Akadt figyelemreméltó eredmény a nyugati megye háromban

Gabi

Őrült meccsen mentett pontot a Hont, bravúros remit ért el a Felsőpetény, hozta a kötelezőt a Kétbodony, könnyedén nyert az Ipolyszög, parádés fordítással győzött az Érsekvadkert II, sima sikert aratott a Legénd, nyolcig számolt a Rétság.

A mögöttünk hagyott hétvégén a tizenhatodik körrel beindult a bajnokság tavaszi szakasza a megye háromban. A soros találkozókon eseményekben gazdag mérkőzésen ikszelt egymással a Romhányban és az utolsó pillanatokban talpra álló Hont, a Felsőpetény megsüvegelendő döntetlenre tett szert az éllovas Patakkal szemben, a Kétbodony nem hibázott a Keszeg ellen, nehézség nélkül lépett át az Erdőkürtön az Ipolyszög, a remek fordítással jelentkező Érsekvadkert kettő kétgólos hátrányból felállva vette be Tereskét, a Legénd elbánt az Ősagárddal, a Rétság pedig helybenhagyta a Nézsát. Lássuk a részleteket!

Megyei III. osztály, Nyugati-csoport, 16. forduló:

Romhány SE-Szondy SE Hont 4-4 (2-2)

Vezette: Szikora D. (ifj. Szakal T., Korbely Zs.)

Romhány SE: Nagy R. – Hornyák, Berta, Seres M., Majer –  Boros (Jónás I., 55.), Nagy B. (Nagy S., 70.), Marsicki (Stvorecz, 86.), Pribelszki (Farkas, 46.) – Varga B. (Mudroncsik, 65.), Hegedűs. Edző: Seres István.

Szondy SE Hont: Brinyiczki – Kovács P., Garazsi D., Kupecz K., Horváth K. – Bander, Majer, Pál L., Buzás – Vig, Kupecz N. Edző: Garazsi József.

Sárga lap: Kupecz K.

Piros lap: Stvorecz, Nagy S. (88., mindketten Romhány SE), ill. Majer (38., Szondy SE Hont)

Gól: Hegedűs (22.), Majer (34.), Varga B. (60.), Jónás I. (79.), ill. Buzás (27., 33., 69., 88.)

Jók: Seres M., Hornyák, Berta, ill. az egész csapat, kivéve a kapus

Seres István: – Elkezdődött. Egyéni hibákkal tarkított mérkőzésen, hagytuk, hogy elvigyenek egy pontot tőlünk. Lehet, hogy kétszer voltak igazán a kapunk előtt de négy gólt szereztek belőle, igaz, a végén kellett nekik egy ajándék tizenegyes. De magunkra is vessünk, ne csak a játékvezető hibájára. Bár a végén megítélt büntetőnél kialakult tömegjelenetnél csak ő volt a felelős! Viszont romhányi romhányinak farkasa, ez a szégyen! Azt továbbra is tartom, hogy négy lőtt góllal és mezőnyfölénnyel nyerni kell! Több tűz és akarat kell a folytatásban, valamint még nagyobb összefogás a csapaton belül.

