatai. Mint az alábbiakban látható, legkorábban az Érsekvadkert SE-nél startolt el a munka, míg aztán szépen-lassan a többi gárdánál is elindították az alapozást. Legutolsóként a Pásztó […]
error: Content is protected !!