Presztízsmeccset húzott be az Ecseg

Gabi

A Héhalom tartalékcsapatánál nyert Moravcsik Ferenc legénysége.

Múlt vasárnapi igazi presztízscsatát rendeztek a keleti megye háromban, a Héhalom tartalék együttese az Ecseget fogadta a tizenhatodik fordulóban. Férfias küzdelemre volt kilátás, abszolút nyíltnak ígérkezett a csörte.

Álomszerűen indították a rangadót a vendégek, akik már a második percben betaláltak. Hamarosan Burbiczki került a középpontba, aki büntetőt hárított, így elmaradt az egalizálás. Még az első negyedórában újra beköszöntek a látogatók. Ezután nagy erőket mozgósítva rohamoztak a házigazdák, de nem tudtak válaszolni a szünetig.

A második felvonásban minden ugyanott folytatódott, ahol abbamaradt, mentek előre a héhalmiak, akik a játékrész derekán szépítettek is. A hátralévő időben tovább nyomtak a hazaiak, de bármennyire szerették volna, képtelenek voltak egyenlíteni, így riválisuk kettő-egyes sikert könyvelhetett el. Szép győzelemmel jeleskedett Moravcsik Ferenc társulata.

NEXT-Therm Megyei III. osztály, Keleti-csoport, 16. forduló:

Héhalom SE II-Ecseg SE 1-2 (0-2)

Héhalom, zárt kapuk mögött. Vezette: Reviczki J. (Bozó P., Szabó T.)

Héhalom SE II: Fehér – Kalmár (Diviák, 22.), Gyuriska, Horváth Z., Ruska (Baranyi R., 70.) – Fűrész (Duhonyi, 26.), Tasnádi, Baranyi G. (Hegedűs, 46.), Hajdú A. (Pikács, 46.) – Hajdú J. (Hajdú N., 46.), Sándor K. Edző: Farkas Ferenc.

Ecseg SE: Burbiczki – Bognár, Oláh G., Baranyi M., Mihalik Sz. – Pongrácz, Mihalik R., Mihalik János, Baranyi Á., Moravcsik D., Zsiga (Horváth G., 83.). Edző: Moravcsik Ferenc.

Sárga lap: Kalmár, Sándor K., ill. Oláh G., Mihalik János

Gól: Hajdu N. (63.), ill. Zsiga (2.), Mihalik János (9.)

Jók: senki, ill. az egész csapat

Farkas Ferenc: – Jó képességű játékosokból álló csapatomnak három dolgot mihamarabb meg kellene tanulni. Az első, a mérkőzés nem a 25. percben kezdődik. A második, bármilyen jó játékos valaki, amíg nincs alázat, akarat és fegyelem benne, érnek olyan meglepetések, mint a vasárnapi mérkőzés folyamán. A harmadik pedig az, hogy az egész tavaszi szezonban egyenesen katasztrofálisnak nevezhető. Most is simán megfordíthattuk volna a meccset kétgólos hátrányból. Hat ordító ziccert hagytunk ki az ötösön belülről, plusz még egy tizenegyest. Elismerem, én is hibáztam. A kezdőcsapat összeállításánál hoztam rossz döntést, de ezért el is vállaltam a felelősséget. Remélem, legközelebb javítani fogunk!

Moravcsik Ferenc: – Az előzményekre való tekintettel mindkét csapat nagyon készült erre a mérkőzésre, bizonyítani akartak. Legalább is én azt éreztem, hogy az ellenfél is eléggé fel van tüzelve, ahogy a mi játékosaink is. Viszont szerintem a taktika billentette a javunkra a mérkőzést. Biztos voltam benne, hogy az első percekben rohamozni akarnak a hazaiak, mint az őrült. Ezért csatár nélkül játszottunk, hat középpállyással és négy védővel. Aztán volt két elfutásunk és kettő-nullra vezettünk. Végig ezt a taktikát folytattuk. A második félidőben megint nagyon ránk jött az ellenfél, el is fáradtunk, mert sajnos most is egy cserével kellett végigvinnünk a meccset. Az ellenfél pedig hetet cserélt, majdnem másfél csapat ellen játszottunk. Végül is kibírtuk bekkelni. Úgy gondolom, egy sportszerű mérkőzés volt. Ahhoz képest, ami ősszel itt volt Ecsegen, teljes változás történt a héhalmi együttes tekintetében. Nagyon jó kis gárdának láttam az ellenfelet és gratulálok is nekik! Gratulálok az enyéimnek is, bizonyítottak küzdeni tudásból! A múltkor is jól ment a társaságnak, de most aztán tényleg nagyon odatették magukat.

A bajnokság aktuális állása:

Next Post

Reakció egy interjúra

Nagyoroszi képviselő-testülete kért szót egy korábbi riportunk kapcsán. Nemrégiben megjelent weboldalunkon egy interjú, ahol a Nagyoroszi HBB SE korábbi elnökét, az említett tisztséget kis híján huszonöt éven át betöltő Gönczöl Józsefet kérdeztük, a labdarúgáshoz kötődő viszonya, illetve a múltban megszerzett tapasztalatai kapcsán. Az említett cikk kapcsán Nagyoroszi képviselő-testülete is szót […]
error: Content is protected !!