Garazsi József: – Változatos, jó meccs volt! Egyszer mi vezettünk, egyszer a romhányiak. A meccs elején, tizenöt-húsz percig nagyon egyoldalú volt a játék, a térfelünket sem bírtuk átlépni. Aztán, ahogy az idő múlásával helyre jöttünk volna, megszerezték a vezetést a hazaiak. Ezt követően fordítottunk, majd egyenlített az ellenfél, így iksz volt a félidő. Azért elég sok minden történt még a szünetig, például, Majert elég könnyen kiszórta a sporttárs két sárgával, öt percen belül. Én nem is tudtam, hogy korábban már volt neki figyelmeztetése. Nem azt mondom, hogy mérlegeljen a bíró, de ilyen alapon minden meccsen ki lehetne osztani három-négy embert. A második félidőben mondtam a srácoknak, mivel eggyel kevesebben vagyunk, mindenki próbálja meg a maximum dupláját nyújtani, hogy el tudjunk érni valamilyen eredményt. Kétszer ismét megszerezték a vezetést a házigazdák, de mindig egalizáltunk. Az utolsó percekben kicsit elszabadultak az indulatok. A játékvezető fújt nekünk egy büntetőt, amit nehezen emésztettek meg a romhányiak. Beszaladtak a kispadról a pályára, többen lökdösték a bírót, két ember ki is lett állítva. Ezután játékosunk kialakította a végeredményt. Nagyon csalódott lettem volna, ha kikapunk, mivel négy gólt rúgtunk idegenben, mert amit kértem a fiúktól, be is tartották, kivéve a kapusunkat, aki mind a négy gólban nyakig benne volt. Eddig jól védett, ő volt a biztos pontunk, nem kapta miatta potyákat. Most viszont… Az egy pontot teljesen megérdemeltük, pláne úgy, hogy a második félidőt emberhátrányban játszottuk végig, és még így is volt helyzetünk! A játékvezetéssel nem igazán szeretnék foglalkozni, de ha egy szóval kellene jellemezni: káosz! A romhányiaknak egy sárgát nem adott, csak a dulakodásnál, amikor meg akarták őt fegyelmezni. Elég jól odabillent a hazai pálya… Persze, az ellenfélnek biztos más lesz erről a véleménye. Négy-háromnál még fülig ért a szájuk és tették a kis megjegyzéseiket, aztán négy-négynél már azt kérdezték, mennyit fizettem a bírónak… 

Felsőpetény SE-Patak SE 3-3 (1-2)

Helyszín: Patak. Vezette: ifj. Szakal T. (Makovinyi Z., Makovinyi R.)

Felsőpetény SE: Piszár – Pogácsás, Belovai, Tóth P. (Szabó Sz., 68.), Varga B. – Rodák, Hugyecz, Garai M. (Sulyán, 57.), Rendi (Sógor, 66.) – Garai G., Tabics. Edző: Laczkovzki Zsolt.

Patak SE: Pincze – Gál, Fritz, Csókási, Mócsány – Molnár (Bach, 74.), Paulicsek (Faludi, 84.), Várhegyi (Csabai, 46.), Varga O. (Horváth B., 63.) – Szabó L. (Kutnyik, 63.), Bogdány. Edző: Bella Sándor.

Sárga lap: Garai G., Szabó Sz.

Gól: Garai G. (17.), Rodák (59.), Hugyecz (87.), ill. Bogdány (13., 35., 66.)

Jók: Hugyecz, Rodák, Garai, Tabics, Varga B., Garai M., Belovai, ill. senki

Laczkovszki Zsolt: – Sajnos a nagy esőzések végett, a pályánk alkalmatlan volt a játékra, így Patakon játszottuk le a hazai fordulónkat, köszönöm a Patak csapatának az együttműködést ez ügyben! Izgalmas, jó iramú mérkőzést játszottunk a bajnokság első helyezettjével. Kiegyenlített meccs volt, kimaradt helyzetek akadtak mindkét oldalon, amik eldönthették volna a találkozót. Úgy érzem, sikeres volt a téli időszakban a felkészülésünk, és sikeresen megleptük a Patakot! Büszke vagyok a csapatom minden játékosára, nagyot küzdöttek és hajtottak az utolsó percig! Rodák Levente a mérkőzés embere, aki nagyon jól szervezte a játékot, és bombagólt szerzett. Köszönöm a szurkolóknak is a biztatást! Készülünk a következő meccsre, hajrá, ‘Petény!

Bella Sándor: – Sokgólos mérkőzést játszottunk, ahol hiába vezettünk háromszor is, mégsem sikerült nyerni! A gólokon kívül az egész kilencven perc értékelhetetlen volt, nem volt semmi, amiben jobbak lettünk volna az ellenfelünknél. A kapott találataink előtt ordító hibákat vétettünk, amit szép gólokkal büntettek a petényiek! A folytatásban fel kell ébredni Csipkerózsika álmunkból, komolyabb felelősségvállalással és nagyobb alázattal kell futballozni, ahogy azt korábban is tettük! Gratulálok a Felsőpetény csapatának és további sok sikert kívánok nekik.

