,,A fiúk fejben is erősek”

Gabi

A nyugati megye hármas mezőnyt imponáló magabiztossággal vezető Patak edzője, Bella Sándor szerint csalódásként élnék meg csapatával, ha végül lemaradnának az első helyről.

A Patak SE szép mérleget elkönyvelve ment téli szünetre a megye három nyugati-csoportjában. A tizenkét győzelem mellé egy-egy döntetlent és vereséget feljegyző, magabiztos előnnyel éllovas csapat eddigi szereplése kapcsán Bella Sándor edzőt kérdeztük.

– Milyen elképzelésekkel vágtak neki a szezonnak?

– Az idén hetvenöt éves az egyesületünk, és ezt illene méltóképpen megünnepelni, ezért a bajnoki címet tűztük ki célul magunk elé, de legalább is a dobogót mindenképpen – vágott bele Bella Sándor.

– Mennyire érte váratlanul a szinte tökéletes menetelés?

– Igazából nem lepett meg. Volt egy nagyon jó tavaszunk, ami után a nyáron nem volt nehéz tovább erősíteni a csapatot. Sikerült meghatározó, bizonyítani akaró, győztes típusú játékosokat igazolni, a már meglévő remek társasághoz, és így már adta magát, hogy hétről-hétre megfelelő önbizalommal léphessünk pályára. Azért azt se felejtsük el, hogy az év elején még a megszűnésünk volt napirenden, majd év végére Nógrád megye egyik legjobb formában lévő csapata lettünk! De ez nem kis háttérmunka volt!

– Jó darabig százszázalékos mérleggel rendelkeztek, az ősz végén viszont kétszer egymás után megbotlottak. Ez volt a holtpont?

– A mi csapatunkban is ugyanúgy hús-vér emberek rúgják a labdát, mint máshol, természetesen mi sem vagyunk verhetetlenek! Nyilván szerettük volna megnyerni ezeket a mérkőzéseket is, de a csapatban akkor nem volt több! Sem akkor, sem azóta nem tudom érte hibáztatni a fiúkat! Hozzáteszem, a Tereske és a Kétbodony is rászolgált a pontokra.

– Hamar újra egyenesbe jött a gárda, hiszen az első félév zárásaként tíz emberrel kiállva nyertek Romhányban. A Kétbodony döntetlenje miatt ráadásul hét pontra nőtt az előnyük.

– Talán erre a meccsre vagyok a legbüszkébb! Nem elsősorban az eredmény, sokkal inkább a körülmények miatt! Már sok volt a sérültünk, akik hetek óta nem léptek pályára, ez egyébként is a korábbi fordulókban nagy érvágást okozott, ráadásul szombati játéknap volt, amikor újabb hiányzókkal kellett számolnunk. Végül tíz fővel összejöttünk, és az a tíz ember megmutatta, hogy kell a céljainkért és egymásért futballozni, még az ellenfél szimpátiáját is elnyerve!

– Egyénileg mely embereivel volt kiváltképp megelégedve?

– Erre a kérdésre soha nem egyszerű választ adni. A keretünket jó játékosok alkotják, akik bármikor képesek kiugró teljesítményre egyénileg is! Ellenféltől függően, volt, hogy egy védő, volt, hogy egy középpályás, vagy éppen csatár emelkedett ki a többiek közül! De mi csapatban gondolkodunk, hiszen így értük el az eredményeinket, egyikünk sem függhet a másik nélkül, mind a tizenkilenc játékos a tőle elvárhatót hozta, így csak azt mondhatom, hogy minden játékosommal elégedett voltam!

– Az elmúlt évek mezőnyeinek ismeretében mennyire ítéli meg erősnek ezt a mostani bajnokságot?

– Második éve szerepel csapatunk a megyei harmadosztályban, és azt tapasztalom, hogy ez a nyugati-csoport elég stabil, megbízható bajnokság! A tizenöt csapatból tíz az elmúlt nyolc-tíz évben megfordult magasabb osztályban is, abban pedig biztos vagyok, hogy van öt-hat gárda, melyek megállnák a helyüket a mostani másodosztályban is, úgyhogy nem kellene szégyenkezniük! Valamilyen szinten az is emelte a színvonalat, hogy az elmúlt néhány év alatt valamilyen probléma miatt olyan csapatok kerültek ebbe a csoportba, mint a Romhány, a Nézsa, a Rétság vagy éppen a Patak.

– Milyen edzőmérkőzésekkel készülnek a tavaszra?

– Nem tervezünk sok meccset, két-három felkészülési találkozó szerepel a terveink között, valamint indulni szeretnénk a Megyei Kupában is. Előbb az Ipolyszöghöz, majd a BSE U17-hez látogatunk, aztán március elsején jöhet a kupapárharc.

– Lehet valamilyen mozgás a keretben?

– Nem nagyon akartam változást, és nem is került rá sor.

– Mennyire élné meg csalódásként, ha végül nem jönne össze a bajnoki cím?

– Hét pont előnyünk van, ami nem biztos, hogy megnyugtató, mert elég két botlás, és máris újra nyílt a harc az aranyéremért. A fiúk fejben is erősek, így tudják, hogy mit veszíthetünk. Igen, azt hiszem mindannyian csalódottak lennénk a végén, ha nem jönne össze az első hely!

– Megfordult a fejükben az esetleges osztályváltás gondolata, akár abban az esetben, ha megszűnik az utánpótláskötelezettség?

– Az elmúlt két évben itt a harmadosztályban sok új barátra tettünk szert, megismertünk sok csapatot, akikkel örömmel meccselünk. Remélem, nem hangzik nagyképűnek, amit most mondok, de úgy érzem, a jelenlegi csapatunkkal nem kellene szégyenkeznünk egy osztállyal feljebb sem! De ennek egyetlen akadálya van, mégpedig az utánpótlás! Amennyiben tényleg megszűnne ez a fajta kötelezettség, akkor természetesen az akadály is elhárulna, és akkor igen, szívesen váltanánk osztályt!

Next Post

Két megye egyes csapat csütörtökön is edzőmérkőzésen szerepelt

A Mátraterenye kikapott a Pétervásárától, míg az Érsekvadkert legyőzte a szlovák ötödosztályú Ipolybalogot. Csütörtökön két megye egyes gárda is előkészületi találkozón lépett pályára, a Mátraterenye a Heves megyei első osztályú Pétervásárával mérkőzött meg Salgótarjánban, míg az Érsekvadkert a szlovák ötödik vonalbeli Ipolybaloggal csapott össze Balassagyarmaton. Végül felemás mérleggel zártak a […]
error: Content is protected !!