A hétvége játékosa a Megyei III. osztályban: Csabai László

Gabi

A Patak középpályása gólja mellett remek teljesítménnyel segítette sikerhez a Romhánnyal tíz emberrel elbánó csapatát.

Szerkesztőségünk az őszi szezon során is fordulóról-fordulóra megválasztotta a Megyei III. osztály adott hétvégéjének legfigyelemreméltóbb teljesítményét jegyző futballistáját.

A nemrégiben lepergő mérkőzések után a nyugati-csoport élén telelő Patak középpályására, Csabai Lászlóra tettük le a voksunkat, aki gólja mellett remek teljesítménnyel vette ki a részét a Romhányt idegenben tíz emberrel kiállva három-nullra elintéző alakulata sikeréből. Most pedig következzen a csapata oszlopának számító játékossal készített interjúnk!

– Mi játszódott le önökben, amikor kiderült, hogy csak létszámhiányosan tudnak pályára lépni?

– A meccs napján reggel még tizenhatos létszámot közölt velünk az edző (Bella Sanyi), azonban tíz órakor már olyan infót kaptunk, hogy ki sem fogunk tudni állni – kezdte Csabai László. A mérkőzés kezdő időpontjában az öltözőben még csak nyolcan voltunk, és arról beszélgettünk, hogy nagy bravúr lenne, ha pontot tudnánk szerezni. Szerencsére végül tíz emberrel tudtunk nekivágni a találkozónak.

– Aztán végül újabb remek győzelemre tettek szert. Miképpen tekint vissza a mérkőzésre?

– Szerencsére mindenki felpörgött a meccsre és teljes erőbedobással tette oda magát. Már az első perctől kezdődően többet birtokoltuk a labdát, több helyzetet dolgoztunk ki. A második félidőben korán megszereztük a második gólt, ami szerintem fontos volt a mérkőzés végkimenetele szempontjából. A végére mindenki teljesen elfáradt, de szerencsére az ellenfél nem tudott betalálni kapunkba.

– Mi lehetett az emberhátrányos siker titka?

– Véleményem szerint valamennyiünknek plusz erőt adott, hogy létszámhátrányban kell végigküzdeni a kilencven percet, és mindenkiben tudatosult, hogy sokkal többet kell bele adnia. Talán az ellenfél úgy gondolta, hogy tíz ember ellen könnyebb dolguk lesz, így kicsit könnyelműen vehették a meccset, ami az oldalunkra billentette a mérleg nyelvét.

– Egy körrel korábban viszont elbúcsúztak idénybeli veretlenségüktől, miután kikaptak a Kétbodonytól. Miben volt másabb az a párbaj?

– Úgy gondolom, nem tudtunk kellőképpen felpörögni, nem volt meg az a plusz, ami a Romhány elleni meccsen meg volt. Lehet,  kérvényeznünk kellene, hogy mindig csak tíz emberrel állhassunk ki.

– Összességében hogyan vélekedik eddigi szereplésükről?

– Most ősszel érkeztem a csapathoz, és abszolút nem bántam meg, hogy ide igazoltam. Bella Sanyi nagyon jól igazolt, szerintem olyan csapatunk van, ami még egy szinttel feljebb is megállná a helyét. Hogy őszinte legyek, nem gondoltam volna, hogy ilyen őszt zárunk, gratulálok az egész csapatnak.

– Jelenleg komolynak nevezhető előnyt birtokolnak az élen. Hogy látja az esélyeket a tavaszi folytatás előtt?

– Félidőben vagyunk, ami a szezont illeti, így messzemenő következtetést még ne vonjunk le. A mögöttünk álló csapatok közül mind veszélyesek lehetnek még ránk. Elég, ha két-három rossz meccsünk lesz a tavasz elején, és már teljesen más lesz a leányzó fekvése.

– Azért kijelenthető, hogy most már mindenképpen a végső elsőség a csapat célja?

– Igen, teljes mértékben kimondható, hogy a végleges cél a bajnoki arany!

– Mivel tölti majd a téli szünetet?

– Leginkább pihenéssel és regenerálódással. A meccsek elmaradása által keletkezett időben a családommal igyekszem majd lenni.

Next Post

Sima meccsekkel indult be az új idény a bátonyterenyei teremkupán

Kezdésképpen nem kegyelmezett a címvédő, kilenc gólt lőtt a Friends, tízig számolt az NBSC. Szombaton az első játéknappal vette kezdetét a bátonyterenyei téli teremtorna VII. szezonja. Az évadot elindító meccsek kapcsán elmondható, az abszolút bajnokság “A” csoportjában győzelemmel kezdett a Bello Breaking, az Egynullaegy, a Friends, illetve a Big Team, […]
error: Content is protected !!