Kétbodony SE-Keszegi SE 3-1 (3-1)

Vezette: Bencsik B. (Szolik M., Soós-Valenta B.)

Kétbodony SE: Miklián – Majoros, Filiczki, Szorcsik, Farkas – Bencsik, Bartyik (Melo, 71.), Németh, Tóth J. (Riczu, 57.) – Kovács R. (Hanzel, 84.), Tomis. Edző: Baráth Péter.

Keszegi SE: Rojkovics, – Gyetván T. (Murcsik P., 46.), Kovács L., Mezei (Cseri, 46.), Turcsán (Kapoun, 79.), Csetényi, Murcsik T., Muszta, Gombos, Belencsák (Prétor, 50.), Gyurina (Pistyúr, 82.). Edző: Miklián Norbert.

Sárga lap: Németh, ill. Belencsák, Prétor, Muszta, Kapoun, Cseri

Gól: Kovács R. (11., 28.), Bartyik (15.), ill. Gyurina (40.)

Jók: Kovács R., Majoros, Bartyik, Tóth J., ill. Kovács L., Murcsik T., Muszta

Baráth Péter: – Először is, szeretném megköszönni a romhányi csapat vezetésének, hogy megengedték, náluk játszhassuk a mérkőzésünket, ezúton is nagyon szépen köszönjük, így le tudjuk játszani a meccset. Nagyon jó első fél órát mutattak a fiúk, szereztünk is három gólt, úgy nézett ki, nagyobb arányú győzelem is lehet a vége. A keszegiek viszont nem roppantak össze, és igen harcosan, szimpatikusan futballoztak. Sikerült is elérniük egy gólt, majd a második félidőben egyenrangú ellenfelek voltak, így még inkább győzelemre sarkalltak minket, amit végül is meg tudtunk szerezni. A tavasz első mérkőzése szerintem jól sikerült részünkről, odatette magát a társaság, gratulálok a fiúknak. 

Miklián Norbert: – Az első félidőben a hazai csapat kihasználta a helyzeteit, nekünk ugyanez csak részben sikerült. A második játékrészben már nagy dolgot nem akartak tenni a kétbodonyiak, sikerült uralnunk a játékot, de a gólszerzés nem jött össze. Köszönjük szépen a vendéglátást a mérkőzés végén, és további sok sikert kívánunk a Kétbodonyiaknak, mi pedig legközelebb javítunk!


Ipolyszögi SE-Erdőkürt SK 6-0 (4-0)

Vezette: Menczel J. (Rácz D., Berki A.)

Ipolyszög SE: Ivanics – Tóth Á., Tóth J. (Sági, 46.), Tóth G., id. Trepinszki (Bognár, 61.) – ifj. Trepinszki (Maglódi, 46.), Kovács I., Keresztes, Medve (Jakus, 65.) – Takács G., Bache. Játékos-edző: Takács Gergely.

Erdőkürt SK: Tóth B. – Moór (Hegedűs, 35.), Urbán Cs., Makó T. (Szlavkovszki M., 61.), Nánai (Szlavkovszki R., 61.) – Makó M., Oravecz, Oláh T., Németh – Nagy B., Futó.

Sárga lap: Nánai

Gól: Tóth Á. (3.), Takács G. 814., 51.), Bache (35., 38.), Ivanics (62.)

Jók: az egész csapat, ill. senki

Takács Gergely: – Teljes létszámban jelentünk meg az első tavaszi mérkőzésen. Már a meccs elején magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést és egy büntetővel megszereztük a vezetést. A továbbiakban is a mi akaratunk érvényesült, négygólos előnyre tettünk szert a pihenőig. A második játékrészben még kétszer betaláltunk, és ilyen arányban is megérdemelten nyertünk. Sportszerű mérkőzésen, a szezon talán legjobb játékával tartottuk itthon a három pontot!

Hegedűs Gábor: – Gyengén kezdtünk, nem tudtuk felvenni a ritmust a házigazdával. Fegyelmezetlenül játszottunk, jobban akart az Ipolyszög, megérdemelten nyertek!

Tereske KSE-Érsekvadkert SE II 2-3 (2-0)

Vezette: Kiss D. (Gecse Z., Jakus K.)

Tereske KSE: Candidó – Dohány, Kosik E., Medvik, Jakubecz – Váró, Babicz, Vas (Koczka, 46.) – Dóbiás D., Dóbiás P. (Mészáros, 81.), Adi (Kiss G., 63.). Játékos-edző: Babicz András.

Érsekvadkert SE II: Gubik – Hustyava, Pádár (Loksa, 59.), Farkas, Varga V. – Csejk, Papp, Mácsik, Beluczki – Szabó L., Sipos. Játékos-edző: Gubik Ákos.

Sárga lap: Dóbiás P., Adi, Medvik, Babicz, ill. Varga V., Pap

Gól: Adi (32., 39.), ill. Mácsik (71.), Szabó L. (84., 86.)

Jók: Kosik E., Babicz, Adi, ill. Pap, Farkas, Hustyava

Babicz András: – Vegyes érzések kavarognak bennem, mert kettő-nullról kikapni hazai pályán, tizenöt perc alatt, nem túl jó dolog, de ha azt nézzük, hogy hetven percig az történt, amit elterveztünk, akkor nem szabad szomorkodni! Két góllal vezettünk, ziccereink voltak, lezárhattuk volna a meccset, de nem sikerült, helyette adtunk két ajándékgólt a vendégeknek, onnan pedig már borítékolható volt, hogy a belelkesülő “Vadkert megszerzi a győztes találatot is. Tanulnunk kell a hibákból, és tanulni is fogunk!

Gubik Ákos: – Elég nehézkesen indult a mérkőzés, nem találtuk magunkat a pályán, nem volt két normális passzunk, és a labdát sem tudtuk rendesen átvenni. Az első félidő katasztrófa volt, aminek meg is lett az eredménye, két góllal vezetett az ellenfél a szünetig. A második játékrész eleje majdnem ugyanez volt, aztán találtunk egy gólt, egy aránylag szép akcióból. Ezután megjött a fiúk kedve és egy fokkal jobban ment a játék. Ehhez hozzájárult a Tereske is, ugyanis ők meg visszavettek a lendületből, az utolsó húsz-huszonöt percben ők játszottak majdnem úgy, ahogy mi az első félidőben. Ennek köszönhetően sikerült még egyet találnunk, majd belőttük a harmadikat is. Nem volt egy jó mérkőzés, amiből a végén mi jöttünk ki jobban.

Ősagárd LK-Legéndi SE 0-6 (0-2)

Vezette: Korbely Zs. (Szikora D., Moldován P.)

Ősagárd LK: Kapuszta – Hugyecz, Leányvári, Virág (Hártó, 46.), Janecska – Magyar, Kuska, Balogh, Tóth P. – Maglódi, Oláh P. (Fehér, 68.). Edző: Gyuricza Zoltán.

Legéndi SE: Kalla – Füle, Tóth K., Nyúl (Hámori, 59.), Virág – János D. (Néma, 76.), Kovács R. (Moravetz, 68.), Franyó, Koczkár – Durucz F. (Molnár, 46.), Turi. Edző: Bujnyik János.

Sárga lap: Kapuszta, Fehér, ill. Virág

Gól: Durucz F. (5.), Koczkár (33., 88.), Molnár (63., 72.), Kovács R. (67.)

Jók: Kapuszta, Maglódi, ill. az egész csapat

Gyuricza Zoltán: – Azt hiszem, hogy az elmúlt évek legjobb legéndi csapatával néztünk szembe. Mivel rólunk inkább az ellentetje mondható el, reális eredmény született. Lehetett volna szorosabb is, ha óvatosabb, fegyelmezettebb játékot nyújtunk, de nem így alakult. További sok sikert a vendégeknek!

Bujnyik János: – Ugyanolyan kerettel álltunk ki, mint a Megyei Kupában, csak egy eltérés volt. Csináltuk, amit kell, szerintem megérdemelten nyertünk. Nem szabad leírni az Ősagárdot, még a 85. percben is hajtottak, becsülettel végezték a dolgukat. Berúgtuk a helyzeteket, de azért volt, amit elpuskáztunk. Sportszerű meccs volt, korrekt játékvezetéssel. Szerintem megérdemelten győztünk. Nem lehet azt mondani, hogy szerencsénk volt, mert a hat-nullás eredmény mindent elmond! További sok sikert kívánok a hazaiaknak. Nekünk sajnos megint lett egy sérültünk, Durucz Ferenc, ezúton kívánok neki jobbulást, reméljük, a hétvégére jobban lesz. Szombaton jön Becske, nem lesz egyszerű. A földön járunk, tudjuk, hogy ezúttal jobbak voltunk, de azt is, hogy a Becske mindig mumus csapat. Mi úgy indulunk neki a találkozónak, hogy győzni szeretnénk, a többi pedig a labdán, a szerencsén, és a helyzeteken múlik.

Nézsa SE-Rétság VSE 0-8 (0-4)

Vezette: Nagy S. (Szabó T., Nánási J.)

Nézsa SE: Tar – Fehér, Lepsényi, Mészáros, Fűrész – Bacsa, Szunyogh (Miklián, 46.), Nyáry, Urbán Zs. – Mészáros, Finna (Rapavi, 70.). Játékos-edző: Rapavi Péter.

Rétság VSE: Varga M. (Hajnis, 88.) – Fábián B., Ruzsa, Benkocs, Rácz A. (Homolya A., 46.) – Homolya E. (Dezső T., 70.), Maglódi, Durján (Ujlaczki, 66.), Kenyeres (Havay B., 78.) – Lakatos (Zsíros, 46.), Pintér (Hekli, 46.). Edző: Havay Zoltán.

Sárga lap: Lepsényi, Lestyán Balázs, ill. Pintér, Ruzsa, Kenyeres, Homolya A.

Gól: Pintér (19.), Homolya E. (21.), Durján (40.), Homolya E. (45.), Homolya A. (47., 65., 70., 83.)

Jók: senki, ill. az egész csapat

Rapavi Péter: – Mivel nem szeretnék senkit megbántani azokból, akik a pályán voltak, vagy épp nem jöttek el, így gratulálok a Rétság csapatának a nagyarányú győzelemhez. Sokan viccelődnek az Újpest-Vidi mérkőzésen, hogy milyen rossz volt… Inkább azt néztem volna meg, mint ezt… Kétszer… Lassítva…

Havay Zoltán: – Nehezebb mérkőzésre számítottam, de hála istennek, pont az ellenkezője bizonyosodott be. Elég könnyedén nyertünk, jó játékvezetés mellett, nem panaszkodhatok. Nagyon sportszerű volt az ellenfél, nem volt semmiféle durva belépő. Úgy érzem, ilyen arányban is megérdemelten győztünk, bár még egyszer annyi helyzetünk kimaradt, amennyi gólt rúgtunk. További sok sikert a nézsai csapatnak.

Szabadnap: KSE Becske.

A bajnokság aktuális állása:

Next Post

Videón a Nőtincs mátraverebélyi sikere

Megtekinthető a négy gólt elérő vendégek győzelmének legfontosabb mozzanatai. Ahogy azt már említettük, a Nőtincs négy-nullás mátraverebélyi sikerrel esett túl a megye kettes bajnokság tizenhatodik körén. A vendégek Szunter révén kezdték meg a gólok gyártását az első félidő elején, majd aztán a második etapban Makkai remek passzából Nógrádi ért el […]
error: Content is protected !!